Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Γιάννης Κακουλίδης: Μόνο με τον εμβολιασμό αντιμετωπίζεται η ανασφάλεια που ζούμε


Του Ιωάννη Κακουλίδη,
Διευθυντή Παθολογικού Τμήματος Νοσοκομείου Γιαννιτσών

Βρισκόμαστε σε μια χώρα όπου η υπεύθυνη κυβέρνηση σχεδιάζει στο γόνατο σε συνεννόηση μόνο με τους ανθρώπους των συμφερόντων. Χρησιμοποιεί μια κατ’ όνομα επιτροπή εμπειρογνωμόνων την οποία έχει επιλέξει η ίδια και την εργαλειοποιεί προκειμένου να δικαιολογήσει τις παράλογες αποφάσεις της.
Σ’ αυτήν την χώρα και σ’ αυτόν τον τόπο όπου συχνά αν όχι πάντα ξεχνάμε εύκολα κανείς δεν μιλάει για την άρνηση των υπευθύνων να ενισχύσουν το ΕΣΥ την περίοδο που τα πράγματα ήταν πιο ήρεμα, κανείς δεν ασχολείται με τον παραλογισμό των εγκάθετων υπευθύνων για την δημόσια υγεία που αρνούνται να πάρουν αποφάσεις για την ομαλή αντιμετώπιση της πανδημίας.
Στο νοσοκομείο της πόλης των Γιαννιτσών νοσηλεύονται κάθε μέρα από 80-100 ασθενείς με COVID 19. Από αυτούς πολλοί είναι σοβαρά πάσχοντες και δεν εννοώ τους ασθενείς που νοσηλεύονται στην ΜΕΘ. Οι γιατροί που ασχολούνται με την πανδημία στο τρίτο κύμα της είναι κατά δυο λιγότεροι από αυτούς του πρώτου και δεύτερου κύματος.  Η πρόσβαση στα φάρμακα που μπορεί να χρησιμοποιηθούν είναι δύσκολη, σκέψου ότι για έγκριση φαρμάκου που μπορεί κάποιος να χρησιμοποιήσει πρώιμα ώστε να αποφευχθεί η επιδείνωση του αρρώστου απαιτούνται 10 ημέρες. Στις ημέρες αυτές οι ασθενείς που θα επιδεινωθούν δεν θα χρειάζονται το φάρμακο και θα έχουν χάσει την ευκαιρία να ευεργετηθούν από αυτό.
Στην περίοδο όπου οι κάτοικοι της περιοχής χρειάζονται την καλύτερη δυνατή φροντίδα, οι αρμόδιοι να αποφασίζουν διατηρούν 13 γιατρούς στο ΚΥ Κρύας Βρύσης και αντίστοιχους στα υπόλοιπα κέντρα υγείας, ενώ στο ΚΥ αστικού τύπου, ή ΠΕΔΥ, ή όπως αλλιώς μετονομάστηκε οι υπηρετούντες παθολόγοι ασχολούνται με τον εμβολιασμό και τις επιτροπές αναπηριών.
Το πολύπαθο ΕΚΑΒ, αδυνατεί να μεταφέρει με ασφάλεια διασωληνωμένους ασθενείς, μεταθέτοντας το πρόβλημα στο νοσοκομείο που θα πρέπει να βρει την κατάλληλη λύση και για αυτό το πρόβλημα και ενώ οι αρμόδιοι να αποφασίσουν για τον ασφαλή τρόπο μεταφοράς ασθενών, «παίζουν καθυστέρηση».
Ο προβληματικός ΕΚΕΠΥ, τις πιο πολλές φορές αδυνατεί να δώσει λύσεις σε ζητήματα μεταφοράς ασθενών γιατί διαχειρίζεται μικρότερο αριθμό κλινών από όσες χρειάζονται. Αποτέλεσμα αυτού είναι ότι κάποιος μπορεί να περιμένει διασωληνωμένος σε κοινό θάλαμο εκτός ΜΕΘ για αρκετές ώρες μέχρι που να γίνει εφικτή η μεταφορά του.
Και μέσα σ’ όλο αυτό το πανηγύρι , οι Διοικήσεις των ΥΠΕ, κλιμάκια του Υπουργείου και σοφοί Πανεπιστημιακοί, με στόχο δύο λεπτά δημοσιότητας, επισκέπτονται το Νοσοκομείο για να εκφράσουν την κατανόησή τους και να μας πείσουν ότι δεν είμαστε οι μόνοι στην πανδημία που έχουμε προβλήματα. Δεν ξέρω γιατί θα έπρεπε να με παρηγορεί όλο αυτό.
Και απέναντι στα «κοκόρια με λειρί» στέκεται ένας κόσμος παραπληροφορημένος, δύσπιστος, απογοητευμένος από τις παλινωδίες των υπευθύνων που διστάζει να εμβολιαστεί, που δεν πείστηκε ακόμα ότι η μόνη ασφαλής διέξοδος είναι ο εμβολιασμός και διακινδυνεύει μια νόσηση με σοβαρά προβλήματα  και ότι αυτό συνεπάγεται.
Μ΄ αυτές τις σκέψεις, θέλω να παρακαλέσω όλους τους συμπολίτες να εμβολιαστούν  χωρίς δισταγμό, ελπίζοντας πως θα αξιολογήσουν σωστά τις προθέσεις  όλων αυτών που δημιουργούν και συντηρούν τις συνθήκες ανασφάλειας που ζούμε.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

8 comments:

  1. Επιτέλους ένας λαμπρός επιστήμονας λέει τα πράγματα με το όνομα τους!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι μπράβο ρε τρελλος είσαι?Διάβασες τι δήλωσε? Ότι για να πάρουν έγκριση για ένα φάρμακο για να το χρησιμοποιήσουν πρώιμα(δηλαδή πριν χειροτερέψει ο ασθενής) χρειάζονται δέκα ημέρες.Δηλαδή έρχεται ο ασθενής, θέλεις να του δώσεις φάρμακο και να πάει σπίτι του και τον έχεις δέκα ημέρες με παυσίπονα? Ενώ ξέρεις ότι με την τάδε αντιβίωση θα ξεπεράσει τον κίνδυνο σε μεγάλο βαθμό. Αν αυτό δεν λέγετε έγκλημα.......δεν ξέρω τι να πω.

      Διαγραφή
    2. παιρνουν κοσμο στο λαιμο τους..αλλα θα γυρισει μπουμεραγκ!

      Διαγραφή
  2. εσύ μάλλον των 5.45 πρέπει να είσαι λέκτορας ιατρικής! Ο Κακουλίδης θεωρήται από τους καλύτερους και εντιμότερους γιατρούς!Αυτό κάτι λέει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο κυριος 5.45 μαλλον χαθηκε στην μεταφραση τι να πω κατι κυριοι σαν αυτον ψηφιζουν .......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο εμβολιασμός η μόνη λύση ,ας γελάσω,μετά από αυτό έρχονται τα όργανα κακομοίρη,τι να πω παραλογια στο φουλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μαζί με τον εμβολιασμό πρέπει να φύγει και ο Κούλης για να επανέλθουμε σε κάποια κανονικότητα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. κ.Κακουλιδη σαφώς και αναγνωρίζουμε την προσπάθειά σας στις δύσκολες ημέρες που ζούμε αλλά η κριτική που ασκειτε για τους συναδέλφους σας του ΚΥ Κρ.Βρυσης είναι τουλάχιστον άδικη. Όλοι τους ασκούν με τεράστια υπευθυνότητα το καθήκον τους προσφέροντας την πρωτοβάθμια αγωγή και φροντίδα στους ελαφρύτερα επινοσους, προσπαθώντας να αποφορτισουν την πίεση που δέχεται το Νοσοκομείο μας. Κι επειδή το παρελθόν είναι πάντοτε συνδεδεμένο με το παρόν, σας υπενθυμίζω ότι την θέση που κατέχετε την οφείλετε στις ψήφους που λάβατε κατά τις κρίσεις διευθυντών από τους Γενικούς Ιατρούς του ΚΥ Κρ.Βρυσης όπως και του πρ. ΙΚΑ Γιαννιτσών. Πέρα όμως από όλα αυτά σας ευχαριστούμε όλους για τον αγώνα που δίνετε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.