Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

«Καρατόμησαν» τρεις αρχισυντάκτες στην TV100 - ΕΣΗΕΜΘ: Ανησυχούμε για τον αιφνιδιαστικό τρόπο αντικατάστασης τους



Την ανησυχία της για τον «αιφνιδιαστικό τρόπο» με τον οποίο αντικαταστάθηκαν τρεις αρχισυντάκτες από τον τηλεοπτικό σταθμό του δήμου Θεσσαλονίκης, την TV100, εκφράζει η Ένωση Συντακτών Μακεδονίας Θράκης, στον απόηχο της αντίδρασης 20 δημοτικών συμβούλων κατά της απόφασης της διοίκησης του μέσου να μετακινήσει τους τρεις δημοσιογράφους από την αρχισυνταξία στο ρεπορτάζ.
Πιο αναλυτικά η ΕΣΗΕΜΘ αναφέρει τα εξής στην ανακοίνωσή της:
1. Πάγια αρχή της ΕΣΗΕΜ-Θ είναι ότι η Ένωση δεν συνδιοικεί σε οποιοδήποτε ΜΜΕ και ότι σέβεται απολύτως το δικαίωμα κάθε διεύθυνσης να αποφασίζει για τα καθήκοντα που θα αναθέτει στους εργαζόμενους, εφόσον τηρούνται οι αρχές της νομιμότητας, προστατεύονται τα εργασιακά δικαιώματά τους και ακολουθούνται οι απαιτούμενες διαδικασίες.
2. Η ΕΣΗΕΜ-Θ σέβεται τις επιλογές της ΔΕΠΘΕ για την τοποθέτηση νέων αρχισυντακτών, που είναι μέλη της.
3. Η ΕΣΗΕΜ-Θ διατυπώνει την ανησυχία της για τον αιφνιδιαστικό τρόπο με τον οποίο αντικαταστάθηκαν τρεις αρχισυντάκτες, μέλη της Ένωσης, και για το ενδεχόμενο να υπαγορεύεται η συγκεκριμένη ενέργεια από κίνητρα που έχουν εκδικητικό χαρακτήρα.
4. Η ΕΣΗΕΜ-Θ αποδοκιμάζει κάθε απόπειρα να απαξιωθεί το έργο οποιουδήποτε δημοσιογράφου στα Δημοτικά ΜΜΕ.
Οι τρεις αρχισυντάκτες που αντικαταστάθηκαν είναι η Βιβή Ανδρίτσου, η Ειρήνη Τσαρούχα και ο Νίκος Φωτόπουλος.

Κοινή επιστολή 20 δημοτικών συμβούλων για την TV100
Στο μεταξύ, 20 δημοτικοί σύμβουλοι ζητούν από τη διοίκηση Ζέρβα να ανακαλέσει την απόφασή της και να διερευνήσει το ενδεχόμενο να διατηρήσουν την θέση τους οι τρεις δημοσιογράφοι.
Πιο συγκεκριμένα, κοινή επιστολή 20 δημοτικών συμβούλων με την οποία ζητούν να ανακληθεί η απόφαση για παύση από τα καθήκοντά τους των τριών αρχισυντακτών της δημοτικής τηλεόρασης, διαβάστηκε στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης που πραγματοποιήθηκε με τη μέθοδο της τηλεδιάσκεψης.
Όπως αναφέρει η επιστολή:
"Τρεις έγκριτοι δημοσιογράφοι της TV100 παύθηκαν από τα καθήκοντα τους και από την αρχισυνταξία μετακινήθηκαν στο ρεπορτάζ για αδιευκρίνιστους λόγους.
Οι τρεις καταξιωμένοι και μαχητικοί δημοσιογράφοι είναι: η Βιβή Ανδρίτσου, η Ειρήνη Τσαρούχα και ο Νίκος Φωτόπουλος. Μας εκπλήσσει το γεγονός ότι η διοίκηση του κ. Ζέρβα προέβη σε αυτήν την απόφαση, χωρίς να προηγηθεί καμία κρίση ή έστω κάποια γραπτή προειδοποίηση, για πλημμελή άσκηση των καθηκόντων τους, ενώ εκκρεμεί και δικαστική απόφαση της μιας εκ των τριών.
Η Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης, οφείλει να υπηρετεί την πολυφωνία, τον πλουραλισμό και την αντικειμενικότητα. Η απόφαση αυτή της διοίκησης εγείρει ερωτήματα για αυταρχικές συμπεριφορές. Εμφανίζεται ως δίωξη. Αυτό βλάπτει το προφίλ και το κύρος της ΤV100.
Η πρόταση μας είναι, η διοίκηση του κ. Ζέρβα να ανακαλέσει αυτήν την απόφαση και να διερευνήσει το ενδεχόμενο να διατηρήσουν την θέση τους οι τρεις δημοσιογράφοι, αφού και το πρόγραμμα της TV100 έχει διευρυνθεί. Αυτό θα έσβηνε και τις υπόνοιες της εσωτερικής διαμάχης και των εκδικητικών διώξεων.
Καλούμε επίσης τις ενώσεις συντακτών να παρέμβουν υπερασπιζόμενοι τους συναδέλφους τους."
Το κείμενο υπέγραψαν οι: Μ. Αγαθαγγελίδου, Ν. Αηδονά, Μ. Αρβανιτίδου, Χ. Αρχοντή, Σ. Βούγιας, Β. Γάκης, Σ. Ζαριανόπουλος, Σ. Καλαϊτζίδης, Ρ. Καλφακάκου, Α. Κουράκης, Γ. Κουριαννίδης, Μ. Κωνσταντινίδης, Ι. Νασιούλας, Κ. Νοτοπούλου, Γ. Ορφανός, Μ. Πασχαλίδου, Γ. Ρακκάς, Σ. Τζακόπουλος, Μ. Τρεμόπουλος, Ε. Χρυσίδου.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

  1. Ποια ελευθερία του τύπου ρε Ζέρβα? Κι εσύ στο ίδιο μοτίβο της κυβέρνησης? Πότε θα ξαναδούμε ξαστεριά ρε παιδιά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.