Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Γ. Κακουλίδης: Αυθαίρετη μετακίνηση ιατρού από την Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου Γιαννιτσών στο Νοσοκομείο Πτολεμαϊδας



Την μετακίνηση ιατρού από την Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου Γιαννιτσών στο Νοσοκομείο Πτολεμαϊδας "με αυθαίρετα κριτήρια", καταγγέλει ο Διευθυντής του Παθολογικού τμήματος του Νοσοκομείου Ιωάννης Κακουλίδης. 
Ο κ. Κακουλίδης, σε ενημερωτική επιστολή του εξηγεί, παραθέτοντας συγκεκριμένα στοιχεία, γιατί δεν πρέπει να γίνει η μετακίνηση αυτή από ένα νοσοκομείο του Νομού Πέλλας που δέχθηκε την μεγαλύτερη επιδημιολογική επιβάρυνση σε πανελλήνιο επίπεδο. 
"Αυτή την επιβάρυνση επωμίσθηκαν αγόγγυστα, ως όφειλαν, οι γιατροί της Παθολογικής Κλινικής, δύο εκ των οποίων «πλήρωσαν» την αφοσίωσή τους στο καθήκον με τίμημα την υγεία τους αφού νόσησαν από COVID-19", σημειώνει, εκτός των άλλων, ο Διευθυντής της Παθολογικής Κλινικής του νοσοκομείου Γιαννιτσών.

Ολόκληρη η επιστολή του κ. Κακουλίδη έχει ως εξής:
"Μετά λύπης και μεγάλης έκπληξης πληροφορήθηκα ότι γιατρός της Παθολογικής κλινικής του Νοσοκομείου Γιαννιτσών πρόκειται να μετακινηθεί στο Νοσοκομείο Πτολεμαϊδας. Η Διοίκηση της 3ης ΥΠΕ, αποφασίζοντας με αυθαίρετα κριτήρια και δρώντας με σαφώς απολυταρχικό τρόπο, έκρινε ότι μια τέτοια μετακίνηση είναι εφικτή, χωρίς απ’ ότι φαίνεται να λάβει υπ΄ oψιν προφανή δεδομένα:
1. Σχεδόν καθ΄ όλη τη διάρκεια του δεύτερου κύματος της πανδημίας, ο Νομός Πέλλης ήταν αυτός με την μεγαλύτερη επιδημιολογική επιβάρυνση (χαρακτηριστικά αναφέρω ότι υπήρξαν μέρες με 116 κρούσματα ανά 135.000 πληθυσμό του Νομού όταν στο νομό Αττικής υπήρχαν 360 κρούσματα σε περίπου 5.000.000 εκατομμύρια πληθυσμού). Αυτή την επιβάρυνση επωμίσθηκαν αγόγγυστα, ως όφειλαν, οι γιατροί της Παθολογικής Κλινικής, δύο εκ των οποίων «πλήρωσαν» την αφοσίωσή τους στο καθήκον με τίμημα την υγεία τους αφού νόσησαν από COVID-19.
2. Από την έναρξη της πανδημίας τον περασμένο Φεβρουάριο, το νοσοκομείο Γιαννιτσών, μην έχοντας στελεχώσει ανεξάρτητο Τμήμα ΤΕΠ, επιφόρτισε του ιατρούς της Παθολογικής με την αντιμετώπιση των ασθενών σε 4 μέτωπα (ΤΕΠ COVID, ΤΕΠ Non-COVID, Παθολογική κλινική και COVID κλινική). Σε όλα τα νοσοκομεία της επικράτειας, ιδιαίτερα όπου υπήρχε μεγάλη επιδημιολογική επιβάρυνση, στις COVID κλινικές και στα ΤΕΠ COVID υπήρξε συμμετοχή ιατρών όλων των ειδικοτήτων (Παθολογικών και Χειρουργικών). Αυτό ουδέποτε έγινε στο Νοσοκομείο Γιαννιτσών, με εξαίρεση τη συμμετοχή στο πρόγραμμα εφημεριών της Παθολογική Κλινικής κάποιων γενικών ιατρών αποσπασμένων από όμορα Κέντρα Υγείας και μεμονωμένων  περιπτώσεων συναδέλφων μέσα από το Νοσοκομείο. Ήταν τόσο μεγάλες οι εφημεριακές ανάγκες της Κλινικής που ακόμα και η εθελούσια μετακίνηση ιατρών από άλλα νοσοκομεία της επικράτειας για 7-15 μέρες στην Κλινική μας υπήρξε σωτήρια για την συνέχιση της ορθής λειτουργίας της.
3. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις των επιδημιολόγων και άλλων συναδέλφων, με το επικείμενο άνοιγμα της αγοράς και τα σχολεία να έχουν ήδη ανοίξει, το τρίτο κύμα της επιδημίας είναι προ των πυλών. Στην περίπτωση αυτή, η ΥΠΕ φαίνεται να θεωρεί ότι αυτό δεν θα αφορά την περιοχή ευθύνης του Νοσοκομείου μας ή, ενδεχομένως, έχει πληροφορίες ότι ο ιός θα αποφύγει να επισκεφθεί το Νομό Πέλλης αυτή τη φορά, οπότε –κατ’ αυτήν- οι γιατροί εδώ περισσεύουν.
Γεγονός είναι ότι η απόφαση αυτή της ΥΠΕ συνδυάζει τον παραλογισμό με την επιπολαιότητα, δρώντας σε βάρος τόσο των γιατρών που «χειροκροτούσε» μέχρι πρότινος, όσο και των ασθενών που συνεχίζουν να προσέρχονται στο Νοσοκομείο για λοίμωξη COVID ή και οποιαδήποτε άλλα παθολογικά προβλήματα (τα οποία ουδέποτε εξέλιπαν, ακόμα και εν μέσω πανδημίας). 
Με δικαιολογημένη αγανάκτηση και απορία
Ιωάννης Κακουλίδης
Διευθυντής Παθολογικού τμήματος Ν. Γιαννιτσών"

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 comments:

  1. και να ήταν μόνο αυτή η αυθαιρεσία της κυβέρνησης κ.Κακουλίδη;Δίνουν στα κωλοκάναλαβ ωτης προπαγάνδας ένα σκασμό λεφτά 41 εκατομμύρια εως τώρα,με τα οποία θα προσελάμβαναν γιατρούς ,προσωπικό ,θα οργάνωναν καινούργιες ΜΕΘ! Θέλουν να απαξιώσουν την Δημόσια Υγεία,όπως το κάνουν και με την Παιδεία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπράβο λένε στα γαϊδούρια που βγαίνουν από την λάσπη. Ενώ εδώ μετά το χειροκρότημα έχει και....σούτ. Πόσο άχρηστοι είστε ρε Κούλη και δαγκώνετε το χέρι που σας βοήθησε με κίνδυνο της ζωής τους. Πόσο ανίκανο τελικά αποδείχτηκαν οι αποτυχημένοι πολιτευτές που δεν θα έβαζες για διοικητές στα νοσοκομεία και τελικά όλους αυτοί οι άχρηστοι κάνουν ότι ακριβώς δεν έπρεπε να κάνουν. Ντροπή σας για το στυγνό κομματικό κράτος που στήνετε. Λίγα τα ψωμιά σας όπως πάτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.