Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Β. Θωμάς: "Κε Δήμαρχε Έδεσσας η ισόρροπη ανάπτυξη των κοινοτήτων μας (πρέπει να) είναι αυτοσκοπός της Δημοτικής Αρχής"



Ο Δημοτικός Σύμβουλος Έδεσσας Βαγγέλης Θωμάς έκανε την παρακάτω ανάρτηση στο προσωπικό του προφίλ σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης που αφορά στην (μη) χρηματική αποζημίωση της κοινότητας της Αγίας Φωτεινής για τις απαλλοτριώσεις που έγιναν από την διέλευση του αγωγού ΤΑΡ μέσα από κτήματα του οικισμού:
"Το νόμιμο είναι και ηθικό;
Το ερώτημα αυτό προκύπτει αβίαστα από την απάντηση που μου έδωσε εγγράφως ο Δήμαρχος σε σχετικό αίτημά μου για το ακριβές ποσό της  χρηματικής αποζημίωσης από τον ΤΑΡ για τα κτήματα της κοινότητας Αγίας Φωτεινής που απαλλοτριώθηκαν για την διέλευσή του. 
Συγκεκριμένα ζήτησα να μου γνωστοποιηθεί το ύψος του ποσού της αποζημίωσης και τον τρόπο που διατέθηκε μέρος αυτής για τον οικισμό ή πως και που αλλού διατέθηκε.
Ο Δήμαρχος, στην απάντησή του (μόλις μέσα σε έξι σειρές και χωρίς την παράθεση στοιχείων από την αρμόδια υπηρεσία) τονίζει ότι στον προϋπολογισμό του 2017 και στον ΚΑΕ 06.00.01.29.006, που αφορά στην αποζημίωση χρήσης γης για διέλευση αγωγού ΤΑΡ, εγγράφηκε ως ποσό 106.651,08 ευρώ, το οποίο «δεν αποτελεί εξειδικευμένο ή ανταποδοτικό έσοδο και ως εκ τούτου διατέθηκε για την κάλυψη δαπανών σύμφωνα με τις ανάγκες του Δήμου και τις ισχύουσες διατάξεις».
Δηλαδή, στην Αγία Φωτεινή προφανώς ΔΕΝ ΔΙΑΤΕΘΗΚΕ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ για την πραγματοποίηση κάποιων –έστω ελάχιστων- έργων από τις απαλλοτριώσεις που υπέστησαν κάτοικοι στα κτήματά τους. 
Νόμιμο; Ναι, θα μπορούσε να απαντήσει κάποιος αβίαστα… 
‼Ηθικό; Δίκαιο; Σαφέστατα ΟΧΙ θα απαντούσε κάποιος που θα διακατεχόταν από μια διαφορετική αντίληψη σχετικά με την ισόρροπη ανάπτυξη ενός Δήμου.
Ο κ. Γιάννου καλείται τώρα να απαντήσει στους κατοίκους της Αγίας Φωτεινής πως εννοεί την ισορροπημένη ενίσχυση των οικισμών σε όλο το εύρος του Δήμου μας… Εμπράκτως πάντως «απέφυγε» να το αποδείξει!
Κύριε Δήμαρχε η ισόρροπη ανάπτυξη των κοινοτήτων μας (πρέπει να) είναι αυτοσκοπός στην πολιτική διαχείριση της δημοτικής Αρχής…"
Βαγγέλης Θωμάς
Δημοτικός Σύμβουλος Έδεσσας



Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

10 comments:

  1. Θα βγει κάποιος να πει για τα προβλήματα της αγοράς???..κρίμα γιατί κάποιοι είναι και της αγοράς..και τα ξέρουν καλά..αλλά μπροστά στο βωμό της ψήφου όλα ξεχνιούνται..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι σχέση έχει η αγορά με αυτό το θέμα που παρουσιάζεται. Προσπαθήστε να το κάνετε παραταξιακο ή γράφετε για να αποπροσανατολισετε. Για το πού πήγαν τα χρήματα θα απαντήσει κάποιος υπευθυνα; μέχρι στιγμής απαντήσεις Πυθίας! Ευτυχώς υπάρχουν πολλά φύλλα δάφνης στον δήμο! "Είναι πολλά τα λεφτά Αρη"

      Διαγραφή
  2. Επιτελους εμφανιστηκε ο Αεργος Βαγγελακης να ανοιξει τα ματια στον Δημαρχο...
    Να σαι καλα παλικαρι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 11.39 ΕΣΥ ΤΗΣ ((ΑΓΟΡΑΣ)) ΚΟΙΜΗΣΟΥ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΓΙΑ ΑΛΛΟ ΠΡΑΓΜΑ ΓΕΙΝΕΤΑΙ ΛΟΓΟΣ 1.55 Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΧΕΙ ΑΝΟΙΚΤΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΕΣΥ ΔΥΣΚΟΛΑ ΘΑ ΤΑ ΑΝΟΙΞΕΙΣ ΠΟΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Mας κούρασες Βαγγέλη τα ίδια κσι τα ίδια. Δήμαρχος δεν θα γίνεις ποτέ καθώς είσαι δηλωμένος με την Τζάκρη. Όυτε και βουλευτής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εσυ 4:11 αμα κουραστηκες, ξαπλωσε στον καναπέ κ κοιμήσου υπνο βαθύ, οταν ξυπνήσεις ξαναψήφισε τον. Εσυ με την αγορά και το λιανεμπόριο, στον μπουμπουκο να απευθυνθείς και οχι στους δημοτικους συμβουλους, αφού ο κουλης και ο ανδωνις ειναι υπευθυνοι που εσυ ψηφίζεις. Δηλαδη ζητάς απο το δημ.συμβουλιο να κανει επανασταση ?

      Διαγραφή
  5. Οι άνθρωποι της αγοράς που έχουν θέση στο δημοτικό συμβούλιο θα πουν για τα προβλήματα της??..το ξέρουν ότι λιανέμποριο και εστίαση έχει τεράστια προβλήματα??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. μικρέ έχεις καεί οι παρέες σου με την τζακρη σε έκαψαν δεν μπορείς φορώντας κομματικά γυαλιά να λύσεις τα προβλήματα στην εδεσσα, αυτά που κράζουμε στους παλιότερους του δ.σ τα κάνεις εσύ σαν νεότερος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Απορώ πως είναι ο τσεπκεντησ για δήμαρχος,έχει έχεις όλα τα προσόντα,προχωρά και εμείς μαζί σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΤΕΘΗΚΕ ΑΠΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΤΟ 2017 ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΤΟΤΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΝΝΟΩ ΤΑ 106 ΧΙΛ ΕΥΡΩ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΠ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΔΟΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΦΩΤΕΙΝΗ ΑΛΛΑ ΜΠΗΚΑΝ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ TOY ΔΗΜΟΥ ΕΓΙΝΕ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ 2018 ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ.ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΦΩΤΕΙΝΗ.ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΟ ΘΥΜΙΖΕΙ Ο Κος ΘΩΜΑΣ ΑΛΛΑ ΝΑ ΤΟΥ ΠΩ ΟΤΙ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟ ΘΕΜΑ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΜΙΑ ΑΞΙΑ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΦΩΤΕΙΝΗ.ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΕΚΕΙΝΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΤΟ ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΤΑΞΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΚΑΝΑΝ ΠΟΛΛΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΦΩΤΕΙΝΗ ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕ ΑΛΛΟΥ.ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΑΠ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΦΩΤΕΙΝΗ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.