Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Κορωνοϊός: 2.198 νέα κρούσματα - 59 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο



Η ημερήσια ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για το νέο κορωνοϊό (COVID-19), με δεδομένα έως 16 Νοεμβρίου:
Σήμερα ανακοινώνουμε 2198 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 21 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 76403, εκ των οποίων το 53.9% άνδρες.

4675 (6.1%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 19638 (25.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

400 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. 126 (31.5%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 79.5%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 383 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 59 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 1165 θανάτους συνολικά στη χώρα. 473 (40.6%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 80 έτη και το 97.2% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

5 comments:

  1. Εφόσον σε ΕΦΚΑ (πρώην ΙΚΑ) και σε Νοσοκομεία όπως στων Γιαννιτσών περιορίζουν τα δωρεάν τεστ θα δούμε πολύ πιο αργά τα αποτελέσματα του lockdown. LOCKDOWN ΧΩΡΙΣ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΤΕΣΤ ΕΙΝΑΙ ΜΑΤΑΙΟ. Όποιος δεν έχει συμπτώματα δεν επιτρέπεται να κάνει τεστ σε δημόσιο φορέα. Μα σας λέμε ήρθε σε επαφή με επιβεβαιωμένο... Δηλαδή τελικά οι ασυμπτωματικοί δε μεταδίδουν; Κι εγώ πως κόλλησα αφού δεν ήρθα σε επαφή με κάποιον που είχε βήχα ή πυρετό. Για την ακρίβεια κόλλησα από κάποιον που ήταν ασυμπτωματικός αλλά θετικός και το ξέρω. Δεν έχουμε όλοι τη δυνατότητα να δώσουμε 3 ή 4 μεροκάματα για ένα μοριακό τεστ. Αλλάξτε τακτική όπως κάνει η Μαδρίτη με φουλ τεστ και φαίνεται να αποδίδει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όσα τεστ και να γίνουν είναι άχρηστα αν οι πολίτες από μόνοι τους κρατούν 2 μέτρα απόσταση, δεν συνωστίζονται, φοράνε σωστά την μάσκα, δεν πιάνουν πρόσωπο, πλένουν τακτικά τα χέρια τους. Αν κρατούσες αποστάσεις από τον θετικό που κόλλησες και αν είχες περιορίσει τις επαφές σου μόνο με άτομα που μένουν στο ίδιο σπίτι με εσένα, πιθανότατα δεν θα είχες κολλήσει από ασυμπτωματικο.

      Διαγραφή
  2. Έχει δει κανείς τις παρέες νεαρών που συνωστίζονται στα σχολεία; στα take away;
    Δεν είμαστε ικανοί να συγκρατηθούμε ούτε για δύο βδομάδες. Ούτε γι'αυτό.
    Μετά μας φταίνε οι περιορισμοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΑΘΕΜΑ.
      ΔΙΝΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΔΗΘΕΝ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ, ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ, ΟΧΙ ΠΩΣ ΔΕ ΘΑ ΕΒΡΙΣΚΑΝ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΑΞΟΥΝ ΤΑ ΙΔΙΑ

      Διαγραφή
    2. Αφου ξεχασαμε τους εργοστασιαρχες του νομού που εσπειραν χιλιαδες φορεις του ιου.Κ καλα εκαναν καθως εκει δεν τους υποχρεωνει η κυβερνηση να λαβουν αυστηρα μετρα.Δεν τους ελεγχει κ δεν τους βαζει προστιμα.
      Τωρα βρηκαμε το γελοιο αφηγημα.Φταινε οι νεοι.Βαρια συντηρητικα στον εγκεφαλο.

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.