Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πρόγραμμα Nέων Γεωργών - Προδημοσίευση της 3ης Πρόσκλησης



Από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Αλιείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται  ότι έχει εκδοθεί η αρ. 1107/07-04-2021 Προδημοσίευση της 3ης Πρόσκλησης για την υποβολή αιτήσεων στήριξης προς ένταξη στο Υπομέτρο 6.1 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014 – 2020», που αφορά στην παροχή κατ’ αποκοπή οικονομικών ενισχύσεων σε νέους για την είσοδο και παραμονή στη γεωργική απασχόληση και την πρώτη τους εγκατάσταση, ως αρχηγών, σε γεωργικές εκμεταλλεύσεις.

Το Υπομέτρο 6.1 εφαρμόζεται σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, όπου η αγροτική δραστηριότητα είναι σημαντική, με εξαίρεση τη Δημοτική Κοινότητα 5ου Διαμερίσματος Θεσσαλονίκης της Π.Ε Θεσσαλονίκης.

Δικαιούχοι του Υπομέτρου μπορούν να είναι:

1. Φυσικά Πρόσωπα που δεν έχουν υπερβεί το 41ο έτος της ηλικίας τους και είναι μόνιμοι κάτοικοι της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

2. Νομικά Πρόσωπα που ανήκουν κατά κύριο λόγο σε νέο γεωργό που πληροί, μεταξύ άλλων, τις πιο πάνω προϋποθέσεις και μετέχει στο κεφάλαιο του νομικού προσώπου τουλάχιστον κατά 51%.

Ως έτος αναφοράς των αιτήσεων στήριξης ορίζεται το έτος 2021 και το ποσό ενίσχυσης μπορεί να διαμορφωθεί από 35.000 έως 40.000 Ευρώ, ανάλογα με την περιοχή μόνιμης κατοικίας και τη βασική κατεύθυνση της γεωργικής εκμετάλλευσης.

Η περίοδος υποβολής των αιτήσεων στήριξης, που θα πραγματοποιηθεί ηλεκτρονικά μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) στο δικτυακό τόπο www.ependyseis.gr/mis, θα προσδιοριστεί με την έκδοση δημόσιας πρόσκλησης βάσει απόφασης του Γενικού Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων του ΥΠΑΑΤ.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Αλιείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, στο τηλ. 2313-330394 και στις κατά τόπους ΔΑΟΚ.

Δείτε ΕΔΩ την προδημοσίευση όπου αναφέρονται αναλυτικότερα οι όροι και οι προϋποθέσεις συμμετοχής για τους υποψήφιους δικαιούχους και τις γεωργικές εκμεταλλεύσεις τους.  
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.