Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Επιστολή Γ. Καρασμάνη στον ΥΠΑΑΤ Σπήλιο Λιβανό"ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ, ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΠΟΡΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΡΙΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΠΑΓΕΤΟ"!
•        ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΕΓΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΓΙΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ΤΟΥ ΠΑΑ 2014-2020 ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΑΞΙΟΠΟΙΗΤΑ
                                                                                                            
Προς 
ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
κο ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ (ΣΠΗΛΙΟ) ΛΙΒΑΝΟ

Αγαπητέ Υπουργέ

Όπως γνωρίζεις, οι ζημιές που προκλήθηκαν σε περιοχές της χώρας μας και ειδικότερα στη Μακεδονία και στη Θεσσαλία από τον παγετό στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας είναι τεράστιες – συνέπεια της κλιματικής αλλαγής, κάτι που είχαμε προβλέψει από το 2014 και είχαμε καταρτίσει το Μέτρο Μ17 με τα 200 εκατομμύρια για την ισχυροποίηση του ΕΛΓΑ…
Πρόκειται για μια πρωτόγνωρη για την ελληνική αγροτική παραγωγή καταστροφή που ¨έκαψε¨ χιλιάδες εκτάρια δενδροκαλλιεργειών και κηπευτικών, συνέχεια εκείνων των θεομηνιών που εμφανίστηκαν τα τελευταία τρία τέσσερα χρόνια. Ο ΕΛΓΑ ασφαλώς δεν μπορεί να σηκώσει ένα τέτοιο οικονομικό βάρος, με δεδομένη μάλιστα τη δημοσιονομική κατάσταση λόγω της πανδημίας.
Γι’ αυτό προτείνω Υπουργέ μου, να θέσεις εμφαντικά το θέμα στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας στις Βρυξέλλες στις 26 Απριλίου, εντάσσοντάς το στα ¨διάφορα¨ της ημερήσιας διάταξης των θεμάτων που θα συζητηθούν,  ώστε μέσα από το ταμείο Διαχείρισης Κρίσεων να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε τα αναγκαία κονδύλια για τη στήριξη του εισοδήματος των πληγέντων. Επιπλέον θα μπορούσες να ζητήσεις την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ώστε να χρησιμοποιηθούν αναξιοποίητα κονδύλια από το ΠΑΑ 2014-2020 για τη στήριξη των παραγωγών μας λόγω των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής.

Επειδή δε και άλλα κράτη – μέλη αντιμετώπισαν πρόσφατα παρόμοια προβλήματα, καλό θα είναι τα μέτρα που ζητάμε, να τα προτείνεις σε συνεργασία με τους ομολόγους σου αυτών των κρατών, ειδικότερα της Γαλλίας, Ιταλίας και Ισπανίας ή και άλλων χωρών που προσφάτως αντιμετώπισαν παρόμοιες καταστροφές.

Με εκτίμηση
Γιώργος Καρασμάνης
Share on Google Plus

  Blogger Comment
  Facebook Comment

3 comments:

 1. Κάποιος εκεί στην πλατεία δεν υπάρχει κάνεις να συμβουλέψει τον Λάκη να μην εκτίθεται ,όπως τώρα αυτή την στιγμή σε κανάλι των Αθηνών δεν ήξερε τι έλεγε. Ας καταλάβει ότι δεν είναι παιδί να παίζει κανένα παιχνιδάκι στην τηλεόραση και ούτε οι φωτογραφίες είναι παιχνίδι όπως επαιζαν τα παιδιά με αυτές.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ο ΑΦΑΝΤΟΣ ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΝΕΙ ΜΑΘΗΜΑΤΑ!!!!! ΑΝ ΗΜΟΥΝ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΛΙΒΑΝΙΟΥ ΘΑ ΤΟΥ ΕΠΕΣΤΡΕΦΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ—————-

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Λαμόγιο στο μόνο που έχεις δίκιο ,είναι άφαντος απο τις φωτογραφίες.Άνεκαθεν ,έχει το κουσούρι,δεν είναι της φωτο.Τωρα γιά την επιστολή ,που πάλι ο πρώην υπουργός πρωτοτύπησε ,τις αποδέχονται και τις υλοποιούν με αποτελέσματα.Ύπαρχει πρόταση τόυ στην καρατζοβα που έγινε τον Απρίλιο του 2020 και έγινε αποδεκτή και δόθηκε το 2% απο το πρόγραμμα ΑγροτικήςΑνάπτυξης για την αντιμετώπισή της πανδημιας.Ακολουθούν εκπλήξεις λαμόγιο περίμενε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.