Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Λάκης Βασιλειάδης: Οι ενδεικτικές τιμές de minimis ανά στρέμμα στα ροδάκινα για τις βροχοπτώσεις Αυγούστου



Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης πραγματοποίησε απόψε νέα συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Θ. Σκυλακάκη, αναφορικά με το ζήτημα της καταβολής ενίσχυσης ήσσονος σημασίας (de minimis) σε επιτραπέζια και συμπύρηνα ροδάκινα και νεκταρίνια, για τις βροχοπτώσεις του περασμένου Αυγούστου.

Το θέμα βρίσκεται στο τελικό στάδιο έγκρισης από το Υπουργείο Οικονομικών, ενώ η πρόταση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων αφορά συνολικό ποσό 9.260.000 € για συνολικές εκτάσεις 80.268 στρεμμάτων. Οι ενδεικτικές τιμές διαμορφώθηκαν σε 120€ ανά στρέμμα για τα συμπύρηνα ροδάκινα, 110€ ανά στρέμμα για τα επιτραπέζια και 100€ ανά στρέμμα για τα νεκταρίνια.

Ο Λάκης Βασιλειάδης έθεσε στον κ. Σκυλακάκη τους προβληματισμούς των αγροτών αναφορικά με σενάρια που διακινούνται τις τελευταίες ημέρες περί συμψηφισμού της ενίσχυσης με το 50% της επιστρεπτέας προκαταβολής που έλαβαν ως στήριξη από τις επιπτώσεις της πανδημίας. Ο Βουλευτής ξεκαθάρισε ότι τέτοιες σκέψεις είναι εκτός πραγματικότητας καθώς οι ενισχύσεις ήσσονος σημασίας αφορούν επί της ουσίας αποζημίωση καταστροφών από συγκεκριμένο φυσικό φαινόμενο που αδίκως δεν καλύπτει ο ΕΛΓΑ (η θέση μου ήταν ξεκάθαρη εξ αρχής ότι η ζημιά ήταν άμεση και όχι δευτερογενής, συνεπώς μπορούσε να καλυφθεί), σε συγκεκριμένες καλλιέργειες και συγκεκριμένες γεωγραφικές περιοχές. Δεν έχουν καμία σχέση με την πανδημία και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να συγχέουμε δύο εντελώς διαφορετικές καταστάσεις.

Ο Υπουργός φάνηκε να συμμερίζεται το σκεπτικό αυτό και τόνισε πως καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια να δοθεί λύση και να βρεθεί το δημοσιονομικό περιθώριο που απαιτείται για την κάλυψη του κονδυλίου. Σε κάθε περίπτωση δεσμεύτηκε στον Λάκη Βασιλειάδη ότι το ζήτημα θα ολοκληρωθεί άμεσα. Ο Βουλευτής δήλωσε ότι είναι βέβαιος ότι η υπόθεση θα τελεσφορήσει θετικά. Άλλωστε, όπως χαρακτηριστικά είπε, «η Κυβέρνηση αυτή και διαχρονικά οι κυβερνήσεις της ΝΔ έχουν αποδείξει ότι βρίσκονται δίπλα στον Έλληνα αγρότη και τα προβλήματά του».

Επίσης, σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα από τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ με τη συμμετοχή Βουλευτών και των Αντιπεριφερειαρχών Πέλλας και Ημαθίας ενημερωθήκαμε αναφορικά με νομοθετική πρωτοβουλία της Κυβέρνησης για ένα νέο σύστημα Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων, που θα βασίζεται στην έγκαιρη και εξατομικευμένη εκτίμηση των ζημιών, κάνοντας χρήση της μεθοδολογίας και των γεωπόνων του ΕΛΓΑ αλλά και των Περιφερειών (ΔΑΟΚ).

Ο Λάκης Βασιλειάδης δήλωσε σχετικά:

«Πρόκειται για ιδιαίτερα θετική εξέλιξη με αφορμή την κακοκαιρία «ΜΗΔΕΙΑ» και την έγκαιρη ανταπόκριση του ΕΛΓΑ για περιπτώσεις παγετών σε καλλιέργειες που βρίσκονται στο προανθικό στάδιο. Το νέο σύστημα διορθώνει αδικίες του παρελθόντος και παρέχει στους παραγωγούς ένα επιπλέον δίχτυ ασφάλειας. Σε ό,τι με αφορά, ως νέος βουλευτής θα συνεχίσω να παλεύω ώστε να δημιουργηθεί ένα αξιόπιστο πολυεπίπεδο σύστημα ασφάλισης ώστε οι Έλληνες αγρότες να έχουν επιτέλους το κεφάλι τους ήσυχο αναφορικά με τα ολοένα μεγαλύτερης έντασης καιρικά φαινόμενα.»
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

12 comments:

  1. λακη κανε τα δεοντα αλλο η πανδημια αλλο η βροχοπτωση και πητε επιτελους στον αγροτικο κοσμο ποιες ποικιλιες ειναι, συγκεκριμενα ομως....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ποσό ΨΕΥΤΗΣ μπορεί να είσαι.!!Τι μια έλεγες ότι δεν θα αποζημιωθούμε μέσω de minimis αλλά από ειδική αποζημίωση και την άλλη μας έλεγες για 15 Φεβρουαρίου ότι θα πληρωθούμε de minimis και βγάζεις τώρα ανακοίνωση.!ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ.!Τα ίδια είχες κάνει και με τα σπαράγγια ΨΕΥΤΗ..!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σας έχει ζαλίσει ο Βασιλειάδης, καλύτερα να γράψετε και επώνυμα να δούμε ποιοι είστε.

      Διαγραφή
  3. Γιατί πάλι περνάς τον εαυτό σου για έξυπνο και μας χωρίς μνήμη και κρίση.Τι γράφεις; Αυτά που ξέρουμε εδώ και μέρες, δλδ,το ποσόν τα στρέμματα και τις τιμές, δεν προσθέτεις τίποτα παρά μόνο μια ακόμη φωτογραφία.Είσαι βουλευτής και αναφέρεσαι σε σενάρια ; τι συμψηφισμό με την επιστρεπτέα και κουραφέξαλα .Ούτε αυτό το ξέρεις ότι το ύψος του πλαφόν των ντεμινιμις ξεπερνάει τα 20χιλιάρικα και ότι δεν αποκλείεται κανένας; Το άλλο πάλι που λες ότι η ζημιά έπρεπε να καλυφθεί απο τον ΕΛΓΑ, Καλά για τόσο μαλακες μας περνάς; Γιατί όταν πήγαινες στο υπουργείο δεν το έλεγες ; Παρά κοιτούσες να βγεις φωτογραφίες να γράψεις καμιά βλακεία όπως αυτό που γράφεις τώρα,ότι ώς νέος θα παλεύεις για ένα πολυεπίπεδο σύστημα.Στο τέλος απο την συνεχή πάλη θα μας βγεις και πεχλιβάνης. Βουλευτή σε στείλαμε παλαιστής μας βγήκες.Αντε και ολυμπιονίκης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γράψτε λίγο διαφορετικά ρε παιδιά φαίνεται ότι είστε από άλλο πολιτικό γραφειο, ούτε αυτό δεν ξέρετε να κάνετε!

      Διαγραφή
  4. Θα μας πει κανείς ποιες ποικιλίες θα αποζημιωθούν και πότε επιτέλους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μας έχεις κάψει πέρσι με το προανθικο στάδιο στις πρώιμες και μέσω πρώιμες ποικιλίες στα κεράσια και τώρα ζαρώνεις κουβέντα δεν λές καμιά προσπάθεια.ντροπη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εφόσων το ποσό είναι 9260000 και τα στρέμματα 80268 ο μέσος όρος είναι 115ευρω και φτάνει για την κάλυψη όλων των στρεμμάτων γιατί να γίνει συμψηφισμός με την επιστρεπτεα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΔΕΝ ΞΈΡΩ ΑΝ Ο 8,39 ΕΊΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΌ ΓΡΑΦΕΊΟ ΣΕ ΣΥΙΓΥΡΙΖΕΙ ΟΜΩΣ, ΟΠΩΣ ΠΡΈΠΕΙ ,ΦΑΊΝΕΤΑΙ ΕΜΑΣ, ΜΑΣ ΠΕΡΝΑΣ ΓΙΑ ΜΑΛΑΚΕΣ. ΓΙΑΤΊ ΨΈΜΑΤΑ ΛΈΕΙ ,ΔΕΝ ΠΉΓΕΣ ΤΟΣΕΣ ΦΌΡΕΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΊΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΊΠΕΣ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΦΟΡΆ ΓΙΑ ΑΠΟΖΗΜΙΏΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΓΑ. ΕΝΑΣ ΠΟΥ ΈΧΕΙ ΔΊΚΙΟ ΑΠΑΝΤΆ ΜΕ ΑΠΟΔΕΊΞΕΙΣ ΚΑΙ ΌΧΙ, ΑΥΤΟ ΞΕΡΕΤΕ ΑΥΤΟ ΚΆΝΕΤΕ. ΤΗΝ ΜΠΆΛΑ ΣΤΗΝ ΕΞΈΔΡΑ,ΣΥΝΈΧΙΣΕ ΌΠΩΣ ΞΈΡΕΙΣ ΜΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΠΑΡΙΕΣ ,ΑΥΤΟ ΞΈΡΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΝΕΔ ΑΥΤΟ ΚΆΝΕΙΣ ΖΑΒΟΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΝΙΕΣΕ ΚΑΙ ΝΕΟΣ ,ΕΙΚΟΣΙ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΚΌΜΜΑ ,ΑΝΤΙΔΉΜΑΡΧΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΚΟΣ , ΠΑΡΑΛΙΓΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΆΡΧΗΣ ,ΑΛΛΑ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΌ ΓΡΑΦΕΊΟ ΠΟΥ ΥΠΟΝΟΕΊΣ , ΗΤΑΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΕ ΠΑΤΡΟΝΑΡΙΖΕ ΕΥΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΆΦΕΡΕ ΚΑΙ ΑΣ ΒΓΆΖΕΙ ΑΦΡΟΎΣ ΤΩΡΑ, ΠΟΥ ΟΠΩΣ ΛΈΕΙ ΦΕΡΘΗΚΕΣ ΑΧΑΡΙΣΤΑ .ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ΓΙΑ ΔΆΚΡΙΑ ΕΛΈΝΗ .ΦΑΤΕ ΤΟΝ ΤΟΝ ΛΑΚΗ ΣΑΣ ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΣΑΣ .ΑΛΛΑ ΤΙ ΦΤΑΊΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΝΑ ΠΛΗΡΏΝΕΙ ΤΙΣ ΨΕΥΤΙΕΣΤΟΥ. ΘΑ ΤΟ ΠΛΗΡΏΣΕΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΏΡΑ ΣΑΣ.ΕΧΕΙ Ο ΚΑΙΡΌΣ ΓΥΡΊΣΜΑΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. να δωθει σε ολες τις καλλιέργειες ροδακινων νεκαταρινιων deminimis αμεσα μαγκες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Γιατί ρε μάγκα να δώσουν σε όλες τις καλλιέργειες ροδακινων και νεκταρινιων . Δεν κατάλαβα.Τι είστε άπορες κορασίδες.Παρτε σαυτες που πάθατε ζημιά και πολύ σας είναι. Όλα τα πάτε στην μαύρη Απο πού το κράτος θα εισπράξει. Άντε ,άντε Σασ καλομαθε ο μπάρμπα Γιώργος.Γλυκαθηκε η γρια στα σύκα θα φάει και τα συκοφυλλα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Βασιλειάδη θα σε παραδέχονταν όλη αν στηρίζες τα επιχειρήματα του καρασμανη αυτά πού λέει τόσο καιρό για τις βροχές πέρισυ αλλά και αυτά με τις δηλώσεις και ταχαλαζια .αλλά που εσύ τρομπάρεις και μής θα σε μαυρίσουμε γιατί πήγες κόντρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.