Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ετοιμάζεται το νέο μυθιστόρημα του συντοπίτη μας συγγραφέα Παναγιώτη Χατζημωησιάδη


Ένα σημαντικό μυθιστόρημα, βασισμένο σ' ένα συγκλονιστικό γεγονός του Εμφυλίου, την πορεία της Ταξιαρχίας Αόπλων Ρούμελης προς τη Μακεδονία, το "Χιόνι" του συντοπίτη μας συγγραφέα και εκπαιδευτικού, Παναγιώτη Χατζημωυσιάδη, ετοιμάζεται από τις εκδόσεις "Κίχλη".
Πρόκειται για ένα μυθιστόρημα για τον Εμφύλιο το οποίο, ενώ συνομιλεί ως προς τις παθογένειες του Κομμουνιστικού Κινήματος με το εμβληματικό "Κιβώτιο" του Άρη Αλεξάνδρου, είναι συνάμα και αρκετά διαφορετικό. Στο επίκεντρό του βρίσκεται η αγροτική κοινωνία, κυρίως τα νέα παιδιά, που εξαιτίας των συνθηκών της ζωής τους, αλλά και με το πάθος και τον ενθουσιασμό της νιότης, αποτέλεσαν τη μήτρα του αντάρτικου.
***
18 Φεβρουαρίου 1948. Η Ταξιαρχία Αόπλων Ρούμελης ξεκινά να μεταφέρει εφεδρείες για τον Δημοκρατικό Στρατό από τη Βράχα των Αγράφων προς τη Μακεδονία. Χίλιοι τριακόσιοι επίστρατοι απ’ την ευρύτερη περιοχή των Αγράφων και της Θεσσαλίας, απειροπόλεμοι, ανεκπαίδευτοι, δίχως ρουχισμό, τροφή και όπλα, διασχίζουν υπό την αρχηγία του Γιώργου Γούσια τον κάμπο των Φαρσάλων, πέφτουν στη λίμνη Κάρλα, περνούν τον Πηνειό, φτάνουν στις πλαγιές του Ολύμπου, ανεβαίνουν στις κορυφές των Πιερίων και διαφεύγουν στη Μακεδονία, ενώ οι δυνάμεις του Κυβερνητικού Στρατού τούς καταδιώκουν ανελέητα. Οι απώλειες είναι τραγικές. Στο "Χιόνι" παρακολουθούμε τις τριάντα επτά μέρες της βασανιστικής πορείας τους.
(Στο εξώφυλλο: Φωτογραφία του Γιάννη Αυγέρη)

Ο Παναγιώτης Χατζημωησιάδης, επισημαίνει σε προσωπική του σελίδα σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης:
"Ας μου επιτραπεί. Γι' αυτό το βιβλίο δηλώ πολύ συγκινημένος. Δώδεκα χρόνια με βασάνιζε, τρεις φορές το 'γραψα και το 'σβησα. Θερμά ευχαριστώ την Γιώτα Κριτσέλη  απ' τις εκδόσεις Κίχλη και τον Γιάννης Αυγέρης για τη φωτογραφία του εξώφυλλου."


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.