Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

"Μαύρος" Νοέμβρης στην Πέλλα: Συνολικά 2.587 τα κρούσματα κορωνοϊού!



Πρώτη σε επιδημιολογικό φορτίο σε πανελλήνιο επίπεδο παραμένει η Π.Ε. Πέλλας, με το Νοέμβριο να αποδεικνύεται ο χειρότερος -μέχρι στιγμής- μήνας από την έναρξη της υγειονομικής κρίσης, τον περασμένο Μάρτιο. 
Τα κρούσματα σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες υπερπολλαπλασιάστηκαν! Έτσι, μέσα σε ένα μήνα, και παρά το γενικευμένο lockdown, το οποίο επιβλήθηκε στις αρχές του μήνα που πέρασε, καταγράφηκαν:

Επιβεβαιωμένα κρούσματα στην ΠΕ Πέλλας
Σεπτέμβριος: 294
Οκτώβριος: 382
Νοέμβριος: 2.587

Οι αριθμοί τρομάζουν...
Αριθμοί, οι οποίοι προκαλούν φόβο, ιδίως αναλογιζόμενοι ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ) σε πολλές περιοχές, ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα και δη στην Π.Ε. Πέλλας, ξεπέρασε τα όριά του και η καμπύλη εξάπλωσης του ιού φαίνεται να έφθασε στο υψηλότερο σημείο. 
Το μήνα που πέρασε οι εισαγωγές στα νοσοκομεία της χώρας ήταν σταθερά περισσότερες από τις εξαγωγές, με αποτέλεσμα οι υγειονομικές εφεδρείες να βρίσκονται στο κόκκινο.
Πάντως, φαίνεται μια αχτίδα αισιοδοξίας, καθώς υπάρxει κάμψη του αριθμού των νέων κρουσμάτων, ως απόρροια των αυστηρών περιοριστικών μέτρων που έχουν ληφθεί.
Και πάλι, όμως, αυτή η κάμψη θα χρειαστεί ορισμένες ημέρες, προκειμένου να αποτυπωθεί και στα κρίσιμα μεγέθη της πανδημίας, δηλαδή τις εισαγωγές στα νοσοκομεία και τις κατειλημμένες ΜΕΘ.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

7 comments:

  1. Πωσ ειναι δυνατο παρολο το λογκνταουν να ανεβαινουν κατακορυφα τα κρουσματα?τι λυση αλλη υπαρχει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να τηρούνται ευλαβικά τα μέτρα. Το απαγορευτικό οταν με χίλιους τρόπους προσπαθούμε να το παραβιασουμε δεν θα αποδώσει. Μπορούμε να μην βγούμε σχεδόν καθόλου από το σπίτι; τότε μόνο θα σταματήσει η διασπορά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπάρχει όμως και η υγεία της ψυχής η φτώχεια η πείνα η ελευθερία. Δεν έχουμε όλοι μεγάλα σπίτι με όλες τις ανέσεις υπάρχει τεράστια προπαγάνδα από τα ΜΜΕ

      Διαγραφή
  3. Ας το κανουν 15μερες ας προμηθευτει ο κοσμος τροφιμα και κανενας εξω μονο σε εκτακτη αναγκη υγειας γιατι δεν το κανουν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΓΙΑ ΠΟΣΟ ΚΑΙΡΟ;
      ΚΑΙ ΜΕΤΑ;
      ΜΗΝ ΠΕΙΣ ΜΟΛΙΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΘΑ ΛΗΞΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ;
      ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΔΟΙΗΚΟΥΝΤΕΣ ΠΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝ ΕΝΑ ΛΑΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΕ ΓΕΜΑΤΟΙ ΧΑΡΑ ΑΝΟΙΞΑΝ ΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΕΝΩ ΑΥΤΟΙ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΑΝ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΥΜΑ, ΣΥΝΕΒΑΛΑΝ ΣΤΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΜΠΑΧΑΛΟ.
      ΠΕΡΙΦΕΡΟΝΤΑΝ ΣΕ ΜΠΑΡ, ΚΑΦΕ, ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΛΕΣ ΚΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΛΥΘΗΚΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΠΟΛΟ-ΚΟΠΑΔΙ, ΤΑ ΙΔΙΑ.
      ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΣΤΙΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ, ΕΚΕΙ ΤΟ ΜΕΓΑ ΚΛΑΜΑ.

      Διαγραφή

  4. Δυστυχώς μόλις μας πει η τηλεόραση - κράτος - Θεός ότι τα κρούσματα μειώθηκαν και εξαφανίστηκε ο Κοροϊδοιος θα το πιστέψουν σαν να υπήρχε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.