Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Χωρίς προβλήματα η πρώτη μέρα λειτουργίας των δημοτικών σχολείων στην Κ. Μακεδονία



Στις σχολικές αίθουσες επέστρεψαν το πρωί 15.000 εκπαιδευτικοί και 150.000 μαθητές δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων στην Κεντρική Μακεδονία. Για την αποφυγή συνωστισμού, η προσέλευση στα σχολεία προγραμματίστηκε ανά τάξεις και εισόδους, με χρονική απόσταση δεκαλέπτου.

«Ξεκινήσαμε πολύ καλά, δεν υπάρχει κάποια σχολική μονάδα της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης σε όλη την Κεντρική Μακεδονία που να μην λειτούργησε. Ο στόχος είναι να διατηρήσουμε τα σχολεία ανοιχτά», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο περιφερειακός διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Αλέξανδρος Κόπτσης, ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα το 87ο δημοτικό σχολείο Θεσσαλονίκης απέναντι από το Μέγαρο Μουσικής.

«Σε επικοινωνία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τους δημάρχους και αρμόδιους αντιδημάρχους φροντίσαμε τα πάντα σε ό,τι έχει να κάνει με τις υποδομές, τη θέρμανση των αιθουσών, την καθαριότητα και απολύμανσή τους, τις μάσκες, ενώ η τήρηση των μέτρων κατά τη διάρκεια των μαθημάτων, των διαλειμμάτων, της προσέλευσης και αποχώρησης των μαθητών έχουμε ζητήσει να είναι παντού απαρέγκλιτη», επισήμανε ο κ. Κόπσης.

«Στο 0,63% η διασπορά κατά την α' φάση λειτουργίας των σχολείων το φθινόπωρο»

Σχετικά με την περίοδο του φθινοπώρου που οι σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων λειτούργησαν δια ζώσης και τα κρούσματα που καταγράφηκαν, ο περιφερειακός διευθυντής γνωστοποίησε ότι «σε όλα τα σχολεία της Κεντρικής Μακεδονίας, η διασπορά ήταν μόλις στο 0,63% σε μία σχολική κοινότητα 275.000 μαθητών και 30.000 εκπαιδευτικών», που σημαίνει ότι «σε μία περίοδο μεγάλης επιδημιολογικής έξαρσης, το σχολείο αποδείχθηκε ασφαλής χώρος».

Αναφορικά με τις πρόσθετες δυσκολίες που συνεπάγονται, σε ό,τι αφορά τον τακτικό αερισμό και θέρμανση των σχολικών αιθουσών, οι συνθήκες του χειμώνα, ο κ. Κόπτσης σημείωσε ότι «αυτό που θα εφαρμόζεται παντού είναι ο πεντάλεπτος αερισμός των αιθουσών ανά εικοσάλεπτο και εκείνο το πεντάλεπτο οι μαθητές θα φορούν τα πανωφόρια τους, ενώ εκείνη την ώρα οι δάσκαλοί τους θα έχουν τη δυνατότητα να τους επιτρέψουν και το διάλειμμα μάσκας».

Η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική και καθολική τόσο στη διάρκεια του μαθήματος όσο και των διαλειμμάτων. Οι μαθητές έχουν μαζί τους καθημερινά τη βεβαίωση παρακολούθησης μαθημάτων που τους είχε χορηγηθεί από το σχολείο κατά την τελευταία φάση λειτουργίας των δημοτικών σχολείων τον Νοέμβριο. Αντίστοιχα, οι γονείς στέλνουν μήνυμα από το κινητό τους στο 13033, με επιλογή μετακίνησης υπ αριθμόν 4. Τους συστήνεται το πρωί αφού παραδίδουν το παιδί τους να αποχωρούν αμέσως και να μην παραμένουν έξω από το σχολείο, ενώ το μεσημέρι να μην προσέρχονται νωρίτερα από την προγραμματισμένη ώρα αποχώρησης του παιδιού και αφότου το παραλαμβάνουν να αποχωρούν αμέσως. Τους ζητείται επίσης σε περίπτωση που το παιδί τους διαγνωστεί θετικό στον SARS-CoV-2covid-19 ή είναι στενή επαφή θετικού κρούσματος να ενημερώνουν άμεσα τη διεύθυνση του σχολείου και ο μαθητής να παραμένει σε 14ήμερη καραντίνα.

Η Πρωινή Ζώνη και τα Ολοήμερα Τμήματα λειτουργούν κανονικά. Το ωρολόγιο πρόγραμμα που εφαρμόζεται από σήμερα είναι εκείνη που ισχύει από την αρχή του σχολικού έτους και όχι της περιόδου της τηλεκπαίδευσης.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

18 comments:

  1. Φυσικά δεν είναι πρόβλημα οι αίθουσες γεμάτες με 25 παιδιά στο καταχείμωνο έ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί μέσα σε αυτές τις αίθουσες βρίσκεται ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης ή η Κεραμέως;
      Να δούμε που σε 2-3 μέρες που θα χτυπήσουν οι -2 -3 βαθμοί πως θα κιλήσουν τα πράγματα.
      Από covid θα γλυτώσουν, αλλά τις πνευμονίες δεν το βλέπω.

      Διαγραφή
  2. Αλήθεια οι συνδικαλιστες της ΔΑΚΕ που στον διάολο βρισκονται,με όλα τε τρελά που σκαρφίζετει η Κεραπέως; Από την Κυριακή η χώρα βυθίζεται σε βαρυχειμωνιά με πολλά μείον! τα σχολεία θα δουλεύουν με ανοιχτά παράθυρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σηκώνουν καμιά σημαία εν μέσω καραντίνας σε άδεια σχολεία για να πιάσουν κανένα πόστο στη συνέχεια

      Διαγραφή
  3. Ρε παιδια σιτες βαλανε στα παραθυρα του σχολειου γιατι απο την πολυ ζεστη θα μπουν και τα κουνουπια μεσα σκασανε οι δασκαλοι ανοιξανε τα παραθυρα για ναναι νομιμα παιδακια υπακοη στην τρελα που προσταζει ολες τις ανωμαλιες της φυσης που θα βλεπανε ιανουαριο μηνα ανοιχτα παραθυρα σε σχολεια με τα καλοριφερ στο φουλ και τα παιδια να τρεμουν απτο κρυο αυτο ουτε σε σεναριο εργο δεν το ειχαμε φανταστει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εγω αυριο δεν το στελνω σχολειο το παιδι μου δε θελω να παθη πνευμονια για χαρη κανενος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ωραία 2 λιγότερο να μην μαζευόμαστε πολύ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άθλια απάντηση απέναντι σε γονείς που ανησυχούν για την υγεία των παιδιών τους. Ίσως αν κολλήσεις covid 11:52 και αποδημησεις εις Κυριον θα σου επιστρέψουν δικαιολογημενα την απάντηση τους στον άλλο κόσμο εξυπνακια. Άτυχης επιλογή στην δεδομένη χρονική στιγμή το άνοιγμα των σχολείων.

      Διαγραφή
  6. Ωραία 2 λιγότερα.. παιδιά. ή 2 λιγότεροι .. μαθητές. Όχι 2 λιγότερο.
    Σωστά τράβα σχολείο μπας και μάθεις κάτι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μας δουλεύουν και εμείς κοιμόμαστε,που να μας βάλουν και το εμβόλιο ,ζώα που θα μας σερνουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΛΙΕΜΜΑ ΣΕ ΜΙΚΡΟΥΣ ΣΤΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΔΙΑΔΡΟΜΟΥΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΠΕΡΙΦΕΡΟΜΕΝΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΙΡΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΔΩ ΣΤΗ Β.ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΑ 20-25 ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ.
    ΕΔΩ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΣΥΓΧΡΩΤΙΣΜΟ, ΑΠΛΑ ΔΙΕΞΕΓΩΓΗ ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Οταν λενε χωρις προβληματα η πρωτη μερα στα σχολεια τι ενοουν οτι ολα βαινουν αριστα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Συμφωνω με τον 12:28 ο προηγουμενος που εγραψε πολυ ειρωνια πουλαει αλλα σιγουρα η παιδια δεν εχει για να πανε σχολειο και το παιζει χαλαρος η μυαλο δεν εχει και χαιρεται ας μας απαντησει τι απο τα 2 συμβαινει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτός ο βλακας πιθανά δεν βρέθηκε ποτέ στη ζωή του σε σχολείο πάρα μόνο για να ψηφίζει αυτούς του ειδήμονες που διέλυσαν τα πάντα όλα.

      Διαγραφή
    2. Το πήρες όλο το μυαλό εσύ τι να κάνουμε

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.