Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

H LG αποσύρεται από την παγκόσμια αγορά κινητής τηλεφωνίας



Την απόφασή της να σταματήσει τις δραστηριότητές της στο πεδίο παραγωγής προϊόντων κινητής τηλεφωνίας – στο οποίο εμφανίζει απώλεια κερδών- ανακοίνωσε η νοτιοκορεατική εταιρεία LG. Όπως αναφέρεται και σε σχετικό δημοσίευμα της ιστοσελίδας του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters, η μονάδα κινητής τηλεφωνίας -η μικρότερη από τις πέντε μονάδες της εταιρείας- που συνεισφέρει κατά περίπου 7% στα συνολικά έσοδά της, αναμένεται να έχει κλείσει έως τις 31 Ιουλίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, για ένα χρονικό διάστημα (διαφορετικό από περιοχή σε περιοχή ανά τον κόσμο) η LG θα εξακολουθήσει να παρέχει υποστήριξη λογισμικού και τεχνικών υπηρεσιών στους τωρινούς κατόχους των κινητών της τηλεφώνων.

Με την απόφασή της να αποσυρθεί από την παγκόσμια αγορά της κινητής τηλεφωνίας, η γνωστή εταιρία τεχνολογίας θα γίνει η πρώτη από τις μεγάλες του είδους της, που θα απέχει εντελώς από ένα ολοένα και πιο ανταγωνιστικό κομμάτι της αγοράς διεθνώς. Και άλλα, μεγάλα ονόματα της κινητής τηλεφωνίας, όπως η Nokia, η HTC και η Blackberry, γνώρισαν μεγαλύτερη επιτυχία στο παρελθόν απ’ ό,τι σήμερα. Ωστόσο, εξακολουθούν να υπάρχουν στην αγορά.

Tο μερίδιο της LG στην παγκόσμια αγορά κινητών τηλεφώνων είναι σήμερα περίπου μόνο 2%. Σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών Counterpoint, το 2020 η εταιρεία πούλησε παγκοσμίως 23 εκατομμύρια κινητά, έναντι 256 εκατομμυρίων της Samsung, η οποία κατέχει την πρώτη θέση. Η αποχώρηση της LG πάντως από το πεδίο της κινητής τηλεφωνίας αναμένεται να ωφελήσει και άλλους ανταγωνιστές της (δηλαδή τις κινέζικες εταιρείες Xiaomi, Oppo, Vivo, καθώς και την Αμερικανική Apple).

Σημειώνεται ότι το 2013, η LG –που είχε εισάγει διάφορες καινοτομίες στις συσκευές των κινητών της τηλεφώνων (όπως κάμερες ευρείας γωνίας λήψης)-  ήταν τρίτη σε μερίδιο αγοράς παγκοσμίως ακολουθώντας τη Samsung και την Apple. Εδώ και περίπου 6 χρόνια ωστόσο, η μονάδα κινητής τηλεφωνίας της εμφανίζει απώλειες κερδών συνολικού ύψους περίπου 4,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Πλέον, η εταιρεία θα στραφεί σε τομείς ανάπτυξης τεχνολογίας με περισσότερες προοπτικές, όπως η διασύνδεση συσκευών, τα «έξυπνα» σπίτια και τα ηλεκτρικά οχήματα. Οι εργαζόμενοι της LG Electronics, που απασχολούνται στον τομέα της κινητής τηλεφωνίας θα μεταφερθούν σε άλλες δραστηριότητες-θυγατρικές της.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.