Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Γεγονός το πρώτο ελληνικό rapid test



Μια πολύ μεγάλη επιτυχία για την ελληνική επιστημονική κοινότητα είναι το πρώτο ελληνικό, ταχείας ανίχνευσης τεστ του κορονοϊού, το γνωστό ως rapid test. Πρόκειται για τεστ που εντός ολίγων λεπτών και αξιόπιστα θα πληροφορεί τους εξεταζόμενους για το αν κάποιος είναι φορέας του ιού ή όχι.

Το πρώτο ελληνικό, ταχείας ανίχνευσης τεστ αντιγόνου ανακοίνωσε το υπουργείο Ανάπτυξης. Είναι αποτέλεσμα συνεργασίας 6 Ερευνητικών Κέντρων και 4 Α.Ε.Ι, υπό την εποπτεία και χρηματοδότηση της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας.

Ήδη κατατέθηκε στο πλαίσιο αίτησης κατοχύρωσης ευρεσιτεχνίας (“patent pending”) στον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας, ενώ το ερευνητικό πρόγραμμα βρίσκεται στη φάση αναζήτησης εταιρείας, η οποία θα αναλάβει τη μαζική παραγωγή των ελληνικών rapid test.

Το πρώτο ελληνικό rapid test προέκυψε μέσω της «Εμβληματικής Δράσης» του υπουργείου Ανάπτυξης, ύψους περίπου 2,9 εκατομμυρίων ευρώ. Είναι ένα ερευνητικό πρόγραμμα με στόχο την Επιδημιολογική μελέτη του SARS-CoV-2 στην Ελλάδα.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.