Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Συμμετοχή του 4ου Δ.Σ Έδεσσας σε δραστηριότητα σχεδίου Erasmus+



Στα πλαίσια του σχεδίου Erasmus plus με τίτλο “Our Cultures-Our Treasures”, που συμμετέχει το 4ο Δημοτικό Σχολείο Έδεσσας μαζί με άλλα 4 ευρωπαϊκά σχολεία από την Ισπανία(Γαλικία), Σλοβενία(Μάριμπορ), Πορτογαλία(Αζόρες) και Εσθονία(Παρνού), μαθητές/τριες από τα 5 εταιρικά σχολεία πήραν μέρος σε διαδικτυακή δραστηριότητα με τίτλο: “ Mystery Game”.
Κατά τη διάρκεια της πραγματοποίησης της δραστηριότητας στις 2 και 3 Φεβρουαρίου 2021, ομάδα μαθητών της Ε΄τάξης του σχολείου μας με την επίβλεψη των εκπαιδευτικών και συντονιστών του σχεδίου στο σχολείο, Σιόλου Μαρία και Γκαλίπη Σωτήρη, επικοινώνησαν διαδικτυακά με ομάδες μαθητών/τριών των εταιρικών σχολείων. Κατά τη επικοινωνία τους και σύμφωνα με την δραστηριότητα, έπρεπε μέσα από γενικές γεωγραφικές ερωτήσεις να ανακαλύψουν από ποιο εταιρικό σχολείο ήταν οι μαθητές/τριες με τους οποίους επικοινωνούσαν κάθε φορά, κάτι που γνώριζαν μόνο οι υπεύθυνοι για την επικοινωνία εκπαιδευτικοί.
Μετά από την αποκάλυψη της χώρας, οι μαθητές/τριες και από τα δύο σχολεία που επικοινωνούσαν κάθε φορά, έκαναν μεταξύ τους και άλλες γενικές ερωτήσεις για τα σχολεία, τον τόπο/πόλη/χώρα τους και γενικά παρουσίασαν στοιχεία από την κουλτούρα του τόπου τους στους εταίρους μαθητές/τριες, όπως την εκπαίδευση, το φυσικό περιβάλλον, παραδοσιακά τραγούδια και χορούς.
Συγχαρητήρια στους μαθητές –τριες του σχολείου μας για την υποδειγματική παρουσία και την ενεργό συμμετοχή τους. Το κλίμα μεταξύ των συμμετεχόντων ήταν ιδιαίτερα φιλικό και συμφωνήσαμε να ανανεώσουμε το ραντεβού μας σε μια επόμενη συνάντηση, αποδεικνύοντας ότι οι αποστάσεις μεταξύ των χωρών δεν αποτελούν εμπόδιο στην επικοινωνία και την συνεργασία των μαθητών από διαφορετικές χώρες.




Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.