Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ένωση Ιδιοκτητών Αγροτικών Ακινήτων Ελλάδας: Απαράδεκτη η ανακοίνωση του προέδρου ΣΕΚ για τους δασικούς χάρτες



Με την ανακοίνωση της 9/4 του ο Σύνδεσμος της Ελληνικής Κτηνοτροφίας  περιορίζει το πρόβλημα των δασικών Χαρτών στην ΚΡΗΤΗ,  τα ΙΟΝΙΑ Νησιά, τα Δωδεκάνησα, προσθέτοντας και την Πελοπόννησο, και υποστηρίζει  ότι μόνο σε αυτές τις περιοχές της ΕΛΛΆΔΑΣ δημιουργούν πρόβλημα οι ΔΑΣΙΚΟΙ ΧΑΡΤΕΣ.
 
Καθιστά δε γνωστό ότι οι προτάσεις του  ΣΕΚ  απορρέουν από την πολύτιμη βοήθεια του Διευθυντή του Ινστιτούτου Δασικών Ερευνών κου Παπαχρήστου Θωμά.
 
Παρατηρούμε  ότι τα ΙΟΝΙΑ νησιά, η  ΚΡΉΤΗ, τα Δωδεκάνησα, αλλά και οι  Κυκλάδες εξαιρούνται από την εφαρμογή του ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΣΊΑΣ υπέρ του ΔΗΜΟΣΙΟΥ  (παρ, 2 αρθρ 67 ν,998/79) , όπως και η ΜΑΝΗ, και  όχι η  Πελοπόννησος. ανεξάρτητα από την πρακτική των δασικών υπηρεσιών, που το εφαρμόζουν και επί όλων  αυτών των περιοχών, επειδή και σε αυτές τις περιοχές  εγγράφουν όλες τις κτηνοτροφικές εκτάσεις ως Δημόσιες στο Κτηματολόγιο, παρά το γεγονός της εξαιρέσεως τους από το τεκμήριο.
Γεγονός απ΄ το οποίο προκύπτει,  ότι εφόσον η κυβέρνηση αντιμετωπίσει τις παράνομες ενέργειες των δασικών υπηρεσιών, που εγγράφουν δικαιώματα του Δημοσίου και επί αυτών των περιοχών, για τους βοσκότοπους και τις χορτολιβαδικές εκτάσεις,  και δια του τρόπου αυτού επιλύσει το ιδιοκτησιακό πρόβλημα αυτών των περιοχών  ο ΣΕΚ συμφωνεί, ότι δεν υφίσταται πρόβλημα ιδιοκτησίας ή χρήσης των βοσκοτόπων επί της υπολοίπου ΕΛΛΆΔΑΣ και ο είναι ικανοποιημένος.
 Αυτή η  λύση του προβλήματος της ιδιοκτησίας, την οποία ζητάει ο ΣΕΚ για τις συγκεκριμένες περιοχές  που εξαιρούνται απ΄ το  ΤΕΚΜΗΡΙΟ ΙΔΙΟΚΤΗΣΊΑΣ είναι ευχερής  για το υπουργείο και  προς την οποία φάνηκε ότι προτίθεται να κινηθεί η ηγεσία του, αφήνει όμως απολύτως ακάλυπτη την λοιπή Ελλάδα ! 
Όμως  και μετά από τυην λύση που προτείνει ο κ. πρόεδρος θα εξακολουθήσει να ισχύει η δέσμευση της χρήσης για τους βοσκότοπους και για τις χορτολιβαδικές εκτάσεις και σε αυτές τις περιοχές, για να περιοριστούμε στις εκτάσεις που αφορούν μόνο την κτηνοτροφία, αφού τον κ. πρόεδρο της ΣΕΚ φαίνεται να μην απασχολεί ότι το ίδιο πρόβλημα υπάρχει και επί των λοιπής αγροτικής περιουσίας, όλων αυτών   των περιοχών ( αμπέλια, ελαιώνες, καρυδιές, μηλιές και ών ουκ έτσιν αριθμός).
Είναι δε ευχερής και βολική για το υπουργείο αυτή η τακτοποίηση, την οποία ζητάει ο πρόεδρος της ΣΕΚ, διότι οι δασολόγοι εμφανίζονται να αποδέχονται αυτά τα ελάχιστα- εάν και εφόσον κρατήσουν τις υποσχέσεις τους  και δεν προσφύγουν στο ΣτΕ, για να τις ακυρώσουν-, προκειμένου να διατηρήσουν την αρμοδιότητά τους επί της χρήσεως τόσο επί αυτών των εκτάσεων,  όσο και επί του 73% του Εθνικού Χώρου, με προφανή τον σκοπό τους,  που είναι η διατήρηση των αρμοδιοτήτων τους,  αφετέρου δε για να χαϊδέψουν τις ιδεοληψίες υπό την οποία ως φαίνεται κατέχεται  η πλειονότητα τους, που με τις έως τώρα μεθοδεύσεις τους  αποβλέπουν την εξαθλίωσης των πολιτών, ώστε να ανέλθει μια ώρα  αρχύτερα το προλετάριο στην Εξουσία, στην οποία οι συνδικαλιστές τους ελπίζουν ότι θα διατηρήσουν τις θέσεις τους, χωρίς να ανησυχούν για τις εκκαθαρίσεις που θα έρθουν αργότερα.  
Δηλαδή αφού  ο βοσκότοπος των 5.000 στρεμμάτων  της ΙΘΑΚΗΣ, στον οποίο θα γίνει το ξενοδοχείο κι βίλες του 1.000.000.000 ευρώ, αφού  η δασική υπηρεσία  ενέκρινε την κατασκευή του, ο κ. πρόεδρος θα είναι ικανοποιημένος, και δεν τον πειράζει, που στη παραλιακή χορτολιβαδική έκταση των 2.000 στρεμμάτων  στην Ήπειρο, της οποίας η ιδιοκτησία είναι αναγνωρισμένη από τον ΆΡΕΙΟ ΠΆΓΟ, γιατί οι ιδιοκτήτες τους είχαν  τα ΤΑΠΙΑ του Σουλτάνου, οι Βλάχοι , δεν μπορούν  να κτίσουν το σπίτι, αλλά ούτε και τη στρούγκα για τα πρόβατα, (και οι όποιοι ακόμη τα αρμέγουν τα πρόβατα με τα χέρια γιατί είναι πολλοί) επειδή ο Δασάρχης δεν το εγκρίνει.
Και δεν το εγκρίνει επειδή εάν το εγκρίνει τότε οι Βλάχοι θα γίνουν πλούσιοι.
 
Η λύση του προβλήματος της ιδιοκτησίας, την οποία ζητάει ο κ. πρόεδρος   είναι η ίδια με αυτή προς την οποία φαίνεται ότι προτίθενται να κινηθεί η ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου, αποδεχόμενη προδήλως τις εισηγήσεις των δασολόγων.
Είναι λύση που θα επιτρέψει να συνεχίζεται ο χαρακτηρισμός τ5ων βοσκότοπων και των χορτολιβαδικών εκτάσεων ως δασικών εκτάσεων και  η απαγόρευση αλλαγής της χρήσεις επί του συνόλου των περιοχών για τις οποίες ενδιαφέρεται ο κ. πρόεδρος και για τις οποίες ζητάει την «λύση» που ζητάει και όχι μόνο για την χορτολιβαδική των 2.000 στεμμάτων, αλλά για όλη την  την ΕΛΛΆΔΑ
 
Οφείλει όμως  ο κ. πρόεδρος να εξηγήσει για ποιό λόγο δεν υφίσταται το πρόβλημα από τους δασικούς  Χάρτες για τους κτηνοτρόφους της λοιπής Ελλάδας, τη στιγμή που ΞΕΣΗΚΩΘΗΚΑΝ οι πάντες, όχι βέβαια με τον δυναμισμό των Κρητικών, που προφανώς οφείλεται στους  προέδρους των κτηνοτρόφων και στους συλλόγους  τους, σε αντίθεση με τον πρόεδρο  και του   Συνδέσμου της Ελληνικής Κτηνοτροφίας  που προτείνει λύση εκεί που δεν υπάρχει υπάρχεις πρόβλημα ! 
 
Πιστεύουμε  ότι εκ λάθους παρασύρθηκε ο κ. πρόεδρος του ΣΕΚ  σε πρόταση που προξενεί ζημιά  στο σύνολο των κτηνοτρόφων, στους οποίους περιλαμβάνονται και αυτοί που θέλει να βοηθήσει, αλλά και στους περισσότερους Έλληνες, καθώς και ότι εκ λάθους  υποστηρίζονται, δια της προτάσεως του,  οι επιδιώξεις των Δασολόγων, που είναι η  διατήρηση του  δικαίωμα τους  να εγκρίνουν μόνον αυτοί και κανένας άλλος την αδειοδότηση κάθε επένδυσης-ή κτιρίου, που η πολιτεία θέλει να χτίσει,  στο σύνολο της έκτασης που βρίσκεται εκτός σχεδίου  και δεν καλλιεργείται, επειδή την  έχουν χαρακτηρίσει δάσος, χωρίς να είναι.

Ο πρόεδρος
Δημήτριος Κοτσώνης
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.