Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εως το τέλος Οκτωβρίου η καταβολή των αναδρομικώνΑνεκχώρητα, ακατάσχετα και μη συμψηφιστέα με βεβαιωμένες οφειλές, θα είναι τα αναδρομικά για το 11μηνο που θα λάβουν εντός του Οκτωβρίου οι συνταξιούχοι, στους οποίους περιλαμβάνονται και οι συνταξιούχοι του Δημοσίου με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή.

Τα αναδρομικά αφορούν μόνο τις περικοπές του 12 στις κύριες συντάξεις για το διάστημα Ιούνιος 15 – Μάιος του 16 Κάρτα. Ένα εκατομμύριο 100 χιλιάδες συνταξιούχοι θα λάβουν έως το τέλος Οκτωβρίου συνολικά 1,4 δισ ευρώ

Τα ποσά ξεκινούν από 550 ευρώ και ξεπερνούν τις 7000 για τις πολύ υψηλές συντάξεις. Σύμφωνα με ειδικούς στην κοινωνική ασφάλιση μεσοσταθμικά κυμαίνονται στα 1300 με 1500 ευρώ. Εκτός αναδρομικών μένουν επικουρικές και Δώρα

Αναδρομικά δύο ταχυτήτων

Κερδισμένοι οι συνταξιούχοι ταμείων του ιδιωτικού τομέα θα λάβουν πίσω για το 11μηνο τα ποσά 2 περικοπών: τη μείωση 12% για κύριες συντάξεις άνω των 1300 ευρώ και τη μείωση 5 έως 20 % για συντάξεις ή άθροισμα συντάξεων άνω των 1000 ευρώ. Μόνο τα αναδρομικά από την μείωση του 5 έως 20% θα λάβουν οι συνταξιούχοι Δημοσίου, ΟΤΑ και ΝΠΔΔ.

Δίνουμε στους συνταξιούχους αυτό που αντέχει η ελληνική οικονομία, τόνισε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ

Στους κερδισμένους και οι συνταξιούχοι του ΝΑΤ καθώς τους επιστρέφεται και η μείωση του7%.

Με την καταβολή των ποσών μπαίνει τέλος στις μελλοντικές αξιώσεις των συνταξιούχων για επιστροφή ποσών από κύριες και επικουρικές συντάξεις καθώς επίσης δώρα και επιδόματα. Ζωντανές παραμένουν οι εν λόγω διεκδικήσεις μόνο για όσους έχουν προσφύγει στην Δικαιοσύνη.

Τα καταβαλλόμενα ποσά είναι ακατάσχετα και δεν συμψηφίζονται με ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο τα ταμεία και τις Τράπεζες. Στα αναδρομικά δεν θα γίνει τώρα παρακράτηση φόρου. Θα φορολογηθούν του χρόνου (2021) με τροποποιητικές δηλώσεις που θα κάνουν οι συνταξιούχοι για το 2015 και το 16.

Αναμένεται επίσης να αποφασιστεί αν θα δοθεί η δυνατότητα να εισπράξουν τα ποσά οι κληρονόμοι στις περιπτώσεις συνταξιούχων που έχουν αποβιώσει.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.