Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Μετατροπή των συμβάσεων τους ζητούν οι σχολικές καθαρίστριες από τους Δημάρχους Έδεσσας, Αλμωπίας και Σκύδρας



To Σωματείο Καθαριστριών/Καθαριστών του Ν Πέλλας με επιστολή του στους Δημάρχους Έδεσσας, Σκύδρας και Αλμωπίας, ζητά μεταξύ άλλων την επέκταση του ωραρίου των σχολικών καθαριστριών ΙΔΟΧ και ΙΔΑΧ από τρίωρες σε πλήρες, έτσι ώστε να τηρείται το πρωτόκολλο υγιεινής σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείο Υγείας που ήρθαν στα σχολεία. Συγκεκριμένα αναφέρουν:

Τον Δήμαρχο Έδεσσας κ. Δημήτριο Γιάννου
Κοιν.: Αντιδήμαρχο Παιδείας κ. Αλέξανδρο Πασχάλη

Την Δήμαρχο Σκύδρας κ. Κατερίνα Ιγνατιάδου
Κοιν.: Αντιδήμαρχο Παιδείας κ. Μαρία Γιακαμόζη

Τον Δήμαρχο Αλμωπίας κ. Χρήστο Μπάτση
Κοιν.: Αντιδήμαρχο Παιδείας κ. Δημήτριο Γιάντση

Το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου μας μετά από συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη απευθύνεται σε σας και στον αντιδήμαρχο παιδείας για να μεριμνήσετε για την επέκταση του ωραρίου των σχολικών καθαριστριών ΙΔΟΧ και ΙΔΑΧ σύμφωνα με τις αποφάσεις του υπουργείου εσωτερικών που σας δίνει την ευχέρεια να επεκτείνεται το ωράριο των καθαριστριών από τρίωρες σε πλήρες έτσι ώστε να τηρείται το πρωτόκολλο υγιεινής σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείο Υγείας που ήρθαν στα σχολεία.
Επίσης θέλουμε να μας πληροφορήσετε για το τι ενέργειες έχετε κάνει για τα ΜΑΠ (γάλα κλπ.). Όσον αφορά το γάλα σας ενημερώνουμε ότι από την αρχή της σχολικής χρονιάς από Σεπτέμβριο έως Δεκέμβριο δεν έχουν πάρει το γάλα που δικαιούνται οι σχολικές καθαρίστριες ΙΔΟΧ και ΙΔΑΧ . Για όλα αυτά περιμένουμε έγγραφη ενημέρωση σας.

Κοιν.: Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Έδεσσας και Αλμωπίας

Για την Διοίκηση
Η Πρόεδρος       Η Γ. Γραμματέας
Θ. Καρρά             Ε. Τσουμάγκα

Με επιστολή του στους Δημάρχους το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Έδεσσας και Αλμωπίας συνηγορεί για την ικανοποίηση των αιτημάτων των σχολικών καθαριστριών. Στην επιστολή τους αναφέρουν:
Σας γνωρίζουμε ότι συνηγορούμε με το έγγραφο του Σωματείου Καθαριστριών Καθαριστών Νομού Πέλλας προς εσάς στις 2/2/2021, που ανήκει στην δύναμη μας.
Όπως γνωρίζεται οι σχολικές καθαρίστριες αμείβονται με ελάχιστα χρήματα και επιτελούν ένα δύσκολο και σοβαρό έργο που είναι η διαφύλαξη της υγιεινής των παιδιών μας και των εκπαιδευτικών και κατά επέκταση η δικιά μας. Για αυτό το λόγο ζητάμε να πραγματοποιήσετε τα δίκαια αιτήματα τους μιας και σε αυτό σας διευκολύνουν οι νομοθετικές διατάξεις.

Για την Διοίκηση
Ο Πρόεδρος         Ο Γ. Γραμματέας
Ν. Γκοτζαμάνης    Ε. Δημητριάδης
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

5 comments:

  1. μακαρι να ασχοληθουν με αυτο το πραγμα και να μην μας ξεχασουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι είναι αυτά τα χαζά με γάλα κλπ. Τι θα γίνει αν πάρεις γάλα τζάμπα γλυκιά μου...θα καθαρίσεις καλλίτερα? Με το που σας μονιμοποιούν ρίχνετε πασιέντσες στον υπολογιστή του σχολείου μέχρι να χτυπήσει ο κουδούνι του σχολάσματος. Δυστυχώς το έχω βιώσει και αυτό. Εργασιακά δικαιώματα ναι, αλλά υλικά?...ζητιανιλίκι μου φαίνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειναι το γάλα που δικαιούμαι γλυκέ μου είναι οι αυξημένες κρατήσεις που έχω για τα ανθυγιεινα γλυκέ μου είναι αυτό που αν δεν το πάρω θα το αγοράσω από μαγαζί ενώ το πληρώνω ήδη

      Διαγραφή
  3. πρώτα παρακαλάς να μπεις και μετά αρχίζεις να διεκδικείς? μωρέ μπραβοο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εγώ λέω να αλλάξουμε τους νόμους γιατί βλέπω δεν αρέσουν σε κάποιους τραμπούκους! Αλλά αν δεν σας έδιναν εσάς κάτι που δικαιούστε θα τα κάνατε γυαλιά καρφιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.