Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τσουρεκάκια με κεφίρ σαν βαμβάκι (Χωρίς μίξερ) ειδικά με πραλίνα και γάλα για σβήσιμο! (βίντεο)


ΥΛΙΚΑ
250 γρ χλιαρό νερό
1 κτσ ζάχαρη
50 γρ νωπή μαγιά
1 κιλό αλεύρι για τσουρέκι
100 γρ λιωμένο βούτυρο
2 μεσαία αυγά
250 γρ κεφίρ
1 κτγ μαγειρική σόδα
1 κτγ μαχλέπι
1/2 κτγ κακουλέ(κάρδαμο)
1/2 κτγ αλάτι
2 βανιλίνες
200 γρ ζάχαρη
2 γρ μαστίχα
50 γρ ηλιέλαιο
1 αυγό
1 κτσ γάλα
σουσάμι
19 κομμάτια

Εκτέλεση
Σε ένα μπολάκι ρίχνουμε το χλιαρό νερό και διαλύουμε μέσα πολύ καλά την νωπή μαγιά. Προσθέτουμε και την ζάχαρη και αφού το ανακατέψουμε το αφήνουμε στην άκρη. Σε έναν πολυκόφτη ρίχνουμε την μαστίχα , το μαχλέπι , το κακουλέ , τις βανιλίνες και την ζάχαρη και το χτυπάμε να γίνουν σκόνη. Τα ρίχνουμε μέσα στο μπολ με το αλεύρι για τσουρέκι και το ανακατεύουμε. Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε τα μεσαία αυγά , το λιωμένο βούτυρο ( Να ναι σε θερμοκρασία δωματίου ),το κεφίρ , την μαγειρική σόδα ,το αλάτι και προσθέτουμε το μείγμα με την μαγιά. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί πολύ καλά. Ρίχνουμε το μείγμα με το αλεύρι και ζυμώνουμε πολύ καλά μέχρι να γίνει μια ζύμη. Η ζύμη θα κολλάει στην αρχή και μόλις θα αρχίσει να σχηματίζεται συμπληρώνουμε το ηλιέλαιο σταδιακά. Μόλις βάλουμε όλο το ηλιέλαιο η ζύμη δεν θα κολλάει τόσο. Αφού κάνουμε τον φούρνο στόφα την βάζουμε μέσα σκεπασμένη με μια μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί μέχρι να διπλασιαστεί.

Μόλις γίνει διπλάσια την δουλεύουμε πάνω στον πάγκο για  λίγο και έπειτα την  χωρίζουμε σε μπαλάκια των 100 γρ. Τα σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και αρχίζουμε ένα ένα να τα Δίνουμε σχήμα. Τα βάζουμε το ένα δίπλα στο άλλο μέσα σε ένα ταψί με μια λαδόκολλα και τα σκεπάζουμε με μια πετσέτα. Τα αφήνουμε να φουσκώσουν για ακόμα 1/2 ώρα.

Αλείφουμε με ένα μείγμα από αυγό και 1 κτσ γάλα. Τα πασπαλίζουμε με σουσάμι και έπειτα είναι έτοιμα να τα ψήσουμε. Τα τσουρεκάκια τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 10 - 15 λεπτά στους 180 c και έπειτα τα σκεπάζουμε με μια λαδόκολλα και συνεχίζουμε να τα ψήνουμε για ακόμη 10-15 λεπτά στους 180 c. Mόλις ψηθούν τα αφήνουμε να κρυώσουν και στην συνέχεια είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε. Είναι τόσο νόστιμα και αφράτα που θα τα φτιάχνετε συνέχεια!!! καλή σας επιτυχία!!!
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.