Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Δήμος Έδεσσας: Απάντηση σε δημοσίευμά μας για την ελεγχόμενη στάθμευση


Άμεση -και προς τιμήν του- είναι η απάντηση του Δήμου Έδεσσας σε δημοσίευμα της Ηλεκτρονικής μας Εφημερίδας με τίτλο: "Η «ευφυία» του συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης στο Δήμο Έδεσσας … κοστίζει". Η απάντηση έχει ως εξής: 
 
"Σχετικά με το δημοσίευμα της 21ης Ιανουαρίου 2021 με τίτλο «Η “ευφυία” του συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης στο Δήμο Έδεσσας… κοστίζει» ισχυρίζεστε ότι ο Δήμος Έδεσσας έχει πραγματοποιήσει έναν διαγωνισμό με αόριστα κριτήρια και ακριβές τιμές για το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης. Μάλιστα επιχειρείται σύγκριση με άλλον δήμο σε ότι αφορά στις τιμές των προς προμήθεια υλικών.
Η επιλογή του κάθε δήμου, όπως και του κάθε οργανισμού ή εταιρίας ή πολίτη, γίνεται με κριτήρια την σχέση ποιότητας – τιμής των αγαθών που θέλει να προμηθευτεί, σε συνάρτηση με τις μελλοντικές δυνατότητες. Στη συγκεκριμένη περίπτωση επιλέχθηκε μία τεχνολογία με συγκεκριμένα ποιοτικά χαρακτηριστικά. Στο σημείο αυτό θα πρέπει να επιστήσουμε την προσοχή στο γεγονός ότι ο Δήμος Έδεσσας δεν επιλέγει προμηθευτές ή μάρκες, αλλά συγκεκριμένες τεχνολογίες, τις οποίες καλύπτουν διάφοροι κατασκευαστές και εμπορεύονται διάφορες εταιρίες στη χώρα μας, οι οποίες θα μπορούσαν να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό. Στον συγκεκριμένο διαγωνισμό για παράδειγμα συμμετείχαν δύο εταιρίες, των οποίων οι προσφορές εξετάζονται σύμφωνα με τις διαδικασίες που ορίζει το θεσμικό μας πλαίσιο.
Επίσης, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η επιλογή αυτή έγινε σε συνδυασμό με τη δυνατότητα επέκτασης του συστήματος με χρηματοδότηση από διάφορα χρηματοδοτικά εργαλεία, όπως για παράδειγμα το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» που βρίσκεται σε εξέλιξη. Από αυτό συνάγεται το συμπέρασμα ότι τα ποιοτικά χαρακτηριστικά ήταν το κυρίαρχο κριτήριο για την επιλογή της τεχνολογίας που θα χρησιμοποιηθεί. Βέβαια, αν κάποια εταιρία πίστευε ότι κάτι δεν έγινε σωστά με τον διαγωνισμό και με τις τεχνικές προδιαγραφές θα μπορούσε να προσφύγει κατά των όρων του διαγωνισμού, κάτι που δεν έγινε.
Επιπρόσθετα, η επιλογή των πρώτων θέσεων στάθμευσης που θα ελέγχονται με αισθητήρες δεν επηρεάζει ούτε το κόστος ούτε την ποιότητα του συστήματος, οπότε αποτελεί επιλογή της υπηρεσίας και δεν αφορά τους υποψήφιους αναδόχους, παρά μόνο στο πεδίο της εφαρμογής.
Βέβαια, το άρθρο σας επικαλείται κάποια τεχνικά στοιχεία, τα οποία θυμίζουν υπόμνημα εταιρίας και όχι δημοσιογραφικό άρθρο, αλλά σε κάθε περίπτωση θέλουμε να διαβεβαιώσουμε τόσο τον έγκριτο ιστότοπό σας όσο και τους αναγνώστες σας ότι ο Δήμος Έδεσσας θα προμηθευτεί ένα ποιοτικό και εύχρηστο σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης, το οποίο θα έχει δυνατότητες επεκτασιμότητας μόλις βρεθούν οι κατάλληλοι οικονομικοί πόροι.
Είναι σαφές ότι οι διαγωνισμοί που πραγματοποιεί ο Δήμος Έδεσσας είναι πάντα άψογοι και αμερόληπτοι, με μοναδικό στόχο την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών στους δημότες.
Σας ευχαριστούμε θερμά που μας δίνετε τη δυνατότητα να ενημερώσουμε τους αναγνώστες σας".

Γραφείο Τύπου
Δήμου Έδεσσας
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

8 comments:

  1. Δήμαρχε..η αγορά έχει προβλήματα...και ιδιαίτερα η εστίαση...έχεις ενδιαφερθεί καθόλου??..με τα τέλη κοινωχρηστων χωρων έχεις κάνει κάτι?? Θα τα χρεώσεις κανονικά?? . Υπάρχουν καταστήματα που δεν πλήρωσαν για το 2020..θα τους βάλεις πάλι αυτή την δίκαια.. προσαύξηση 100% αν δεν έχουν πληρώσει???..ξυπνά δήμαρχε και ασχολησου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ποια τα ποιοτικά χαρακτηριστικά στα οποία αναφέρεται ο Δήμος ? Ποιες οι συγκεκριμένες ιδιότητες των υλικών που καθιστούν το έργο διπλάσιου κόστους σε σχέση με το αντίστοιχό έργο των Γιαννιτσών. Δελτίο τύπου τραγικό, μόνο αοριστολογίες, χωρίς καμιά συγκεκριμένη απάντηση. Αίσχος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η ενημέρωση των οδηγών για τις ελεύθερες θέσεις στάθμευσης με ποιον τρόπο θα γίνεται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φύκια για μεταξωτές κορδέλες είναι αυτά Δήμαρχε,έχουμε πολύ σοβαρότερα θέματα από αυτό..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Νομίζατε ότι γλυτωσατε από τα περιβόητα σπιτάκια που κοσμούν πλέον τον σκουπιδότοπο; Έρχεται τώρα η ελεγχόμενη η οποία θα μας αφήσει μαζί με το χαλί των οπτικών στους δρομουσ και τις τρύπες από τους αισθητήρες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Λετε οτι τα τεχνικα χαρακτηριστικα θυμιζουν υπομνημα εταιρειας .Οι οροι του διαγωνισμου θυμιζουν φυλλαδιο εταιρειας Τακη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο Βλάχος μιλάει για ποιότητα και για αμεροληψία, τι άλλο θα διαβάσουμε, ρε βγάλε το δημαρχιλίκι από πάνω σου και δεν είσαι ούτε για κλητήρας, αλλά η ομαδούλα καλά σε κρατά, μέχρι πότε όμως?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλύτερης ποιότητας απο αυτά των Γιαννιτσών, αφού η ανακοίνωση κάνει λόγο για καλύτερη σχέση ποιότητας τιμής. Στείλτε την απάντηση του Δήμου στον Στάμκο. Θα έχει ενδιαφέρον η απάντησή του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.