Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Η Ομάδα Γυναικών Γιαννιτσών για την παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας: Σπάμε τις αλυσίδες του ατομικού δρόμου


Δυναμώνουμε τον Συλλογικό αγώνα για υγεία και ζωή με δικαιώματα

Η 8η Μάρτη, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, είναι μέρα αφιερωμένη στους αγώνες των γυναικών για τα δικαιώματα τους στην εργασία, για την ισότιμη θέση τους στην κοινωνία. 
Απευθυνόμαστε σε σένα
Εργαζόμενη, άνεργη, αυτοαπασχολούμενη της πόλης και της υπαίθρου, φοιτήτρια, νέα μητέρα, συνταξιούχε, μετανάστρια και πρόσφυγα.
Σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες δεν είσαι μόνη σου!
Η ΟΓΕ, με τους συλλόγους και τις ομάδες της, στέκεται δίπλα σου, απαιτώντας μέτρα προστασίας της υγείας και των δικαιωμάτων μας. 
Η πανδημία ξεγύμνωσε τις αιτίες της βαρβαρότητας που βιώνουμε.
Ευρωπαϊκή Ένωση και κυβερνήσεις θεωρούν την υγεία τη δική μας και των οικογενειών μας «κόστος» για το κράτος και «όφελος» για τους επιχειρηματικούς ομίλους που δραστηριοποιούνται στο χώρο της Υγείας. Από τη μια χαρίζουν εκατομμύρια ευρώ στους κλινικάρχες, δισεκατομμύρια ευρώ στις φαρμακευτικές εταιρείες αλλά και στους Νατοϊκούς εξοπλισμούς και από την άλλη περικόπτουν τις δαπάνες του κράτους για την Υγεία (96 εκατ. ευρώ κόπηκαν φέτος από την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας). 
Γι’ αυτό:
Είμαστε ξεκρέμαστες, χωρίς γιατρούς και εξετάσεις. Μας σπρώχνουν να τα χρυσοπληρώνουμε σε ιδιωτικούς ομίλους της Υγείας. Χιλιάδες γυναίκες υγειονομικοί καταρρέουν από τη σωματική και ψυχική κόπωση και από την υπερεργασία. 
Χιλιάδες γυναίκες στα σούπερ μάρκετ, στα εργοστάσια του νομού τους καλοκαιρινούς μήνες βίωσαν με τον χειρότερο τρόπο την εργασιακή ζούγκλα που έδειξε το βάρβαρο πρόσωπο της, όταν εκατοντάδες εργάτες και εργάτριες έμειναν απροστάτευτοι μέσα στους μεγάλους χώρους δουλειάς, με την εντατικοποίηση να «χτυπάει κόκκινο» σε χώρους που ουσιαστικά έγιναν φορείς υπερμετάδοσης. 
Νοιώθουμε ανασφάλεια για τους ηλικιωμένους γονείς, τα ΑμΕΑ, τους χρόνια πάσχοντες λόγω της ανυπαρξίας σύγχρονων, δημόσιων και δωρεάν υποδομών για την παρακολούθηση και φροντίδα τους. Οι ανάγκες αυτές φορτώνονται στις δικές μας πλάτες. 
Δε θα αφήσουμε να μπουν τα δικαιώματα μας σε καραντίνα!
Οι αγώνες των εργατριών για δουλειά με δικαιώματα και ανθρώπινα ωράρια τον προηγούμενο αιώνα, που σήκωσαν το ανάστημα τους μπροστά στην εργοδοσία και το κράτος της, φωτίζουν και σήμερα την ανάγκη της οργάνωσης και πάλης των εργαζομένων και άνεργων γυναικών. 
Η κυβέρνηση ετοιμάζει νέα μέτρα, για να προστεθούν στα ήδη υπάρχοντα. Μέτρα που αποτελούν όπλα για τους επιχειρηματικούς ομίλους, ώστε να μας εκμεταλλεύονται πιο άγρια. Μας θέλουν απομονωμένες, φοβισμένες. 
Όσα μέτρα και να πάρουν δε θα καταστείλουν τους αγώνες μας.
Η κρατική και εργοδοτική βία δεν θα μας κλείσει το στόμα.
Ο αγώνας για το μέλλον το δικό μας και των οικογενειών μας πρέπει να μας βρει δυνατές και μαχητικές. Να πάρουμε θέση στο συλλογικό αγώνα για μια ζωή με δικαιώματα στη σταθερή εργασία, με μείωση του εργάσιμου χρόνου, με μέτρα Υγείας και Ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, με μέτρα προστασίας του γυναικείου οργανισμού και της μητρότητας. 
Το θάρρος, η αντοχή, η χειραφέτηση από τις κάθε είδους πιέσεις και βία που δέχονται οι γυναίκες στους εργασιακούς χώρους, στην εκπαίδευση, στον αθλητισμό μπορούν να ανθίσουν μόνο στο έδαφος της συλλογικότητας και της αλληλεγγύης. Η πραγματική ασπίδα προστασίας χτίζεται στο συλλογικό αγώνα, για μια ζωή χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση, σύμφωνα με τις δυνατότητες που υπάρχουν σήμερα τον 21ο αιώνα. 
Ομάδα Γυναικών Γιαννιτσών 
Επικοινωνία: 6942281324



Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.