Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πλαφόν στα τεστ κορωνοϊού: Στα 40 € το μοριακό τεστ, στα 10 € το rapid τεστ



«Το μεγαλύτερο μέρος της αγοράς βρίσκεται σε αναστολή, και οφείλουμε να παρέμβουμε θεσμικά μπροστά σε φαινόμενα ασύμμετρων ανατιμήσεων και κερδοσκοπίας», δήλωσε ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, σε συνέντευξη Τύπου με αφορμή την πανδημία, ανακοινώνοντας την επιβολή ανώτατης τιμής στα τεστ κορωνοϊού.

   Ο γενικός γραμματέας συνέχισε λέγοντας ότι «σήμερα, και γνωρίζοντας πλέον ότι για λόγους πρόληψης γίνεται ευρεία χρήση των τεστ ανίχνευσης του ιού από τους πολίτες, είτε κατά μόνας, είτε από τις επιχειρήσεις για λογαριασμό των υπαλλήλων τους, έχοντας πρώτιστα διασφαλίσει την διαθεσιμότητα των εν λόγω προϊόντων και υπηρεσιών και συνάμα έχοντας προσδιορίσει το κόστος διάθεσης αυτών στους χρήστες, προχωράμε στον ορισμό ανώτατης τιμής χρέωσής τους».

 Τροπολογία εντός των επόμενων ημερών
   
Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης εντός των προσεχών ημερών θα καταθέσει σχετική τροπολογία, με την οποία θα εξουσιοδοτείται να μπορεί να ορίσει ανώτατες τελικές τιμές, σε αγαθά και υπηρεσίες, αναγκαίες για την διασφάλιση της δημόσιας υγείας και των οικονομικών συμφερόντων των πολιτών. 

   Αμέσως μετά την ψήφιση και δημοσίευση στο ΦΕΚ της διάταξης, θα εκδοθεί υπουργική απόφαση, με την οποία θα τίθενται σε εφαρμογή οι ανώτατες τελικές τιμές χρέωσης για τη διεξαγωγή εξετάσεων για ανίχνευση κορωνοϊού SARS-CoV-2 σε κάθε ιδιώτη πάροχο της συγκεκριμένης υπηρεσίας. Οι τιμές διαμορφώνονται ως εξής: 

   α) ως ανώτατη τιμή χρέωσης για τη διενέργεια μοριακού ελέγχου RT-PCR για την ανίχνευση του κορονωιού SARS-CoV-2, τα 40 ευρώ

   β)  ως ανώτατη τιμή χρέωσης για τη διενέργεια ταχείας δοκιμασίας για την ανίχνευση αντιγόνου του κορονωιού SARS-CoV-2 (Rapid test), τα 10 ευρώ.

    
«Είμαστε αποφασισμένοι να προστατέψουμε την κοινωνία από κάθε αθέμιτη εμπορική πρακτική. Όποτε και όπου χρειαστεί θα παρέμβουμε σε οποιοδήποτε στάδιο παραγωγής και διακίνησης αγαθών και υπηρεσιών» είπε ο κ. Σταμπουλίδης. 

   Στη συνέχεια υπενθύμισε τα θεσμικά και τεχνικά εργαλεία,  τα οποία τέθηκαν σε ισχύ και, όπως σημείωσε, διασφάλισαν:απρόσκοπτη και συνεχή τροφοδοσία της αγοράς, επάρκεια αγαθών υγειονομικής προστασίας και την πρόσβαση των πολιτών σε προϊόντα και υπηρεσίες με χαμηλό κόστος. Αναλυτικότερα υπενθύμισε ότι έχουν ληφθεί οι εξής αποφάσεις:

1. Αναπτύχθηκε και τέθηκε σε εφαρμογή η ψηφιακή πλατφόρμα e-Καταναλωτής, με την οποία οι καταναλωτές μπορούν να συγκρίνουν τις τιμές πώλησης των προϊόντων μεταξύ των σούπερ μάρκετ, εντείνοντας τον ανταγωνισμό και διασφαλίζοντας τη διαφάνεια στις τιμές.

 2. Πρώτη στην Ευρώπη, η Ελλάδα ενεργοποίησε το Μητρώο Καταγραφής Αποθεμάτων του υγειονομικού υλικού, έχοντας τον έλεγχο της επάρκειας των αγαθών στην ιδιωτική οικονομία.

 3. Μειώθηκε ο ΦΠΑ από 24% σε 6% σε μεγάλη γκάμα αγαθών που είναι αναγκαία για την προστασία της δημόσιας υγείας, μειώνοντας δραστικά το κόστος διαβίωσης των πολιτών.

 4. Θεσπίστηκε το σταθερό περιθώριο μικτού κέρδους σε αγαθά και υπηρεσίες, οριζόμενο ίδιο με τις αντίστοιχες χρονικές περιόδους εκτός περιοριστικών μέτρων, αποτρέποντας κατ' αυτόν τον τρόπο την κερδοσκοπία, επιτυγχάνοντας την διατήρηση του χαμηλού πληθωρισμού και προστατεύοντας εν τέλει τα εισοδήματα των πολιτών.

5. Αναβαθμίστηκε η υπηρεσία εξυπηρέτησης των πολιτών 1520. Περισσότεροι από 300 χιλιάδες καταναλωτές και επαγγελματίες, έχουν εξυπηρετηθεί τηλεφωνικά και ηλεκτρονικά έως σήμερα.

6. Γίνεται εποπτεία με τον κρατικό ελεγκτικό μηχανισμό παρόντα (ΕΛΑΣ-ΔΙΜΕΑ-ΕΑΔ-ΛΣ-ΣΕΠΕ-Δημοτικές Αστυνομίες) για την τήρηση των μέτρων και την προστασία των πολιτών, με την πραγματοποίηση περισσότερων από 660.000 ελέγχους ανά την επικράτεια. 
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

14 comments:

  1. Εδεσσα 30-40Rapid test και 80-90 μοριακού ελέγχου!!!!!! για να δούμε τώρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να και μία σωστή απόφαση που άργησε να έρθει με απασχολεί ότι θα μεσολαβήσει ΦΕΚ δημοσίευση σε λίγο καιρό η τροπολογία έπρεπε να συνταγογραφείται και να είναι τελείως δωρεάν ή με ελάχιστη χρέωση και απομόνωση άμεσα του ασθενούς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φαίνεται ότι ο κύριος Σταμπουλίδης θέλει οι μικροβιολόγοι να σταματήσουν να κάνουν rapid tests γιατί βγάζοντας θετικά tests τους χαλάνε το αφήγημα της μείωσης των κρουσμάτων. Γιατί δεν εξηγείται πώς αποτιμά στα 10 ευρώ το test όταν καλώς γνωρίζει ότι ότι η τιμή αγοράς του κάθε test κυμαίνεται από 8 έως και 15 ευρώ συν ΦΠΑ (ανάλογα με την ποιότητα). Σε αυτό πρέπει να προστεθεί το κόστος της φόρμας μίας χρήσης που φορά ο ιατρός, η μάσκα μίας χρήσης, τα γάντια μίας χρήσης, το κάλυμμα κεφαλής μίας χρήσης, ο χρόνος του τεχνολόγου, η ελάχιστη αμοιβή του ιατρού, το κόστος λειτουργίας του εργαστηρίου και φυσικά ο παράγοντας 'κίνδυνος'. Κάντε μιά απλή πρόσθεση και βγάλτε εσείς το προτεινόμενο κόστος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν δεν συμφέρει μην το κάνεις αρκετά πατήσατε στο πόνο του κοσμάκη

      Διαγραφή
    2. ΠΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΟΥ ΝΑ ΣΕ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΙ Ο ΚΟΣΜΑΚΗΣ.
      ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΣ, ΤΙΠΟΤΑ ΔΕ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΠΡΟΦΑΝΩΣ.
      ΤΑ ΙΔΙΑ ΕΛΕΓΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΤΗΣ ΜΑΣΚΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΙΣΗΠΤΙΚΏΝ ΠΟΥ ΑΠΟΓΗΩΘΗΚΑΝ.
      ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΚΙΣΩ ΦΟΝΑΖΕ ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ.
      ΜΑΛΛΟΝ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΝΝΟΟΎΣΕ.

      Διαγραφή
    3. Δεν ντρέπεσαι μιλάς και από πάνω βγάλατε λεφτά πάνω στο πόνο του κοσμάκη βρικόλακες ο κοσμος εχει ματια και βλέπει

      Διαγραφή
    4. Σε λιγο θα βγουν και αυτοι που πουλουσαν μασκες με 10 ευρω την μια να πουν οτι δεν βγάζουν

      Διαγραφή
  4. Αφού ξεζουμίσατε τον κοσμάκη τόσους μήνες τώρα το θυμηθήκατε? ή δεν πήγαινε άλλο? Κλέφτες....αρπαχτά....κερδοσκόποι που μόνο το χρήμα βλέπετε φιλελεύθεροι του κερατά. Θα ξυπνήσει κάποτε και ο λαουτζίκος και .....μην τον είδατε τον Παναγή θα γίνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η ΜΕΓΑΛΗ ΚΟΝΟΜΑ, ΤΑ ΤΕΣΤ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΟΧΙ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ.
    ΑΝ ΚΑΝΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ 2-3 ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΟΜΑΡΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΟΛΟΙ, ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ
    https://www.youtube.com/watch?v=Ulds4L-y2A4&feature=emb_logo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ρε αντε στο διάολο καιροσκοποι, μη χεσω τα ραμπτικοροιδια σας, τι άνθρωποι είστε, έχετε τίποτε μέσα σας;
    Να μου χαθείτε αλήτες, υπάρχουν ανθρωπάκια που σας εμπιστεύονται ακόμη;
    Αντε ρε γαϊδούρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γειά στο αίμα σου 10.49 δεν τους βγαίνουν τα νούμερα γι'αυτό μέρα τις γιορτές όλα θα τα αλλαξουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλα ελεος δεν εχετε?τι ψυχη θα παραδωσετε παραδοπιστοι σε λιγο θα θελετε και ψυχικοι οδυνη μην τυχον κολησετε απτον κατακαυμενο κοσμακη που τρεχη σε σας να κανει τεστ και τον αρμεγετε οσο θελετε τιμες λετε πονταροντας στο φοβο του 10ευρω στο λεπτο λιγα σας πεφτουν?που ζειτε?ελεος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το rapid test στοιχίζει ανα μονάδα στον μικροβιολογο απο 8 έως 15 ευρώ αυτό είναι αλήθεια και μπορείτε να δείτε και το τιμολογιο στο μικροβιολογο σας.Χωρια όλα τα άλλα που προαναφερθηκαν.Ποιος θησαυριζει δεν κατάλαβα? Ας βάλουν πλαφόν και στις φαρμακευτική εταιρίες να χρεώνουν τα τεστ έως 2 ευρώ για να το χρεώνει μετα ο ιατρός δεκα γιατι διαφορετικά πρέπει να βάζει και από την τσέπη του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η κονόμα του αιώνα θησαυρισαν κάποιοι από μάσκες, αντισηπτικά, καθαριστικά, γάντια, άσε τα τεστ και η διατροφή μας στο Θεό οι τιμές.
    Ουυυυστ καθάρματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.