Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Γ. Σηφάκης : Η Πέλλα πρώτη, αναλογικά με τον πληθυσμό, στον covid στην χώρα, δεν φταίει κανείς;



Όλοι λάδι;  Θα αναζητηθούν ευθύνες; 

Πάλι οι πολίτες φταίνε για την τραγική αποτυχία αντιμετώπισης της δεύτερης φάσης της πανδημίας; 
Κυβέρνηση, Βουλευτές, Περιφέρεια, Δήμαρχοι δεν έβλεπαν ότι τα εργοστάσια που δούλευαν σε βάρδιες με εκατοντάδες εργάτες σε παραγωγική αλυσίδα ήταν εν δυνάμει υγειονομικές βόμβες; 
Πήρε κανείς πρωτοβουλία έστω μιας σύσκεψης για να συζητηθούν και να αποφασιστούν ειδικά μέτρα και τρόποι μεταφοράς και εργασίας στα εργοστάσια μαζικής εποχιακής απασχόλησης  με στόχο την προστασία της δημόσιας υγείας από την μια και την αναγκαία λειτουργία των μεταποιητικών επιχειρήσεων φρούτων για την απορρόφηση της αγροτικής παραγωγής από την άλλη; 
Η κυβέρνηση μόνο να κλείνει τις ταβέρνες και τα μπαράκια στις 12 τα μεσάνυχτα ξέρει αφήνοντας τις εν δυνάμει υγειονομικές βόμβες να σκάσουν;  
Το πρώτιστο τώρα, την ώρα του προβλήματος,  προφανώς είναι να γίνει ότι είναι δυνατόν για να προστατευτεί η υγεία των πολιτών, να περιοριστεί η ανεξέλεγκτη μετάδοση του ιού αλλά δεν είναι δυνατόν να μην διερευνηθούν και οι ευθύνες. 
Η τυχόν ευθύνη των μεταποιητικών βιομηχανιών ,που φυσικά είναι υπεύθυνες για την υγιεινή στους χώρους εργασίας τους, είναι φως φανάρι ότι πρέπει να διερευνηθεί  παρά το πρωτόγνωρο των συνθηκών με την πανδημία. Και μου φαίνεται απίθανο να  κατάλαβαν το πρόβλημα και να έκλεισαν την μέρα που τελείωναν τα φρούτα. Έπρεπε και οι ίδιες να ζητήσουν από τους ειδικούς συγκεκριμένα εξειδικευμένα μέτρα για να δουλέψουν με τον μικρότερο δυνατό κίνδυνο για την υγεία του προσωπικού και να αποφύγουν τυχόν ευθύνες. 
Η πρώτιστη όμως ευθύνη, ας μην γελιόμαστε,  βρίσκεται σαφέστατα στην κυβέρνηση που αγνόησε ( ;;;) την εν δυνάμει ωρολογιακή υγειονομική βόμβα στα εργοστάσια μεταποίησης στην Πέλλα με την παντελή απουσία οποιουδήποτε ειδικού μέτρου που να εξασφαλίζει ασφαλή μεταφορά των εργαζομένων και τρόπου εργασίας καθώς και τους κυβερνητικούς βουλευτές στον βαθμό που δεν επισήμαναν εγκαίρως την ανάγκη ειδικών μέτρων και δεν πήραν οποιαδήποτε πρωτοβουλία προς την κατεύθυνση αυτή. Σαφώς φάνηκαν κατώτεροι των περιστάσεων. 
Βαρύνει την Περιφέρεια και την Αντιπεριφέρεια που έλαμψαν δια της απουσίας τους, των δημάρχων που δεν κτύπησαν το καμπανάκι του κινδύνου…
Αλλά και κάθε άλλου θεσμικού παράγοντα που δεν πήρε οποιαδήποτε πρωτοβουλία ανάδειξης του κινδύνου και δεν ζήτησε ειδικά μέτρα. 
Καθήκον του καθένα μας είναι να προστατευτεί τηρώντας τα μέτρα που υποδεικνύουν οι ειδικοί, να κάνουμε όλοι ότι μπορούμε για να περάσει το κακό. 
Θα ζητήσει όμως παράλληλα κάποιος εισαγγελέας ή άλλος θεσμικός παράγων την εξέταση των τυχόν ευθυνών, των παραλήψεων, των καθυστερήσεων που έθεσαν και θέτουν σε κίνδυνο ( αποδεδειγμένα πλέον) την δημόσια υγεία στην Πέλλα;  
Ως πότε δε θα φταίει κανείς για τίποτα σε αυτόν τον τόπο;
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

22 comments:

  1. Η πολιτική μούμια βγήκε κάτι να πει.
    Σηφάκη όσο μιλάς τόσο εκτίθεσαι. Ο λαός του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε Τζάκρη ασε δεν σε πέρνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φυσικά και φταίει Γιάννη όσοι κυβερνούν και όσοι έχουν κυβερνήσει ως τώρα αυτό τον τόπο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΛΩΣ ΤΟΝ!
    ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΣ;


    ΑΚΟΜΑ ΑΝΑΡΩΤΙΕΣΑΙ ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΟΝ ΓΙΑΤΙ ΦΤΑΙΕΙ;
    ΑΠΛΑ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΟΥ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΕΦΕΡΕ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΗΝ ΝΔ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΥΛΗ, ΘΕΡΜΟΥΣ ΘΙΑΣΩΤΕΣ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΕΜΦΑΝΙΣΤΕΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΡΟΪΔΟΝΙΟΥ ΘΑ ΕΙΧΕ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φταινε ολοι οι βουλευτες αντινομαρχης δημαρχοι....οι βουλευτες ολων τον κομματων....οι τσακρη αλλου και αλλου δεν βαζει γλωσσα μεσα!!! Τωρα αχνα!!! Ολοθ ξερατε ...ακομη και εσυ Σηφακη...αλλα το πολιτικο κοστος μεγαλο θα ηταν για οποιον μιλησει!! Ρεζιλι πανελλαδικα γι αυτην την πρωτια!! Το ψαρι απο το κεφσλι βρωμαει!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. (ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΤΑ ΦΡΟΥΤΑ) ΑΚΡΙΒΩΣ. ΡΕ ΣΗΦΑΚΗ ΠΟΣΟ ΔΙΚΕΙΟ ΕΧΕΙΣ. (ΣΤΟ ΛΕΕΙ ΕΝΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΕ ΞΕΡΕΙ) ΕΝΑ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ (((Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΕΙΝΑΙ ΤΥΦΛΗ)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οι ευθύνες είναι της κυβέρνησης των τοπικών και των εργοστασιαρχων και τελευταία των πολιτών.
    Κάποιος εργατης αφού ανέβασε πυρετό τον σταματησαν, μέχρι τότε δεν είχε τίποτε;
    Ούτε καν δέκατα ή βήχα ή στέγνωμα λαιμού;
    Παιδιά που δούλευαν μέσα λένε πως αρκετοί εβηχαν από δω κι από κει.
    Σα δεν ντρέπονται οι ελεεινοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Που είσαι εσύ βρε αδερφέ;
    Υπαρχής;
    Θυμάσαι τι σου λέγαμε όταν ήσουν μέσα στα πράγματα;
    Βοηθά τους αγρότες
    Είδες τώρα που σε στηλαμε σπίτι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Σηφακης αδερφέ ( υπάρχει, έτσι γράφεται), δεν έχει ανάγκη εκατομμύρια βγάζει το χρόνο, δεν είναι ούτε Τζαγκρη ούτε Καρασμανης που δεν έχει μάθει να κάνει τίποτε πέρα από επαγγελματίας πολιτικός.
      Όταν σας έλεγε εσάς τους αγρότες οργανωθείτε αλλιώς θα σας φάνε κοιτούσατε το υπερπέραν,ενας κούκος δε φέρνει την άνοιξη,κουνήστε το κωλο σας λίγο.
      Αντε τώρα θα σας στρώσει ο Βοριδης και λοιποί άχρηστοι που τόοοοσα χρόνια σας έσωζαν.

      Διαγραφή
    2. Μάλλον κανένα γλειφτρωνει από το γραφείο του θα είσαι
      Τι θες να πης ότι άξιζε αυτός να μας εκπροσωπεί;
      Θέλει να φάει πολύ ακόμη για να φτάσει τον Καραμανλή η έστω την Θεοδώρα

      Διαγραφή
    3. Ακριβώς
      Εκατομμύρια βγάζει το χρόνο.
      Έγινε και μια φορά βουλευτής, απέκτησε και γνωριμίες,διασυνδέσεις, πλάτες για να βγάζει περισότερα.
      Ας μας πει τι έκανε προ Σύριζα και τι μετά.

      Διαγραφή
    4. Προ Σύριζα έβγαζε λεφτά και έκανε έργα και μελέτες που εσύ ούτε στον ύπνο σου δεν θα τα δεις, μετά Σύριζα επίσης το ίδιο.
      Το αντικείμενό του εν λόγο κυρίου ήταν και είναι κερδοφόρο μπουρτζοβλαχε.

      Διαγραφή
  8. Βρε καλως τον. Που ησουν εσυ χαμενος και εμφανιστηκες ξαφνικα ????
    Ολα καλα ???? Μπραβο βρε παντα τετοια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δεν τα μάθατε κασμα φτυάρι και κάνει τον δρόμο προς τα Σκόπια γιαυτο χάθηκε ο Γιάννης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Βέβαια βγάζεις εκατομμύρια το λές και μόνο σου, πρίν το 15 σε κυνηγούσαν να πλερώσεις τις υποχρεώσεις σου.Έχεις καταντήσει ντελιβεράς μεγάλων συμφερόντων στα φωτοβολταϊκά .Καπαρώνεις χωράφια πληρώνοντας παχουλά ενοίκια στερώντας τα από αγρότες που τα καλλιεργούν,κάνοντας ζημιά στην Πέλλα, τροφοδοτώντας χρήμα σε άνομες συναλλαγές .Βγάλαμε μόνοι μας τα μάτια μας, σε δώσαμε δύναμη ,ποιός σε ήξερε!!!Μέσα από την αυτήν την εξουσία που σου δώσαμε καθημερινά μας χαντακώνεις.Μολτσε Σηφάκης, Μολτσε .Καρατζόβα να βγεί να απαντήσει σε αυτά που λέω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί τα στερούνται τα κλέβει; Με το ζόρι τα παίρνει, τι λες ρε όργιο
      Τα νοικιαζει με παχυλούς μισθούς.
      Λες να έβγαζαν περισσότερα από τα ροδάκινα;
      Αι ρε παγαινε από δω,μη δαγκώσεις τη γλώσσα σου και δηλητηριαστεις.

      Διαγραφή
  11. Πόσο γελοίοι αυτοί που βρήκαν μόνο να βρίσουν τον Σηφακη.. Πληρωμένοι σχολιαστές του Παυλίδη και του Κρόνου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. μου αρέσεις γιατι απαντάς εσύ! αυτό στα + αυτό φυσικά μετά τις εκλογές γιατί δεν έχεις τους παρατρεχάμενους να απαντούν για σένα που έκανα 5 χρόνια ,για αυτό λέω οτι 5 χρόνια τον λαό τον είχατε γραμμένο τώρα που πιάσατε πάτο μας ξανα έκανες την χάρη να σε έχουμε εδώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα
      Έχετε μέγα πλάκα σχολιαστές 9:55, 11:23,8:52, 10:29 και λοιποί μα πόσο τσιπουροχαλβαδες είστε ρε φίλε χα χα χα χα χα χα για λύπηση,συνεχισυε από μόνοι σας δείχνετε αν τελικά άξιζε ο τύπος στην πολιτική.

      Διαγραφή
    2. Πολύ προτρέχεις φίλε πίσω έχει η αχλάδα την ουρα

      Διαγραφή
    3. Αυτοδηλητηριαζεσαι αδερφέ .

      Διαγραφή
  13. Πέστα Χρυσόστομε,8,52, εδώ στο Δαμιανό και στο λιτοβόι οργιάζει η καμαριλα του δούναι και λαβείν. Ειναι πολλά τα λεφτά Ανδρέα !!! Συγνώμη Άρη. χαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.