Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Έκτακτη χρηματοδότηση των Δήμων της Χώρας με 85 εκατ. ευρώ



Με έκτακτες χρηματοδοτήσεις και με μια σειρά από διοικητικές πράξεις που διασφάλισαν πρόσθετα έσοδα ή κάλυψαν έξοδα ή απώλειες των ΟΤΑ, το υπουργείο Εσωτερικών στην πιο δύσκολη ίσως χρονιά από τη μεταπολίτευση και μετά, στάθηκε στο πλευρό της Αυτοδιοίκησης με συνολικές επιπλέον χρηματοδοτήσεις που φθάνουν τα 550 εκατ. ευρώ.
Την Παρασκευή, με εντολή του υπουργού Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκου δόθηκε επιπλέον ενίσχυση 85 εκατ. ευρώ στους 332 Δήμους της χώρας με σκοπό την κάλυψη λειτουργικών και λοιπών γενικών δαπανών.
Υπενθυμίζεται ότι στη διάρκεια του 2020 η Αυτοδιοίκηση προκειμένου να καλύψει έκτακτες ανάγκες, οι περισσότερες εκ των οποίων δημιουργήθηκαν λόγω της πανδημίας, αλλά και για να καλύψει απώλεια εσόδων από δημοτικά τέλη που με αποφάσεις του υπουργείου Εσωτερικών δεν εισπράχθηκαν λόγω της πρώτης και της δεύτερης καραντίνας από καταστηματάρχες, επαγγελματίες και επιχειρήσεις που έμειναν κλειστές, καθώς και από κάλυψη ληξιπρόθεσμων οφειλών, αλλά και για πληρωμή τελεσίδικων δικαστικών αποφάσεων, έλαβε πρόσθετα 400 εκατ. ευρώ.
Επί πλέον πρέπει να υπολογισθούν και 150 εκατ. ευρώ, που προκύπτουν ως πρόσθετα, σταθερά, ετήσια έσοδα της Αυτοδιοίκησης από τη ρύθμιση των αδήλωτων τετραγωνικών, μια «σιωπηρή μεταρρύθμιση» που απάλλαξε τρία εκατομμύρια πολίτες από τέλη και πρόστιμα ύψους 1,5 δις ευρώ, για τα περίπου 70 εκατομμύρια τετραγωνικά που δεν είχαν δηλωθεί.» Πρόκειται ιστορικά για τη μεγαλύτερη μείωση ιδιωτικού χρέους», όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Θεοδωρικάκος στη Βουλή και είναι μια πράξη που ενίσχυσε την εμπιστοσύνη μεταξύ κράτους και πολιτών. Αθροιστικά, δηλαδή, η Αυτοδιοίκηση έχει λάβει λόγω των αποφάσεων του Υπουργείου Εσωτερικών επιπλέον ποσά της τάξεως των 550 εκατ. ευρώ.
Η κατανομή προς τους Δήμους της Πέλλας έχει ως εξής:
Δήμος Αλμωπίας: 276.243,93 ευρώ
Δήμος Έδεσσας: 299.338,19 ευρώ 
Δήμος Πέλλας: 523.188,96 ευρώ
Δήμος Σκύδρας: 178.727,82 ευρώ

Aναλυτικά η κατανομή σε όλους τους Δήμους της Χώρας:
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 comments:

  1. ΚΟΡΟΝΟ-PARTY ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. ΣΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΔΕΚΑΡΑ ΤΣΑΚΙΣΤΗ.
    Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΗ ΤΩΝ ΑΡΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΙΖΑΣ ΜΕΤΑ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ AEGEAN ΤΑ ΔΩΡΙΖΕΙ ΣΤΟΥΣ ΔΕΞΙΌΣΤΡΟΦΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΣΩΣΟΥΝ. ΟΥΣΤ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πού πάνε ρε παιδιά τόσα λεφτά από τους Δήμους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.