Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Έκκληση από τον πρόεδρο νοσοκομειακών γιατρών Πέλλας προς την κυβέρνηση για άμεση επίταξη των ιδιωτικών κλινικών του νομού



Έκκληση προς την κυβέρνηση 
για άμεση επίταξη των ιδιωτικών κλινικών του νομού Πέλλας απευθύνει ο πρόεδρος νοσοκομειακών γιατρών του νομού μας, Χαράλαμπος Αποστολίδης. 
Ως γνωστόν, ο νομός Πέλλας βρίσκεται στη χειρότερη κατάσταση στη χώρα, σε ό,τι αφορά τον αριθμό κρουσμάτων σε σχέση με τον πληθυσμό του. Εδώ και αρκετές ημέρες, όπως έχουμε αναφέρει σε προηγούμενα ρεπορτάζ, τα κρούσματα βρίσκονται σε πολύ υψηλά νούμερα -και μέχρι πρότινος σε τριψήφιο νούμερο- τη στιγμή που τα δύο νοσοκομεία του νομού έχουν "φρακάρει" και δεν μπορούν να δεχθούν άλλους ασθενείς. 

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στο ethnos.gr ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Πέλλας, ο κ. Αποστολίδης, γίνεται τιτάνια προσπάθεια, ώστε να διακομίζονται ασθενείς σε νοσοκομεία άλλων περιοχών της χώρας, ακόμα και στην Αλεξανδρούπολη, με τον ίδιο να κάνει έκκληση προς την κυβέρνηση για άμεση επίταξη των ιδιωτικών κλινικών του νομού.
Κατά τον κ. Αποστολίδη, αυτή την στιγμή τα δύο νοσοκομεία του νομού, Έδεσσας και Γιαννιτσών, έχουν φρακάρει, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει η δυνατότητα εξασφάλισης νοσηλείας σε νέους ασθενείς. «Κάθε μέρα τα άδεια κρεβάτια μετρούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού. Όλες οι πλην covid κλινικές και στα δύο νοσοκομεία έχουν συμπτυχθεί σε ένα χώρο και όλος ο υπόλοιπος δόθηκε για τον κορωνοϊό. Τα προβλήματα είναι πολλά, μια και τα νοσοκομεία έχουν γίνει ουσιαστικά χώροι περίθαλψης μίας και μόνο νόσου. Οι ΜΕΘ βρίσκονται στο ‘’κόκκινο’’ και γίνεται μεγάλη προσπάθεια, ώστε να μεταφέρονται ασθενείς σε άλλα νοσοκομεία της χώρας, ακόμα και στην Αλεξανδρούπολη. Δυστυχώς, έχουμε ολοένα και περισσότερα περιστατικά. Το ισοζύγιο εισαγωγών και εξιτηρίων είναι πολύ αρνητικό. Την κατάσταση δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο το γεγονός ότι ένα μεγάλο μέρος του υγειονομικού προσωπικού νοσεί ή βρίσκεται σε καραντίνα», λέει ο κ. Αποστολίδης.
Ο ίδιος κάνει έκκληση στην Πολιτεία να προχωρήσει σε επίταξη των ιδιωτικών κλινικών του νομού. «Αυτός είναι ο μοναδικός δρόμος για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα. Πρέπει οι ιδιωτικές κλινικές να επιταχθούν τώρα, χωρίς παζάρια και πολλές συζητήσεις», τονίζει ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Πέλλας.

Χαρδαλιάς: Στη Β. Ελλάδα δεν έχουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε
Στο μεταξύ, την κατάσταση που επικρατεί με βάση τα στοιχεία και την εξέλιξη της πανδημίας στην Ελλάδα, καθώς η χώρα έχει εισέλθει στην τρίτη εβδομάδα γενικού lockdown, περιέγραψε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, στην καθιερωμένη ενημέρωση της Δευτέρας.
Πιο συγκεκριμένα δήλωσε ότι τις τελευταίες ημέρες γίνεται λόγος για την άρση των μέτρων. “Η απόφαση της κυβέρνησης θα εξαρτηθεί από τις εισηγήσεις και τα επιδημιολογικά δεδομένα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το διακύβευμα είναι η διαφύλαξη της ζωής και της υγείας. Η ύπουλη αυτή απειλή δεν διαχωρίζει ηλικίες. Η εφαρμογή των μέτρων αποτελεί το απόλυτο καθημερινό στοίχημα ζωής”.
Όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς, η εικόνα παρουσιάζει μία σχετικά σταθεροποίηση. “Κάποιες περιοχές ίσως σημεία βελτίωσης. Στη Βόρεια Ελλάδα, ωστόσο, δεν έχουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε. Η πιστή εφαρμογή των μέτρων επηρεάζει τη λειτουργία του συστήματος και την αποτελεσματικότητα των μέτρων. Δεν είναι στιγμή για τις όποιες εκπτώσεις των μέτρων. Πρέπει να τηρούμε απαρέγκλητα τα μέτρα. Να ευχαριστήσουμε τους πολίτες που τηρούν τα μέτρα, μένουν σπίτι και βγαίνουν μόνο για τα απαραίτητα”.
.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

9 comments:

  1. Οι γιατροι νομιζω πως γνωριζουν πως καποιοι ιδιωτες γιατροι κσι εργαστηρια κραταν κρυφά τα ονοματα των θετικων τεστ και αυτοι κυκλοφορουν ανενοχλητοι.Ας το πουν στον χαρδα0λια για να μην απορει ο ανθρωπος τι δεν κανρι σωστα!! Απλα εχει ο νομος πολλους ανευθυνους επαγγελματιες υγειας0 και πολλους ανοητους πολιτες!!! Τι φταιω ομως εγω που τα τηρω κατα γραμα και με μεγαλη βεβαιοτητα θα μιλήσουμε ατομα που ειμαστε συνεπεις!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δολοφόνοι αυτοί που κυκλοφορούν με τον covit και αυτοί που πρέπει να κάτσουν μέσα καραντίνα επειδή το έχουν συγγενείς και αγνοούν την ύπαρξη του βάζοντας σε κίνδυνο χιλιάδες ζωές απλα ΔΟΛΟΦΌΝΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λίγο δύσκολο τα ιδιωτικά εργαστήρια να μη δηλώνουν τα κρούσματα, απλα ο ΕΟΔΥ φρακαρε κι έχει εγκαταλείψει εντελώς την επιτήρηση των θετικών, καθώς και οποιαδήποτε ιχνηλάτηση. Στην πράξη επαφίεται στους ίδιους τους πολίτες να αυτοπεριοριστουν. Φυσικα η αστυνομία νίπτει τας χείρας της (στην πραξη αρνείται να επεμβει, αφου δεν το θεωρει δουλειά της) κι επειδή το επιπεδο ατομικής ευθύνης και κοινωνικής αλληλεγγύης ειναι μηδαμινό στους συμπολίτες μας, δεν πρόκειται να βελτιωθεί η κατάσταση παρά μόνο όταν επιτευχθεί η ανοσία αγέλης, δηλαδή όταν έχουμε αρρωστήσει όλοι και έχουμε αποχαιρετήσει δια παντως τουλαχιστον ενα 5% του πληθυσμού στην καλύτερη των περιπτώσεων....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Νομιζω περιεγραψες την κατασταση οπως ειναι...νομιζω θα χασουμε ανθρωπους ή θα χαθουμε κσπως περισσοτεροι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σήμερα έμαθα ότι έδωσαν 120 εκατομμύρια να στηρίξουν την aegean μια ιδιωτική επιχείρηση. Δεν είχαν λεφτά να προσλάβουν γιατρούς και νοσοκομους. Θαρεεις και πριν το κορωνοιο τα νοσοκομεία του νόμου είχαν αρκετό προσωπικό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν θέλει το καρναβάλι να στηρίξει την δημόσια υγεία τέλεια κ παύλα.

      Διαγραφή
    2. Εσένα σε έχουν γραμμένο στα πα@@@@ια τους.
      Στα εγκαίνια των δικών τους αεροσκαφών φωνάζουν τον Κούλη να παραβρεθεί και να μιλήσει παρόλη την γκαντεμιά που κουβαλάει.
      Εδώ ολόκληρη Ολυμπιακή διαλύθηκε και τελικά την ¨¨έσωσ娨 η Aegean και θα κολλήσουν στα 120 ψοροεκατομμύρια;
      Άσε το προσωπικό του ΕΣΥ.
      Για κανένα χειροκρότημα είναι το πολύ και αν κάνουν πως διαμαρτύρονται υπάρχουν και τα ΜΑΤακια προς γνώση και συμμόρφωση.
      Και να είσαι βέβαιος πως μόλις τελειώσει η ιστορία με τον ιο, και αφού μας τρυπήσουν όλους, έρχεται η διάλυση και ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ.
      Θα βγουν να μας πουν ότι αυτό φταίει που δεν τα καταφέραμε, το κράτος δεν είναι επιχειρηματίας και ένα σορό τέτοια και θα το παραδώσουν στους ιδιώτες

      Διαγραφή
    3. Μα γιατί να το ενισχύσουν αφού ο τσογλαναρας ο ΜΕΓΑΣ φασίστας βγήκε και πανηγύριζε που έχουμε ΜΟΝΟ 108 νεκρούς ανά εκατομμύριο την ημέρα .
      Μία χαρά είμαστε βρε πανηγύριστε μαζί του !

      Διαγραφή
  6. Πριν επιτευχθεί η ανοσία της αγέλης επικρατεί η ανοησία της αγέλης, δηλαδή θα πεθάνουν από την έλλειψη της ατομικής και κοινωνικής ευθύνης αρκετοί και μετά θα συνετιστουν οι υπόλοιποι. Ήδη θα επέτρεπε να επιστρατευτούν οι ιδιωτικές κλινικές του νομού μας. Αυτές είναι οι κυβερνητικές ευθύνες αυτών που μας κυβερνούν, αυτές, μαζί με το άνοιγμα των συνόρων χωρίς έλεγχο, η ελλειπής αστυνόμευση, και το κλείσιμο του ματιού στους ημέτερους πλουτοκράτες του νομού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.