Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Γιαννιτσών για την επαναλειτουργία των καταστημάτων



Έκκληση για τήρηση των μέτρων αλλά και για την στήριξη της τοπικής αγοράς απευθύνει μέσα από την εφημερίδα μας ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Γιαννιτσών, Παναγιώτης Σαραφούδης, με αφορμή την επαναλειτουργία των καταστημάτων από αύριο Δευτέρα 18 Ιανουαρίου.
«Η αγορά και η τοπική οικονομία πρέπει να πάρουν ξανά μπροστά και για αυτό πρέπει να προσέξουμε όλοι οι καταστηματάρχες να επαναλειτουργήσουμε σωστά και με την τήρηση των μέτρων», επισημαίνει ο κ. Σαραφούδης, προσθέτοντας ότι «ξεκίνησε παράλληλα και η περίοδος των εκπτώσεων που θα είναι γενναίες και όλα τα εμπορικά καταστήματα θα έχουν επάρκεια ειδών και προϊόντων για να καλύψουν όλες τις ανάγκες των καταναλωτών».

Προϋποθέσεις και πρόγραμμα λειτουργίας των καταστημάτων 
Οι κυριότερες προϋποθέσεις αλλά και το προτεινόμενο πρόγραμμα της επαναλειτουργίας του λιανεμπορίου, όπως σημειώνει ο κ. Σαραφούδης είναι:
Συγκεκριμένα:
- Έναρξη λειτουργίας του συνόλου των λιανεμπορικών επιχειρήσεων, από Δευτέρα 18 Ιανουαρίου.
-Προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων των Γιαννιτσών: Δευτέρα –Τετάρτη- Σάββατο μόνο πρωί από 9.00 π.μ. μέχρι 2.30 μ.μ. και Τρίτη- Πέμπτη- Παρασκευή πρωί από 9.00 μέχρι 2.00 μ.μ. και απόγευμα από 5.00 μ.μ. μέχρι 8.00 μ.μ. 
- Προαιρετική λειτουργία καταστημάτων, την Κυριακή 24 Ιανουαρίου, με προτεινόμενο ωράριο από 11.00 το πρωί μέχρι 4.00 το απόγευμα.
- Μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός πελατών εντός: 4 άτομα για καταστήματα έως 100 τ.μ. Για καταστήματα άνω των 100 τ.μ. 1 άτομο για κάθε 25 τ.μ. επιπλέον (από 1 άτομο/ανά 15 τ.μ. που ίσχυε προηγουμένως).  Και αυτό το μέτρο ισχύει πλέον οριζόντια και για όλο το λιανεμπόριο (συμπεριλαμβανομένων των τροφίμων). Τα σχετικά μεγέθη ισχύουν μόνο για τους πελάτες και δεν συμπεριλαμβάνουν επιχειρηματία/ες και προσωπικό.
- Υποχρεωτική ανάρτηση στην είσοδο από τον υπεύθυνο του καταστήματος του μέγιστου πληθυσμού πελατών που μπορεί να εισέλθει εντός του καταστήματος και τήρηση από την επιχείρηση ασφαλούς συστήματος μέτρησης (με κάρτα ή άλλο μέσο).
- Υποχρεωτική απόσταση 2 μέτρων μεταξύ των πελατών κατά τον χρόνο αναμονής στα ταμεία.
- Οι αναστολές των συμβάσεων των εργαζόμενων θα δοθεί δυνατότητα να διατηρηθούν μέχρι και τον Φεβρουάριο.
«Ας μην ξεχνάμε ότι το λιανεμπόριο θα αρχίσει πάλι να λειτουργεί με την κοινωνία δίπλα μας αλλά και με την αυστηρή επιτήρηση της Πολιτείας και αυτή η ευκαιρία δεν πρέπει να χαθεί», τονίζει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Γιαννιτσών, υπενθυμίζοντας για μια ακόμη φορά ότι πρέπει οι επιχειρήσεις να τηρήσουν απαρέγκλιτα όλα τα παραπάνω μέτρα και να επιδειχθεί ιδιαίτερη προσοχή, καθώς ήδη έχει ανακοινωθεί από το Υπουργείο Ανάπτυξης ο διπλασιασμός των προστίμων κατά 50% για φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις.


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

3 comments:

  1. Αυτά Πρόεδρε να τα πεις στο φιλαράκι σου Σταμενίτη . Σε μας , 100 τετραγονικά 4 άτομα στο γραφείο 20 τετραγωνικών του Σταμενίτη 8 άτομα συν τον φωτογράφο συν τους συζύγους και και.Γιατί αυτή η αδικία Πρόεδρε και γιατι τόσους μήνες εμεις κλειστά τα μαγαζιά . Οι νόμοι είναι χαριστικοί για κάποιους και τους άλλους τους εξοντώνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΥΜΒΑΛΛΩ ΚΙ ΕΓΩ
    Γιατί η τοπική αγορά ήταν ο χορηγός σε κάθε πολιτιστική,κοινωνική,αθλητική εκδήλωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οτι προλαβουμε μεχρι τελος φλεβαρη.....μετα καλο καλοκαιρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.