Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Σημαντικές τροποποιήσεις από την ΕΠΟ για το ποδόσφαιρο της χώρας μας



Άρθρο- παρέμβαση του Σάββα Παπαδόπουλου

Επιτέλους 
Α’) Αναγνωρίζονται τα λεγόμενα «τροφεία» και στην Ελλάδα.  
Β’) Οι γυμναστές παίρνουν προπονητικό δίπλωμα Β’ κατηγορίας.   
Ανακοινώθηκε πλέον και στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΠΟ : https://www.epo.gr/.../Apozimiosi_katartisis_michanismos...
ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ-ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ.
Τα τροφεία και η αποζημίωση Αλληλεγγύης, γίνονται πλέον αυτομάτως με την επαγγελματοποίηση ερασιτέχνη ποδοσφαιριστή. 
Είναι ένα μέτρο κίνητρο και οικονομικής ανακούφισης εκείνων των ερασιτεχνικών σωματείων που συμβάλουν στην κατάρτιση ενός παίκτη ο οποίος υπογράφει επαγγελματικό συμβόλαιο σε κάποια ΠΑΕ στην Ελλάδα ή και έξω.
Τέρμα λοιπόν τα δικαστήρια, οι δικηγόροι, τα παράβολα κλπ. (Αρχίσαμε να γινόμαστε Ευρώπη;… μακάρι.) Πάντως μπράβο στην σημερινή ΕΠΟ που τόλμησε να περάσει αυτόν τον κανονισμό κόντρα στα συμφέροντα των ΠΑΕ που λυμαίνονταν τον χώρο χρόνια τώρα. Εκτίμηση μου είναι πως πάλι θα χρειαστούμε νομική βοήθεια, αλλά τώρα ξέρουμε εκ των προτέρων ότι διεκδικούμε κάτι που νομοτελειακά έχει ισχύ και στην Ελλάδα.
Ένα άλλο επίσης πολύ βασικό για το ποδόσφαιρο της χώρας είναι η δρομολόγηση λύσης από την ΕΠΟ να δώσει το δικαίωμα και σε γυμναστές με ιδιότητα ποδόσφαιρο (και πάλι κόντρα στο κατεστημένο) να μπορούν να δουλέψουν ως προπονητές ποδοσφαίρου  εξισώνοντας το πανεπιστημιακό δίπλωμα τους με το δίπλωμά Β’ κατηγορίας της ΕΠΟ (δηλ. εξισώνει 4 χρόνια πανεπιστημιακών σπουδών με δύο 7ημερα σεμιναρίων ΕΠΟ). Ας είναι έστω και έτσι, είναι μια αρχή. 
Τα  Συγχαρητήριά στην ΕΠΟ.
Και οι δυο τροποποιήσεις αυτές ήθελαν κότσια για να περάσουν. Επί δεκαετίες τα συντεχνιακά συμφέροντα κρατούσαν στεγανά τους χώρους αυτούς, πάντα για τους ημέτερους και προς ίδιον συμφέρον. Μπράβο λοιπόν στην σημερινή Διοίκηση της ΕΠΟ και ιδιαίτερα στον κύριο Αντωνίου Αστέριο πρόεδρο της ΕΠΣ ΠΕΛΛΑΣ  για την στήριξη των δίκαιων αυτών αιτημάτων, προς το καλό του Ελληνικού ποδοσφαίρου.
Τέλος να ευχαριστήσω προσωπικά τον κ. Γραμμένο πρόεδρο της ΕΠΟ γιατί δέχθηκε να μελετήσει αυτές τις επιστολές/ προτάσεις με την δέσμευση πως θα κοιτάξει να δώσει λύση και στα δυο θέματα. Θα μου πείτε: «…την δουλειά του έκανε», συμφωνώ, αλλά όλες οι προηγούμενες διοικήσεις επί δεκαετίες τώρα, έμεναν απλά στις υποσχέσεις. Το θέμα δεν ήταν, ούτε είναι της τελευταίας τετραετίας. 

Με εκτίμηση,
Σάββας Παπαδόπουλος, 
Πρόεδρος «Αθλητικής Ακαδημίας Γιαννιτσών» 
τέως αντιπρόεδρος της ΕΠΣ ΠΕΛΛΑΣ

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.