Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ο Δάνης Τζαμτζής ζητά να δοθούν στους αγρότες προκαταβολές των αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ



Έπειτα από μια δύσκολη χρονιά, έντονα καιρικά φαινόμενα με ισχυρή χαλαζόπτωση κτύπησαν τους νομούς Πέλλας και Ημαθίας προκαλώντας καταστροφές και μεγάλα προβλήματα στους παραγωγούς των νομών,  που είχαν ήδη πληγεί από τους  πρόσφατους παγετούς.

«Δυστυχώς οι ζημίες είναι ολοκληρωτικές και όχι μόνον στον καρπό. Το πλήγμα που υπέστησαν τα δένδρα δηλαδή το φυτικό κεφάλαιο θα έχει συνέπειες στις καλλιέργειες  για το επόμενα δυο χρόνια», τονίζει ο αντιπεριφερειάρχης Ιορδάνης Τζαμτζής. Το χαλάζι διαρκείας περίπου 15 λεπτών άφησε ένα στρώμα δέκα εκατοστών στο έδαφος. Χαλαζόπτωση σημειώθηκε και το βράδυ της 18ης Απριλίου. Υπολογίζεται ότι περίπου 60.000 στρέμματα καταστράφηκαν σχεδόν ολοκληρωτικά. Ο κ. Τζαμτζής ζητά να δοθούν στους αγρότες προκαταβολές των αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν την κατάσταση. Το σημαντικότερο είναι να τεθεί η περιοχή σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες. Ήδη μέσω του ΕΛΓΑ δίνεται στους αγρότες μια 5ετής σύμβαση από εταιρεία που προσφέρει αντι-χαλαζική προστασία. Ωστόσο, υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις που δεν καλύπτονται πλήρως και οι καλλιέργειες βρίσκονται εκτεθειμένες στο έλεος του καιρού.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

6 comments:

  1. Απο λαϊκισμούς καλά πάμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αστο μην το κουράζεις ,βραδύς στν αντίληψη,γι'αυτό δεν καταλαβαίνεις .Ο8ταν λές ολοκληρωτική καταστροφή δεν άφησε τίποτα .Δεν βγάζεις φωτογραφία με καρπό.Γκάφα κοντά στις άλλες,πρώτη φορά μήπως είναι.Άς τις πάρει το ποτάμι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΥΡΙΕ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΆΡΧΗ ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΜΌΝΟ ΝΑ ΤΟ ΛΕΣ- "Ό,ΤΙ ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ Η ΠΕΡΙΟΧΉ ΝΑ ΚΗΡΥΧΘΕΊ ΣΕ ΚΑΤΆΣΤΑΣΗ ΈΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΆΓΚΗΣ"-ΠΡΈΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΆΝΕΙΣ.ΣΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΔΟΣΊΑ ΣΟΥ ΕΊΝΑΙ.ΟΠΩΣ ΤΟ ΈΚΑΝΕ Η ΚΥΡΊΑ ΑΗΔΟΝΑ. ΚΑΝΤΟ ΛΟΙΠΌΝ.ΚΑΙ ΜΗΝ ΜΑΣ ΣΚΟΤΙΖΕΤΕ ΤΑ ΤΑΧΙΔΙΑ. ΣΑΣ ΒΑΡΈΘΗΚΑ ΝΑ ΦΛΥΑΡΕΙΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Α πο ο την τσέπη σου θα είναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο Τζαμιτζής μιλάει συνέχεια για τους αγρότες και σεις λέτε χαζομάρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.