Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Η ταυτότητα του ΚΕΘΕΑ - Ακυρώνουν το αυτοδιοίκητο του Οργανισμού


Της Χρυσής Γκαβανίδου

ΚΕΘΕΑ, ένας καταξιωμένος φορέας, απεξάρτησης, ένας ιστορικός θεσμός στην Ελληνική κοινωνία.
Είναι νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου υπό την εποπτεία του Υπουργείου Υγείας. Το πλαίσιο διοίκησης και λειτουργίας του καθώς και ο τρόπος συμμετοχής του στη διαμόρφωση και εφαρμογή της Εθνικής στρατηγικής ορίζονται από τον Νόμο Περί Εξαρτησιογόνων Ουσιών (4139/2013) και το Προεδρικό Διάταγμα "Κωδικοποίηση των διατάξεων κανονιστικών διαταγμάτων και κανονιστικών υπουργικών αποφάσεων της Εθνικής νομοθεσίας για τα ναρκωτικά" (148/2007).
Οι εξειδικευμένες μονάδες και υπηρεσίες του ΚΕΘΕΑ απευθύνονται σε ανήλικες και ενήλικες που αντιμετωπίζουν προβλήματα που μπορεί να αφορούν ουσίες: νόμιμες (αλκοόλ, συνταγογραφούμενα φάρμακα, νικοτίνη) και παράνομες (ηρωίνη, κοκαΐνη, κάνναβη) ή εθιστικές συμπεριφορές, τυχερά παιχνίδια, διαδίκτυο/gamin.
Το ΚΕΘΕΑ έχει δημιουργήσει διαφορετικού τύπου προγράμματα στα περισσότερα κέντρα της χώρας. Τα προγράμματα αυτά είναι οργανικά συνδεδεμένα με δομές θεραπείας και επανένταξης στην κοινωνία, ώστε να διασφαλίζεται η φροντίδα και η ολοκληρωμένη αντιμετώπιση των προβλημάτων που σχετίζονται με τη χρήση ουσιών και τον αποκλεισμό.
Πίσω από το παραγόμενο έργο υπάρχουν οργανωτικά και διοικητικά σχήματα που ευνοούν το διάλογο, τη συμμετοχή, τα δίκτυα σχέσεων και τη συνεργασία με τα μέλη, τις οικογένειες και φορείς της κοινωνίας. Ανοιχτή σχέση με τις τοπικές κοινωνίες και θεραπευτικά προγράμματα που συνομιλούν με την κοινωνική πραγματικότητα.
Υπάρχει μια συνεχής δέσμευση και όλες οι υπηρεσίες προσφέρονται δωρεάν, χωρίς λίστες αναμονής και με σεβασμό στο απόρρητο.
Το σχέδιο για "αναδιοργάνωση του ΚΕΘΕΑ ", ήταν μια παρέμβαση που ακύρωσε άμεσα το αυτοδιοίκητο του Οργανισμού. Περιορίζει τις δράσεις και ΚΑΤΑΡΓΕΙ τον κυριο ρόλο που είναι η θεραπευτική ιδιότητα του. 


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.