Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ο άνδρας που φέρεται να κακοποίησε τη Σοφία Μπεκατώρου



Ο αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας (ΕΙΟ) Αριστείδης Αδαμόπουλος φέρεται να είναι, σύμφωνα με όσα κατήγγελλε ενώπιον του εισαγγελέα η Σοφία Μπεκατώρου, ο άνδρας που την κακοποίησε το 1998.
Η ολυμπιονίκης φέρεται να υποστήριξε πως ο νυν αντιπρόεδρος της ΕΙΟ και υπεύθυνος Γραφείου Αθλητισμού, Έφορος Κεντρικής Ελλάδος, είναι αυτός που βρίσκεται πίσω από τη σεξουαλική της κακοποίηση.
Βάσει πληροφοριών, ο Αρ. Αδαμόπουλος είναι μέλος της Νέας Δημοκρατίας στην Ανατολική Αττική με πηγές της οδού Πειραιώς να επισημαίνουν ότι αναστέλλεται η κομματική του ιδιότητα μέχρι να αποσαφηνιστεί αν όντως είναι ένοχος για όσα του καταλογίζονται.

Ανεστάλη η κομματική του ιδιότητα
Σε ανακοίνωσή της, η Νέα Δημοκρατία ανέφερε πως «από την πρώτη στιγμή που έγιναν οι συγκεκριμένες επώνυμες καταγγελίες, ο Γραμματέας της Ν.Δ. κ. Γ. Στεργίου αποφάσισε την αναστολή της κομματικής ιδιότητας του κ. Αδαμόπουλου και των δικαιωμάτων που απορρέουν από αυτήν».

Στον εισαγγελέα η υπόθεση
Οι αποκαλύψεις της Σοφίας Μπεκατώρου για τη σεξουαλική κακοποίηση που καταγγέλλει ότι είχε υποστεί όταν ήταν νέα αθλήτρια βρίσκονται πλέον στον αρμόδιο εισαγγελέα.
Η αθλήτρια αναφέρθηκε με λεπτομέρειες στα καταγγελλόμενα κατά τη διάρκεια της διαδικτυακής ημερίδας, με θέμα «Start to Talk/Σπάσε τη Σιωπή – Μίλησε, Μην Ανέχεσαι», στο πλαίσιο του προγράμματος του Συμβουλίου της Ευρώπης για την «Προστασία των Παιδιών στον Αθλητισμό».   
«Στο μικρό και αθώο μυαλό μου η μόνη λύση ήταν να σιωπήσω και να κάνω ότι δεν συνέβη τίποτα. Εκλαψα πολύ και όταν ξύπνησα άρχισα μία παράσταση που έληξε μέχρι και πριν από λίγο καιρό. Με πολλή δουλειά, θεραπεία, και ανάλυση κατάφερα να  αναλάβω το βάρος της ευθύνης μου, το να μη μιλήσω τότε, ώστε να απομακρυνθεί αυτός ο παράγοντας εκτός αθλητικών χωρών», υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, η ολυμπιονίκης.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ από τη Σοφία Μπεκατώρου
Ένα μεγάλο ευχαριστώ είπε η Σοφία Μπεκατώρου για τα μηνύματα συμπαράστασης
που δέχεται. Οι συγκλονιστικές αποκαλύψεις για το βιασμό της παρακίνησαν και άλλες αθλήτριες να αποκαλύψουν δημόσια  επιθέσεις που έχουν δεχτεί στο χώρο του αθλητισμού.

Αντιδράσεις για την ανακοίνωση της ομοσπονδίας ιστιοπλοΐας 
Την ίδια ώρα  αντιδράσεις έχει ξεσηκώσει και η ανακοίνωση της ομοσπονδίας ιστιοπλοΐας που κάνει λόγο για δυσάρεστο περιστατικό και καλεί  την ολυμπιονίκη Σοφία Μπεκατώρου να κατανομάσει τον δράστη της επίθεσης.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας της Ιστιοπλοΐας αναφέρει τα εξής: 
«Με αφορμή την δημόσια τοποθέτηση της Ολυμπιονίκου κ. Σοφίας Μπεκατώρου, η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία δηλώνει ότι μέχρι πρόσφατα δεν είχε λάβει καμία επιστολή ή έστω άτυπη καταγγελία σχετικά. Ωστόσο, ακόμη κι αν είχε λάβει ανεπίσημη καταγγελία, η Ομοσπονδία θα ήταν άτεγκτη στην αντιμετώπιση τέτοιου φαινομένου. Επειδή, όμως, δεν πρέπει να πλανάται οποιαδήποτε σκιά για οποιονδήποτε, παροτρύνουμε την καταγγέλλουσα, εφόσον πήρε την πρωτοβουλία έστω και μετά τόσα χρόνια να μιλήσει σχετικά με αυτό το δυσάρεστο περιστατικό, να γίνει συγκεκριμένη, και η Ομοσπονδία, εφόσον εμπίπτει στην αρμοδιότητά της, να μην έχει κανείς αμφιβολία ότι θα πράξει τα δέοντα».

Τι απαντά στην ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας η Σοφία Μπεκατώρου: 
Η Ολυμπιονίκης μίλησε στην εκπομπή Open Sports και δήλωσε χαρακτηριστικά: «Απλά ήθελα να πω ότι η Ομοσπονδία με τον τρόπο που απάντησε, όλοι μπορούμε να καταλάβουμε τους λόγους για τους οποίους δε μίλησα. Θεωρώ απαράδεκτο ένας φορέας να απαντάει κατά αυτό τον τρόπο μετά από τόσο σοβαρή καταγγελία. Το άλλο που θα σας απαντήσω είναι για την αγάπη του κόσμου. Θέλω να πω ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ γιατί τα μηνύματα που λαμβάνω είναι πάρα πολύ υποστηρικτικά και ενθαρρυντικά. Εύχομαι και ζητάω από όποια κοπέλα από τον χώρο μας έχει βιώσει κάτι αντίστοιχο, να βγει να το δηλώσει και εγώ θα τη στηρίξω με κάθε τρόπο».

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πειραιώς
Την παραίτησή του από το ΔΣ της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας ανακοίνωσε ο Γιάννης Παπαδημητρίου. Ο πρόεδρος του ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πειραιώς εξέφρασε την «ντροπή, θλίψη και οργή, αφενός για την καταγγελία της Ολυμπιονίκη μας Σοφίας Μπεκατώρου ότι έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης και αφετέρου για την αντίδραση της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας η οποία ούτε λίγο, ούτε πολύ, μέμφεται την καταγγέλουσα γιατί τον χρόνο της αποκάλυψης και όχι για την ουσία, χαρακτηρίζοντας την καταγγελία μάλιστα, ως δυσάρεστο περιστατικό» ανέφερε μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή του.

Αναλυτικά η παραίτηση του Παπαδημητρίου
«Προς Δ.Σ. Ε.Ι.Ο.
Κύριε Πρόεδρε, ως μέλος της μεγάλης ιστιοπλοϊκής οικογένειας, αισθάνομαι ντροπή, θλίψη και οργή, αφενός για την καταγγελία της Ολυμπιονίκη μας Σοφίας Μπεκατώρου ότι έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης και αφετέρου για την αντίδραση της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας η οποία ούτε λίγο, ούτε πολύ, μέμφεται την καταγγέλουσα γιατί τον χρόνο της αποκάλυψης και όχι για την ουσία, χαρακτηρίζοντας την καταγγελία μάλιστα, «ως δυσάρεστο περιστατικό».
Κατόπιν αυτού υποβάλλω την παραίτησή μου από μέλος του ΔΣ ώστε να υπερασπιστώ το κύρος του θεσμού της Ομοσπονδίας και την ιστορία του αθλήματος. Επιπλέον, για να συμπαρασταθώ στην Σοφία που η ανακοίνωση της ΕΙΟ, την αφήνει εκτεθειμένη σε ένα τόσο σοβαρό θέμα.
Λυπάμαι γιατί η αντίδραση της Ομοσπονδίας είναι κατώτερη των περιστάσεων και εκθέτει τα μέλη της αλλά περισσότερο την πλειοψηφία του ιστιοπλοϊκού κόσμου που σέβεται την προσωπικότητα και την υπόληψη κάθε αθλήτριας και αθλητή. Περίμενα έκτακτη συγκρότηση ΔΣ και άμεση ενεργοποίηση των πειθαρχικών οργάνων, κάτι που δεν έγινε.
Καλώ τη δικαιοσύνη να επισπεύσει τις διαδικασίες ώστε να διαλευκανθεί σε βάθος η καταγγελία που θίγει την τιμή και την υπόληψη όσων εργάζονται για την πρόοδο και την ανάπτυξη του αθλήματος.

Γιάννης Παπαδημητρίου
Πρόεδρος Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πειραιώς»
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

9 comments:

  1. Ώστε άνδρα τον λέτε το ανδρείκελο έ???.. και μετά τί περιμένετε??? δικαίωση βεβαίως. Μόνο από παρανομίες και ανομίες ξέρετε αλλά πότε θα σας πάρει ο κόσμος με τα στυλιάρια δεν είναι μακριά. Έρχεται όπου να είναι και δεν θα ξέρετε πού να κρυφτείτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ακούστε τον τον καριολι να μην μπορεί να βγει έξω το καθηκι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ήταν και κομματάρχης της ΝΔ το κοπρόσκυλο...Φαντάζεστε να ήταν του ....Σύριζα??? τί θα γινότανε??? Πόσες φορές θα ζητούσατε από τον Τσίπρα να ζητήσει δημόσια συγνώμη??? Τώρα μούγκα για τον Κούλη έ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα είχε πέσει η κυβέρνηση με Τσίπρα..στον Κούλη σούζα..

      Διαγραφή
    2. Λουφαξαν στις τρύπες τους τώρα, τι να πουν με όλα αυτά τα αίσχη,οτι όλη η παραβατικοτητα είναι μαζεμένη στη δεξιά;
      Μιζαδωροι, πρεζεμποροι, βιαστές, παιδοφιλοι, τους άρπαξαν την ψήφο τους με ένα καρο ψέματα και τώρα τους φτύνουν.
      Καραντινα, δουλεμα, πείνα, ανεργία, λουκέτα και οι περικεφαλαιες στην ντουλάπα, διότι τιμάμε.

      Διαγραφή
    3. Τις περικεφαλαίες,τις γυαλίζουν όταν θα βγει άλλη κυβέρνηση να κάνουν συλλαλητήρια τα ρομπότ.
      Οι παπάδες κύριε ελέησον.Οι πολιτικοί άστα να πάνε.Αλλα έχει μερικούς που κάνουν τέτοια πράγματα για μια θέση, δυστυχώς.

      Διαγραφή
  4. Αυτό που γίνεται ορισμένοι να μπερδεύουν τα πολιτικά με τα πάντα, η μεγαλύτερη υποκρισία! Μόνο τα κουτορνιθια δεν το καταλαβαίνουν και τρώνε κουτόχορτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ου λιγδιασμενα κοματοσκυλα και προπάντων εδώ στον νομό μας.σασ ευχωμε να μην συμβεί σε ανθρωπιάς.να δούμε ποια κόμματα θα τρέξει.λιγδεσ.γλυφτεσ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.