Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Θρίαμβος Τσιτσιπά επί του Ναδάλ με επική ανατροπή! «Το έκανα και για την Ελλάδα»



Πραγματοποιώντας μία μυθική εμφάνιση ο Στέφανος Τσιτσιπάς αν και βρέθηκε να χάνει 2-0 σετ από τον θρυλικό Ράφα Ναδάλ, κατάφερε να φέρει τα πάνω κάτω και με μία απίστευτη ανατροπή να πάρει τη μεγαλύτερη νίκη της καριέρας του και την πρόκριση για τους «4» του Australian Open με 3-2 σετ!
Τίποτα δεν προδίκαζε αυτή την συγκλονιστική εξέλιξη που θα είχε ο τρίτος χρονικά προημιτελικός του κορυφαίου Grand Slam της Μελβούρνης.
Ο Τσιτσιπάς εδώ και καιρό έφτανε πολύ κοντά στο να παίξει σε τελικό ενός μεγάλου major τουρνουά, αλλά όταν συναντούσε απέναντί του είτε τον Τζόκοβιτς, είτε τον Ναδάλ, πότε σε προημιτελική φάση ή, ημιτελικούς, δεν έφτανε στην υπέρβαση.
Έψαχνε εδώ και πολύ καιρό μία νίκη που θα του έδινε την ευκαιρία να αποδείξει ότι είναι ικανός για να σηκώσει ένα τρόπαιο σε διοργάνωση τέτοιου επιπέδου και τώρα την πέτυχε απέναντι στον θρύλο του αθλήματος και, μάλιστα, ενώ βρέθηκε να χάνει εύκολα τα δύο πρώτα σετ.
«Το έκανα και για την Ελλάδα» 
Σε δηλώσεις προέβη ο Στέφανος Τσιτσιπάς μετά την τετράωρη συγκλονιστική μάχη με τον Ράφα Ναδάλ στο Australian Open. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας μίλησε στην εκπομπή του «Eurosport», που έχει τα δικαιώματα του τουρνουά, προσπαθώντας να περιγράψει τα συναισθήματά του.
«Είναι πολύ δύσκολο να περιγράψω τι έγινε εκεί έξω. Ήμουν μέσα σε μια βαθιά μαύρη τρύπα μετά το 2ο σετ. Πήρα το 3ο σετ και βρήκα την υπομονή που χρειαζόμουν, για όσα ακολούθησαν. Είμαι χαρούμενος που έδειξα συνέπεια και έμεινα ψύχραιμος. Αυτό με βοήθησε για να πάρω την νίκη. Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι, είχα πολλά προβλήματα. Έδειξα ωριμότητα. Είμαι χαρούμενος για τον εαυτό μου» είπε αχρικά.
Ο Ελληνας τενίστας τόνισε ότι μπαίνοντας στο γήπεδο δεν έπαιξε μόνο για τον εαυτό του αλλά και για την πατρίδα του. «Είμαι περήφανος που πάλεψα σκληρά και δεν τα παράτησα. Νιώθω ένα απίστευτο συναίσθημα. Όλο αυτό δεν το κάνω μόνο για εμένα, αλλά και για τη χώρα μου, σε κάθε παιχνίδι που δίνω. Είναι για την αγάπη μου για το τένις», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε αναφορικά με το κρίσιμο φινάλε του ματς:
«Βοήθησε η εμπειρία. Στο παρελθόν είχα αντιμετωπίσει τέτοιες καταστάσεις και αυτό με βοήθησε. Κατάλαβα πως πρέπει να μείνω ψύχραιμος και ήρεμος. Αυτό ήταν το κλειδί. Φυσικά, μιλάμε για τον Ναδάλ, έναν παίκτη που δεν τα παρατάει ποτέ. Τίποτα δεν συμβαίνει τυχαία. Το τελευταίο γκέιμ ήταν το πιο δύσκολο. Είπα στον εαυτό μου πως "αυτό θα είναι το πιο δύσκολο γκέιμ της ζωής σου"».
 Ο τελευταίος πόντος της επικής ανατροπής του Τσιτσιπά: 
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.