Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εκτός τηλεκπαίδευσης όσοι συμμετέχουν σε καταλήψεις -Θα παίρνουν απουσίεςΤην τελική της απόφαση για τα σχολεία που τελούν υπό κατάληψη ανακοίνωσε η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας.
Ύστερα από τη χθεσινή δήλωση της Νίκης Κεραμέως για πλήρη αναπλήρωση των διδακτικών ωρών που χάνονται λόγω καταλήψεων -με μαθήματα σε αργίες, Σάββατα και σχολικές εορτές- το υπουργείο Παιδείας κάνει ένα βήμα παραπέρα, τοποθετώντας εκτός τηλεκπαίδευσης τους μαθητές που συμμετέχουν σε καταλήψεις.
Σύμφωνα με την απόφαση του υπουργείου Παιδείας, οι εν λόγω μαθητές θα παίρνουν απουσίες. Ερωτηθείσα, μιλώντας στο ΜΕGA, πώς θα αναγνωρίζονται τα παιδιά που συμμετέχουν σε καταλήψεις, η Νίκη Κεραμέως είπε ότι «ο κάθε διευθυντής έχει εικόνα των μαθητών που παρεμποδίζουν τη διδασκαλία διά ζώσης».

Τα 4 μέτρα του υπουργείου Παιδείας για τις καταλήψεις
Συγκεκριμένα, ανακοινώθηκε ότι με απόφαση της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως και της υφυπουργού Σοφίας Ζαχαράκη, προβλέπονται τα κάτωθι:
1. Σε περίπτωση έκτακτου ή απρόβλεπτου γεγονότος, το οποίο καθιστά αδύνατη ή ιδιαιτέρως δυσχερή τη διεξαγωγή της εκπαιδευτικής διαδικασίας σε τμήμα ή σε ολόκληρη σχολική μονάδα, τα σχολεία υποχρεούνται να παρέχουν σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση, υποχρεωτική τόσο για τους εκπαιδευτικούς όσο και για τους μαθητές. 
2. Μαθητές που παρεμποδίζουν τη διεξαγωγή της εκπαιδευτικής διαδικασίας, δεν επιτρέπεται να συμμετέχουν στη σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση και λαμβάνουν απουσίες για όσες διδακτικές ώρες προβλέπει το ωρολόγιο πρόγραμμα της ημέρας. 
3. Η απουσία μαθητή από κάθε διδακτική ώρα σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης καταγράφεται από τον εκπαιδευτικό, προσμετράται στο γενικό σύνολο των απουσιών και λαμβάνεται υπόψη για τον χαρακτηρισμό της φοίτησης. 
4. Κάθε εκπαιδευτικός υποχρεούται να καταγράφει με κάθε πρόσφορο τρόπο τους τίτλους της ενότητας που δίδαξε καθημερινά.


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.