Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πικετοφορίες σε Έδεσσα και Γιαννιτσά



Το ξέσπασμα του λαού και της νεολαίας για την καταδίκη του φασισμού, της ναζιστικής φασιστικής εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, είναι μία ακόμα απόδειξη για την τεράστια δύναμη των εργαζομένων, του λαού και της νεολαίας. Αυτό το ξέσπασμα με τη μεγαλειώδη συμμετοχή είναι  η πραγματική ετυμηγορία για να μπει ο φασισμός και οι νεοναζί στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας. Ναι, μπορούμε να πιστέψουμε στη δύναμη του οργανωμένου μαζικού αγώνα, στο δίκαιο των αιτημάτων μας.  Αυτή η μεγάλη αλήθεια φανερώνεται κάθε φορά που ο λαός μας αποφασίζει να βγει στο προσκήνιο.

Η επικύρωση της λαϊκής ετυμηγορίας από το δικαστήριο δεν μπορεί να οδηγήσει στη λήθη και τον εφησυχασμό. Να μην ξεχάσουμε ότι οι φασίστες είναι τα μαντρόσκυλα των αφεντικών. Ο φασισμός τσακίζεται από την πάλη του λαού. Οι παράγοντες που τους άφηναν ανενόχλητους τα προηγούμενα χρόνια για να τρομοκρατούν είναι εδώ και ετοιμάζουν να εξαπολύσουν ξανά την επίθεσή τους απέναντι σε όποια δικαιώματα είχαν απομείνει μετά από τρία μνημόνια και 10 χρόνια καπιταλιστικής κρίσης. Είναι οι μεγιστάνες του πλούτου, εφοπλιστές και εργολάβοι, βιομήχανοι και τραπεζίτες. Η άγρια αντεργατική πολιτική που δημιουργεί στρατιές ανέργων και φτωχών, που δολοφονεί  εν ώρα εργασίας, που βγάζει λαϊκά σπίτια στο σφυρί είναι εδώ. Οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που προκαλούν τις προσφυγικές ροές συνεχίζονται.

Η κρατική καταστολή δυναμώνει με νέα μέσα, χημικά, αύρες νερού και νέους νόμους που             επιχειρούν να βάλουν πρόσθετα εμπόδια στην συνδικαλιστική και κοινωνική δράση. Οι αντιλαϊκοί νόμοι ψηφίζονται ο ένας πίσω από τον άλλο για να φορτώσουν τα βάρη της νέας καπιταλιστικής κρίσης ξανά στο λαό.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι
Όλα όσα ζήσαμε τα προηγούμενα χρόνια μας έδωσαν πολύτιμα διδάγματα για να καθορίσουμε την σημερινή μας στάση.
Δεν οδηγεί πουθενά η σιωπηρή απεμπόληση των δικαιωμάτων στην υγεία, την παιδεία, στην κοινωνική ασφάλιση, τη σύνταξη, στο εισόδημα, στους όρους της δουλειάς. Είναι αδιέξοδη η διαρκής μείωση των απαιτήσεων από τη ζωή μας. Η δίψα για κέρδη που έχουν οι πλουτοκράτες είναι ακόρεστη. Οι θυσίες για τα κέρδη μιας χούφτας επιχειρηματικών ομίλων δεν πιάνουν ποτέ τόπο. Τόπο πιάνουν μόνο οι μαζικοί, οργανωμένοι, αποφασισμένοι για τη νίκη αγώνες!

Η κυβέρνηση μέσα από τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη και τα νέα αντεργατικά μέτρα που ανακοίνωσε, επιβεβαίωσε ότι εμείς οι εργαζόμενοι, ο λαός, δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα πέρα από νέα βάρη και θυσίες για να αυξηθούν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, δίνοντάς τους επιπλέον ζεστό χρήμα από τη λαϊκή φοροληστεία ενώ λίγες μέρες πριν πέρασε νομοσχέδιο που ανοίγει το δρόμο για την κατάργηση της αποζημίωσης των υπερωριών και το πετσόκομμα του δώρου των Χριστουγέννων.

Ετοιμάζουν την ιδιωτικοποίηση της Κοινωνικής Ασφάλισης και την εφαρμογή του κεφαλαιοποιητικού συστήματος. Με περαιτέρω επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα, κατάργηση της πληρωμής υπερωριών και  διευκόλυνση των απολύσεων, γενίκευση της διευθέτησης του χρόνου εργασίας μέσα στο έτος ή το εξάμηνο μαζί με όλες τις μορφές ευέλικτης εργασίας.

Επιτίθενται στις συνδικαλιστικές ελευθερίες και δικαιώματα με την προσπάθεια εφαρμογής του νόμου για τον περιορισμό των διαδηλώσεων.  Με αναδιάρθρωση του συνδικαλιστικού νόμου για την ενίσχυση του κοινωνικού εταιρισμού και της ταξικής συνεργασίας. Με τους εργαζόμενους στη γωνία, εμποδίζοντάς τους να αντιστέκονται στην ολοένα και πιο σφοδρή επίθεση και να διεκδικούν τα δικαιώματά τους.

Τις προτεραιότητές της η κυβέρνηση τις έδειξε και στη διαχείριση της πανδημίας! Δεν έκανε τίποτα για να θωρακίσει το δημόσιο σύστημα Υγείας ενώ την ίδια στιγμή έκανε κουρελόχαρτα τα υγειονομικά πρωτόκολλα για χάρη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Ούτε λόγος για μέτρα προστασίας των εργαζομένων ή ελέγχους στους χώρους δουλειάς, όπου βασιλεύει ο νόμος του εργοδότη.

Μέσα στην κρίση οι ιμπεριαλιστές συμπεριφέρονται ως λύκοι πάνω από την λεία. Πάνω σε αυτό το πλαίσιο προετοιμάζεται και το έδαφος για επικίνδυνες για τους λαούς εξελίξεις στο Αιγαίο, με τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ να ξαναμοιράζουν τα σύνορα, τη γη, τη θάλασσα και τον αέρα, τους δρόμους ενέργειας και εμπορευμάτων με το αίμα των λαών. Να σημάνει συναγερμός στα συνδικάτα, συνολικά στην εργατική τάξη. Να μην δεχτούμε για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων να γίνουμε σκλάβοι εμείς και τα παιδιά μας. Δεν υπάρχουν περιθώρια για αναμονή ή για ελπίδες πως μπορεί κάτι να αλλάξει χωρίς τη δική μας αποφασιστική παρέμβαση. Η ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών απαιτεί έναν ριζικά διαφορετικό δρόμο ανάπτυξης.
Παίρνουμε αποφασιστικά την υπόθεση στα χέρια μας για να τους χαλάσουμε τα σχέδια!
Αγωνιστικά χτίζουμε το δικό μας μέτωπο. 
Φέρνουμε στην πρώτη γραμμή τα προβλήματα και τις δικές μας ανάγκες και όχι τα κέρδη  του κεφαλαίου.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
- Να καταργηθούν άμεσα οι αντεργατικές – αντιλαϊκές διατάξεις των ΠΝΠ.
- Σταθερό ωράριο και μείωση του εργάσιμου χρόνου, χωρίς μειώσεις μισθών. Κατάργηση όλων των μορφών ελαστικής εργασίας. Προστασία της Υγείας και της Ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.
- Μέτρα προστασίας των ανέργων, καμιά περικοπή στα συνταξιοδοτικά και ασφαλιστικά τους δικαιώματα.
- Όχι στις απολύσεις, να μην χαθεί καμιά θέση εργασίας.
- Να μη γίνει κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας, καμιά διακοπή σε λαϊκή κατοικία για χρέη σε νερό, ρεύμα, τηλέφωνο. Διαγραφή μέρους χρεών σε τράπεζες και Δημόσιο.
- Άμεσα μέτρα στήριξης του δημόσιου συστήματος Υγείας – Πρόνοιας δωρεάν για όλους, επίταξη ιδιωτικών δομών για να αντιμετωπιστούν τα άμεσα προβλήματα.
- Κάλυψη των αναγκών των σχολείων, ώστε να εξασφαλίζονται η υγεία και η ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών, τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών.
- Υπεράσπιση των συνδικαλιστικών ελευθεριών και δικαιωμάτων.
 
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΜΟΥ ΠΕΛΛΑΣ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ
ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ, ΤΩΡΑ ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΖΙΚΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΜΕ ΠΙΚΕΤΟΦΟΡΙΕΣ
ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 13 ΟΚΤΩΒΡΗ, 6:30μμ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.