Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Βαγγέλης Θωμάς: "Υπερβολικό το ποσό των 30.000 ευρώ για στολισμό του Δήμου Έδεσσας- Να δοθούν στο νοσοκομείο μας!"



"ΟΛΟΙ και ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ η Τοπική Αυτοδιοίκηση, πρέπει να συνδράμουμε στο έργο του υγειονομικού προσωπικού του νοσοκομείου μας."

Αυτό επισημαίνει, μεταξύ άλλων, σε ανάρτησή του στο διαδίκτυο ο Δημοτικός Σύμβουλος Έδεσσας, Βαγγέλης Θωμάς, με αφορμή πρόσφατες αποφάσεις του Δημάρχου Δημήτρη Γιάννου για διάθεση του ποσού των 30.000 ευρώ περίπου για τον εορταστικό στολισμό της πόλης και των χωριών του Δήμου, Ο κ. Θωμάς προτείνει παράλληλα τα χρήματα αυτά να διατεθούν ως δωρεά στο Νοσοκομείο Έδεσσας ώστε να ενισχυθεί το έργο του προσωπικού στην μεγάλη μάχη με τον κορωνοϊό: 

Αναλυτικά ο Βαγγέλης Θωμάς επισημαίνει τα εξής:
"Οι γιορτές που έρχονται αναμφισβήτητα είναι μια περίοδος που περιμένουμε όλοι  ευελπιστώντας αφενός ότι τα πράγματα θα είναι καλύτερα στη χώρα μας σχετικά με την Δημόσια Υγεία και αφετέρου γιατί σίγουρα το πνεύμα των ημερών αυτών μπορεί να αλλάξει τη διάθεσή μας. Και είναι απόλυτα φυσιολογικό -και αναγκαίο ίσως- να στολίσουμε την πόλη και τα χωριά μας για να ξεφύγουμε κάπως από αυτή την δύσκολη (και ψυχολογικά) περίοδο που βιώνουμε όλοι μας. 
Η Δημοτική Αρχή Έδεσσας, σύμφωνα με πρόσφατες αποφάσεις του Δημάρχου, διαθέτει 24.775,20 ευρώ για την προμήθεια Χριστουγεννιάτικου στολισμού και 3.992,80 ευρώ για τις εργασίες εγκατάστασής τους. Συνολικά λοιπόν διαθέτει 28.768 ευρώ για χριστουγεννιάτικα είδη μαζί με τις εργασίες τοποθέτησής τους!
Ερώτηση: Μήπως είναι υπερβολικό το κόστος που θα δαπανηθεί για αυτό το σκοπό;
Είναι δεδομένο ότι λόγω των κρίσιμων ημερών που βιώνουμε από την πανδημία με τον  Covid-19 είναι αυξανόμενες οι ανάγκες των νοσηλευτικών ιδρυμάτων και -εκτός των άλλων σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζει το δημόσιο σύστημα υγείας- η αγορά υλικών κρίνεται απαραίτητη για την ενίσχυση του έργου τους. 
Σε αυτό το πλαίσιο, το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων αυτών (π.χ. τα 20.000 ευρώ) θα μπορούσαν να κατευθυνθούν στο νοσοκομείο της Έδεσσας για αυτό το σκοπό: Δωρεά για προμήθεια ιατρομηχανολογικού εξοπλισμού.
Είναι σαφές ότι ΟΛΟΙ και ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ η Τοπική Αυτοδιοίκηση, πρέπει να συνδράμουμε στο έργο του υγειονομικού προσωπικού του νοσοκομείου μας με όλες μας τις δυνάμεις. Η μάχη για την καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση της κρίσης είναι κρίσιμη και από αυτήν δεν μπορεί να απουσιάζει κανείς.
Εξάλλου, το είπαμε και στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου: Υπηρετούμε οι δύο παρατάξεις δύο διαφορετικές πολιτικές. Η παράταξη του κ. Γιάννου μετατρέπει την κρίση σε… ευκαιρία για να κλείσει «τρύπες» μπας και απεγκλωβιστεί από τα δικά της αδιέξοδα. Η «Κοινωνία σε Κίνηση» από την άλλη, τοποθετούσε  και θα συνεχίσει να τοποθετεί ως κεντρική της επιλογή τον άνθρωπο και τις ανάγκες του.
Υ.Γ.: Αφιερώνω αυτή την αποστροφή του ποιητή Αναγνωστάκη: 
«Δεν έφταιγεν ο ίδιος, τόσος ήτανε
κι οι άνθρωποι γεμάτοι είναι τώρα απαιτήσεις…».







Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

16 comments:

  1. Εύγε νεαρέ! Σωστή πρόταση! Τα περσυνα λαμπάκια και τα στολίδια τι έγιναν ; κάηκαν; την στιγμη που τα νοσοκομεία λόγω Πανδημίας στερούνται τα βασικά αναλώσιμα αγαθά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΤΙ ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΥΧΝΑ ΧΩΡΟΙ ΣΠΑΤΑΛΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΓΝΩΣΤΟ. Ο ΑΛΛΟΣ ΑΚΟΜΑ ΜΕΓΑΟ ΠΕΡΙΠΑΤΟ ΚΑΝΕΙ.
    ΘΑ ΕΚΑΝΑ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗ.
    ΔΕΝ ΑΠΟΣΠΥΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΑΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ ΚΥ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ;
    ΑΠΟ ΙΑΤΡΟΥΣ, ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ ΕΩΣ ΚΑΙ ΚΛΗΤΗΡΕΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ μικρός για λαϊκιστής κρίμα μικρέ δεν το περίμενα από εσένα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αν και δεν ανήκω στην παράταξη του κ. Θωμά, συμφωνώ απόλυτα με την πρόταση του η οποια πρέπει να υλοποιηθεί από τον κ. Δήμαρχο. Η προταιρεότητες κ.Δήμαρχε είναι άλλες και τα χρήματα πρέπει να πιάνουν τόπο. Δεν μας χρειάζεται κανένα δέντρο με στολίδια και λαμπιόνια, αρκεί μόνο η ζεστασιά των ανθρώπων στις δύσκολες ώρες που περνά η χώρα μας και όχι μόνο. Άμεση παρέμβαση της κυβέρνησης χρειάζεται καθώς και του εισαγγελέα γι'αυτές της ενέργειες των Δημάρχων που έχουν πρόθεση την κατασπατάλυση του Δημοσίου χρήματος.Τάάάάά κους κ. Δήμαρχε, πάρε πίσω άμεσα την απόφαση σου αυτή δεν συμφωνούμε τουλάχιστον αυτή την ώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αν δεν στόλιζαν την πόλη θα λέγατε γιατί δεν το κάνουν να ανεβάσουν λίγο την ψυχολογία του κόσμου, τώρα που το κάνουν γιατί δεν δίνουν τα χρήματα στο νοσοκομείο, αποφασίστε επιτέλους τι θέλετε, όλα για αντιπολίτευση τα χρησιμοποιήτε.Βαγγελη πάλι αδιάβατος πιάστηκες,δεν άκουσες ότι η ΔΗΚΕΔΕ και ο Δημος δωρησσν στολές στο νοσοκομείο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πότε αγόρασε ο Δήμος στολίδια τελευταία φορά και είναι ανάγκη να ξαναπάρει φέτος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΡΕ ΜΙΚΡΕ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΣΚ@@@Σ; ΟΙ ΝΕΟΙ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΙΚΙΣΜΟ, ΘΑ ΜΑΣ ΣΏΣΟΥΝ 30 ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ ΑΣΕ ΝΑ ΧΑΡΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ
    ΥΓ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΚΑΚΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙΡΑΖΕ ΑΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΣΕ ΤΑ ΠΕΡΣΥΝΑ ΛΑΜΠΑΚΙΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ Ή ΑΝ ΕΒΑΖΕ ΛΙΓΟΤΕΡΑ. ΑΛΛΑ ΜΑΛΛΟΝ ΤΑ ΘΕΛΕΙ ΓΙΑ ΦΟΝΤΟ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Λαικισμος παλιας κοπης η θεση σου μικρε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εδω ο κοσμος καιγεται και η κουτση στολιζεται ποια παιδια θα χαρουν κολητε με το στολισμο του δενδρου?αλλο εργο βλεπης?εδω πηραν φωτια τα μπατζακια μας και συ χαιρεσαι που ζεσταινεσαι ποσο αμυαλος μπορη να ειναι κανεις κριμα νομιζα πως δεν υπηρχαν ακαρδοι ανθρωποι με απελπισες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εάν αγόραζε τα λαμπιόνια από το δικό σας μαγαζί τα ίδια θα έγραφες;ο κ.Γιαννου είναι υπεύθυνος για τον Δήμο δεν νομίζω να τον εκλεξανε πρόεδρο για το νοσοκομείο.ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του,και όποιος θέλει ας βαλει το χέρι στη τσέπη και ας κάνει όποια δωρεά θέλει δεν τον εμποδίζει κανένας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΤΙ ΓΡΑΦΕΙΣ;;;; ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΟ ΠΟΛΕΜΟΥ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ ΕΧΟΥΜΕ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΟΛΟΙ ΜΑΣ
      ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΙΑ ΧΩΗ ΝΑ ΣΩΘΕΙ ΦΤΑΝΕΙ.ΟΧΙ ΤΑ ΦΩΤΑΚΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΟΥ

      Διαγραφή
  12. Απάντηση στον 08.10. Με χρήματα του Δημοσιου δεν παίζουμε. Ο Δήμαρχος ας βάλει χρήματα δικά του αν θέλει και μπορεί και όχι τα χρήματα του Δημοσίου τα οποία προέρχονται από τις πλάτες του λαού.Ας λειτουργήσουμε όλοι μας όπως το επιβάλουν οι συνθήκες. Οι καιροί είναι δύσκολοι και πρέπει να υπάρχει συνεννόηση με όλους για το καλό της Πατρίδας μας και του λαού της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Συμφωνώ απόλυτα Ο δήμος να χρησιμοποιήσει τα υπάρχοντα χριστουγεννιάτικα στολίδια, έτσι και αλλιώς δεν έκαμε και κάτι εντυπωσιακό και συγκλονιστικό τα χρόνια που διοικεί για τον στολισμό της πόλης, οπότε πρέπει να χορηγήσει με την μορφή δωρεάς κάποια χρήματα στο δημόσιο σύστημα υγείας.
    Ένας πρώην ψηφοφόρος του Γιάννου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.