Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Νέος σεισμός 5,2 Ρίχτερ στην Ελασσόνα



Νέα ισχυρή δόνηση μεγέθους 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε λίγο μετά τις 8 στην Ελασσόνα, σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Αποτελεί ακολουθία του σεισμού μεγέθους 6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που συγκλόνισε σήμερα το μεσημέρι την κεντρική Ελλάδα, χωρίς ωστόσο να έχουν αναφερθεί σοβαροί τραυματισμοί .

Ο καθηγητής σεισμολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Κώστας Παπαζάχος εκτίμησε ότι ο σεισμός ήταν της τάξης των 6,3 βαθμών.  Έξι άτομα έχουν ήδη απεγκλωβιστεί από τις δυνάμεις της πυροσβεστικής στο Μεσοχώρι και την περιοχή της Μαγούλας καθώς έπεσαν τμήματα των σπιτιών τους. Σε ξενοδοχεία και σκηνές θα μείνουν οι κάτοικοι της περιοχής δήλωσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός στην ΕΡΤ3 από το Δαμάσι της Λάρισας.

Τουλάχιστον 30 σπίτια υπέστησαν σοβαρές ζημιές, από κατάρρευση τοίχων  και κάποια άλλα σημαντικές ρωγμές. Οι κάτοικοι στην ευρύτερη περιοχή βρίσκονται στους δρόμους και αναμένουν οδηγίες από τον Δήμο και την πολιτική προστασία. Έχουν κλείσει γέφυρες, όπως αυτή που συνδέει τον επαρχιακό δρόμο προς Ελασσόνα με το Δαμάσι και στη συνέχεια προς Κουτσόχερο.  
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.