Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ισχυρός σεισμός 6 βαθμών Ρίχτερ στην Ελασσόνα - Αισθητός και στην Πέλλα



Ταρακουνήθηκε η μισή Ελλάδα

Ισχυρός σεισμός, μεγέθους 6 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ αναστάτωσε την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας, λίγο μετά το μεσημέρι. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός έγινε στις 12:16, είχε μέγεθος 6 βαθμούς της κλίμακας ρίχτερ, επίκεντρο 16 χιλιόμετρα νότια της Ελασσόνας και εστιακό βάθος 7,8 χλμ.
Ακολούθησε λίγα λεπτά αργότερα νέος σεισμός, 4,6 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ με επίκεντρο 7 χλμ ΔΝΔ της Ελασσόνας.
Ο πρώτος σεισμός, έγινε ιδιαίτερα αισθητός και στην Πέλλα, από την Αττική μέχρι και την Θεσσαλονίκη.
Σημειώνεται ότι αρχικά το μέγεθος του σεισμού είχε δοθεί από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο 5,9 ρίχτερ και ο δεύτερος 4,4 αλλά τα μεγέθη αναθεωρήθηκαν λίγη ώρα αργότερα.
Ο σεισμός, έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην Λάρισα και την ευρύτερη περιοχή.
Ο δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Γάτσας, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι έχει δώσει ήδη εντολή να ξεκινήσουν έρευνες για τυχόν ζημιές σε όλα τα δημόσια και δημοτικά κτίρια.
Με απόφαση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Θεσσαλίας κλείσανε όλα τα σχολεία στην περιοχή, ενώ με εντολή του περιφερειακού διευθυντή Γιώργου Δονδοτσάκη γίνεται έλεγχος όλων των κτηριακών εγκαταστάσεων για τυχόν ζημιές.

Ακολούθησαν τρεις ακόμα σεισμοί πάνω από 4 ρίχτερ

Τρεις ακόμα σεισμικές δονήσεις, άνω των 4 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ, ακολούθησαν μέσα σε διάστημα περίπου μισής ώρας, τον ισχυρό σεισμό των 6 ρίχτερ που αναστάτωσε τη Θεσσαλία στις 12:16 σήμερα το μεσημέρι. Ο πρώτος, σημειώθηκε στις 12:19 (σ.σ. ήταν αυτός που αρχικά το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, είχε δώσει 4,6 ρίχτερ) ήταν 4,7 ρίχτερ, είχε εστιακό βάθμος 10 χλμ και επίκεντρο 7 χλκ ΔΝΔ της Ελλασόνας.

Ο δεύτερος στις 12:26 είχε μέγεθος 4,2 ρίχτερ, εστιακό βάθμος 10 χλμ και ήταν 10 χλμ ΝΑ της Ελλασόνας και ο τρίτος και πιο ισχυρός ήταν μεγέθους 4,9 ρίχτερ, είχε εστιακό βάθος επίσης 10 χλμ και επίκεντρο 18 χλμ ΒΔ της Ελαασσόνας.

Το βάθος του σεισμού ήταν πολύ μικρό στα 7,8 χλμ

Όπως τόνισε ο κ Λέκκας το βάθος του επίκεντρου του σεισμού ήταν πολύ μικρό ( 7,8 χλμ σύμφωνα με το Γεωδυναμικο ) για αυτό έγινε αισθητός σε όλη τη Θεσσαλία, την Αθήνα αλλά και μέχρι τα Σύνορα.
Ο κ Λέκκας συνέστησε να μην λειτουργήσουν σήμερα τα σχολεία στη Θεσσαλία και να παραμείνει ο κόσμος για λίγες ώρες έξω από τα σπίτια του.
Σύμφωνα με τον κ Λέκα ήταν ένας πολύ μεγάλος σεισμός.

Για πολύ μεγάλο σεισμό μίλησε στο ΑΠΕ και ο Διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Άκης Τσελέντης προσθέτοντας ότι «σε αυτή τη φάση μελετάμε την εξέλιξη του φαινομένου συνιστώντας την προσοχή των κατοίκων της περιοχής».

Στους δρόμους βγήκαν οι Λαρισαίοι
Με αγωνία γεμάτοι οι κάτοικοι τηςΛάρισας βγήκαν στους δρόμους μετά τον ισχυρό σεισμό των 5,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ κοντά στην Ελασσόνα.
Οι μαθητές βγήκαν από τις σχολικές αίθουσες ενώ οι δρόμοι του κέντρου γέμισαν κόσμο, όπως φαίνεται σε φωτογραφίες από το onlarissa.gr και larissanet.gr. Δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματισμούς ενώ σοβάδες έπεσαν στους δρόμους από τις πολυκατοικίες.



Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

6 comments:

  1. ρε τον παλιογκαντέμη ! Σεισμοί,λοιμοί,λιμοί και καταποντισμοί! Που να έπαγαν τα πόδια του! Δεν μας εφτανε ο covid;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μηπως η δικη σου γλωσσα να δεθει κομπο για να βαλεις τον σκασμο? Γκαντεμη !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι λες βρε γκαντεμης ειναι ο ανθρωπος η ο δικος σου πρωθυπουργος ????? Απο την ημερα που εκλεχθηκε οι 7 πληγες του φαραω μας εχουν βρει τι αλλο δλδ ρε αδερφε θελεις ? Βροχη με βατραχια, ακριδες και αρκουδες στο τελος .αιντε δρομο και εσυ και οι ομοιοι σου που τον υποστηριζεις κιολας χωρις ντροπη.

      Διαγραφή
    2. Και αυριο εχει γενεθλεια,φαντασου.....................................

      Διαγραφή
  3. Κλασικοί Έλληνες εδώ ο κόσμος χάνεται οι πληγές ανεπανόρθωτες και μεις φαγωνομαστε μεταξύ μας μη μας θείξουν τον εκάστοτε Πρωθυπουργό.Δεν είμαστε θύματα τους.Ειμαστε συνένοχοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο γκαντεμοσαυρος έκανε το θαύμα του πάλι

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.