Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Επτά Δημοτικοί Σύμβουλοι Σκύδρας συνυπογράφουν το κείμενο της Δημάρχου για την ΕΤΕ παρότι δεν ρωτήθηκαν



Συνυπογράφουμε το κείμενο της Δημάρχου, παρότι δεν ερωτηθήκαμε για ακόμη μια φορά, αλλά… συνεχώς παρακολουθούμε τις εξελίξεις!

Δυστυχώς στο Δήμο Σκύδρας κάθε φορά που συμβαίνει μια απρόσμενη εξέλιξη για την τοπική μας κοινωνία διαμαρτυρόμαστε ως πολίτες και ως αιρετά μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, διότι δεν τυγχάνουμε ενημέρωσης ούτε στα απλά και καθημερινά, αλλά και ούτε στα σοβαρά φλέγοντα θέματα που ταλανίζουν την κοινωνία μας. Την ώρα, λοιπόν, που η κοινωνία της Σκύδρας συζητάει εδώ και μήνες τις εξελίξεις στα υποκαταστήματα  πιστωτικών ιδρυμάτων (ζήσαμε -δυστυχώς- πριν από λίγο καιρό και το κλείσιμο του καταστήματος της Eurobank της πόλης μας)  το κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας Σκύδρας συγκαταλέγεται δυστυχώς στον κατάλογο των υποκαταστημάτων της Εθνικής Τράπεζας που κλείνουν. 
Δε χωρεί αμφιβολία οτι η αρνητική εξέλιξη του κλεισίματος του υποκαστήματος της Εθνικής Τράπεζας Σκύδρας, προβληματίζει έντονα όλη την τοπική κοινωνία της Σκύδρας, δημιουργώντας ένα ανυπέρβλητο κενό και υποβάλλοντας σε αφάνταστη ταλαιπωρία τους κατοίκους της περιοχής μας, αναγκάζοντας τους να προστρέξουν  σε κάποιο άλλο κατάστημα σε άλλη πόλη, λησμονώντας ότι πολλοί δε από αυτούς τυγχάνουν ηλικιωμένοι και άλλοι στερούνται μεταφορικού μέσου. Αναντίρρητα, λοιπόν, οδηγούμαστε στην υποβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών με την αισθητή μείωση προσφερόμενων υπηρεσιών, καθώς η απρόσκοπτη πρόσβαση πολιτών σε υπηρεσίες κάθε τύπου, όπως μεταξύ άλλων είναι και οι τραπεζικές υπηρεσίες,  θα έπρεπε να είναι απαρέγκλιτος όρος.

Αναμφισβήτητα σε μια περιοχή όπως η πόλη της Σκύδρας, που δραστηριοποιούνται μια σειρά από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες μεταποίησης αγροτικών προϊόντων είναι αδιανόητο η περιοχή να μένει δίχως υποστηρικτική υποδομή, αφήνοντας πολίτες και επαγγελματίες μα και ευπαθείς ομάδες πληθυσμού (συνταξιούχοι, ηλικιωμένοι) επί ξύλου κρεμάμενους. Ιδίως τώρα σε μια περίοδο μεγάλης ύφεσης, δεδομένου μάλιστα και της υγειονομικής κρίσης που πλήττει ανεπανόρθωτα όλα τα νοικοκυριά, η υποβάθμιση της τοπικής κοινωνίας με το κλείσιμο του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας, έρχεται να συμπληρώσει το πάζλ της απονεύρωσης της πόλης μας. 

Αν μας καλούσε η Δήμαρχος θα συνυπογράφαμε, βεβαίως την  επιστολή της, και συγχρόνως θα τονίζαμε την αναγκαιότητα συζήτησης για την αναπλήρωση των κενών που αφήνουν οι συγκεκριμένες αποφάσεις. Αποφάσεις που στηρίζονται βεβαίως σε άλλα κριτήρια που ουδεμία σχέση έχουν με τις προσδοκίες της τοπικής κοινωνίας. 

Εμείς, η αντιπολίτευση του Δήμου Σκύδρας, συνυπογράφουμε το κείμενο της Δημάρχου για την Εθνική Τράπεζα, αν και δεν ερωτηθήκαμε-όπως είθισται άλλωστε- και υπενθυμίζουμε στους συνδημότες μας ότι τα μαύρα σύννεφα έχουν πυκνώσει πάνω κι από άλλες υπηρεσίες, όπως αυτή του Τελωνείου, αλλά και την υποβάθμιση του Κέντρου υγείας μας που λειτουργεί με μειωμένο ωράριο δυστυχώς με ο.τι συνεπάγεται αυτό για την προστασία της υγείας των συμπολιτών μας. Ο δημότης μας δεν έχει πλέον ούτε την 24 ωρη φροντίδα και προστασία της υγείας του, σε αντίθεση με τους όμορους δήμους. Δεν έχουν πρόσβαση σε ιατρική περίθαλψη, εμβολιασμούς, σε συνταγογράφηση, σε πιστοποιητικά υγείας καθ’ολη τη διάρκεια της ημέρας, αλλά και της νύχτας. Συνάνθρωποί μας με διαβήτη, υπέρταση, ιλίγγους και άλλες σοβαρότερες ασθένειες θα απαιτείται να μεταφέρονται απόγευμα και νύχτα στο Γενικό Νοσοκομείο Έδεσσας ή Γιαννιτσών και σε τούτη την χρονική συγκυρία θα βρίσκουν ακόμη δυσκολότερη την πρόσβαση σε παροχές υγείας λόγω της αναμονής ανάμεσα μάλιστα σε ανθρώπους που νοσούν από COVID-19 και περιμένουν κι αυτοί….Είναι γνωστό τοις πάσι οτι ο ανθρώπινος πόνος και η ασθένεια δεν λειτουργούν με ωράριο!.Ας μην παρακολουθούμε άλλο τις εξελίξεις κι ας σχεδιάσουμε το μέλλον αυτής της πόλης. Διότι όταν υπάρχει σχέδιο σημαίνει ότι υπάρχει εναλλακτική για κάθε κακοτοπιά. Ζητούμε εύλογα ν’ ανακληθεί η απόφαση για την απομάκρυνση του καταστήματος της Εθνικής Τράπεζας και ν’ ανακληθεί η απόφαση για την υποβάθμιση του κέντρου Υγείας Σκύδρας και  καλούμε την συμπολίτευση να συζητήσουμε τη «θωράκιση» του Δήμου μας από τέτοιου είδους δυσάρεστες εξελίξεις. 

ΚΑΡΑΣΑΡΛΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΓΑΤΣΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ
ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ
ΣΠΑΝΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΔΗΣ ΧΑΡΙΤΩΝ 
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

14 comments:

  1. είναι γεγονός ότι ο και ο Δήμος υπολειτουργεί μετά και τον τοκετό περισσότερο .κάτι πρέπει να γίνει .Κατερίνα ένας ψηφοφόρος σου .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η αδιαφορία της συμπολίτευσης για τα κοινά είναι εμφανής.
    Κανείς μα κανείς από αυτούς δεν ασχολείται.
    Εξαφανισμένοι απ όλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μια μια υπηρεσία φεύγει σιγά σιγά. Καλές οι υπογραφές αλλά άλλες ενέργειες θέλει. Χρόνια φωνάζουμε για αυτό που φαίνεται στον ορίζοντα. Κλείσιμο όλων των υπηρεσιών. Ενωθείτε όλες οι παρατάξεις μήπως και σωθεί κάτι στον δήμο Σκύδρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η ανύπαρκτη αντιπολίτευση στη Σκύδρα ας κάνει καμία πρόταση δική της και να πάψει να παρ-ακολουθεί απλά τις εξελίξεις.Όχι ότι και η Δήμαρχος κινείται σωστά.Ένας ψηφοφόρος της αντιπολίτευσης που η ψήφος μου πήγε τζάμπα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάλλον ανύπαρκτη είναι αυτή που σε βάζει να γράφεις

      Διαγραφή
  5. Ολα υπολειτουργούν λογο καραντινας!Ε οχι να ρωτησει κιολας η δημαρχος για να στειλει την επιστολή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χωριουδάκι μας καταντήσατε τα βλέπουν οι από πάνω και γελάνε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οι πρακτικές της άλλης εποχής που εφαρμόζει η δημοτική αρχή μας έφεραν αυτά τα αποτελέσματα
    Όποιος παίρνει αποφάσεις μη δημοκρατικές θα φάει το κεφάλι του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εχει σειρά το τελωνείο ,σιγά σιγά να το χωνέψουμε, αλλά κρατήσαμε τα στρατόπεδα χωρίς στρατό!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Από δήμαρχο σε κοινοταρχη θα πάμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. 100 χρόνια Κατερίνα θα έχουμε ακόμη δεν το έχετε καταλάβει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ποσα σε πληρωνει αυτη που λες για να γραφεις χαζα;

      Διαγραφή
  11. 41 υποκαταστηματα ζητουν την αντιπολιτευση της Σκυδρας τι οχι.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.