Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Γιάννης Ουζουνίδης: Ξεκινά για τον 21ο γύρο της Ελλάδας ο 74χρονος ποδηλάτης από την Κρύα Βρύση! (φωτο)



- "Δημήτρη είμαι έτοιμος για τον 21ο γύρο. Ξεκινώ την Δευτέρα"!
Άκουσα –η αλήθεια είναι αρκετά έκπληκτος – τον 74χρονο πλέον ποδηλάτη  Γιάννη Ουζουνίδη να μου ανακοινώνει στο τηλέφωνο την απόφασή του να πραγματοποιήσει τον 21ο (προσωπικό του) ποδηλατικό γύρο της Ελλάδας.
Πέρσι, πάλι αυτή την περίοδο (μέσα Μαϊου), όταν ετοιμαζόταν για τον 20ο γύρο, μου είχε δηλώσει ότι επρόκειτο να ήταν η τελευταία φορά που θα επαναλάμβανε το τολμηρό, πλην όμως συναρπαστικό, εγχείρημά του, δηλαδή να διανύσει 3.300 (!) χιλιόμετρα με το ποδήλατό του. "Πέρασαν τα χρόνια και η οικογένειά μου γκρινιάζει", μου είχε τονίσει τότε... 
- "Αθέτησες την υπόσχεση που έδωσες στην οικογένειά σου ότι δεν θα διανύσεις ξανά τόσα πολλά χιλιόμετρα με το ποδήλατο", του είπα και μου απάντησε ζωηρά και αποστομωτικά:
-  "Θα σταματήσω να κάνω τον ποδηλατικό γύρο της Ελλάδος το …2040 !!!". 

Αυτός είναι ο φίλος και συντοπίτης μας Γιάννης Ουζουνίδης, ο διακεκριμένος ρέκορντμαν ποδηλάτης που θα ξεκινήσει, όπως και κάθε χρόνο άλλωστε, από την γενέτειρα του, την Κρύα Βρύση του δήμου Πέλλας την ερχόμενη Δευτέρα 17 Μαϊου 2021, στις 7.30 το πρωί και αναμένεται να τερματίσει στο ίδιο σημείο μετά από 15 με 16 ημέρες, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες. 
Στα 74 του χρόνια εξακολουθεί να το λέει η… καρδούλα του(!), αλλά και τα… ποδαράκια του, αφού για 21η φορά θα πραγματοποιήσει τον γύρο της Ελλάδας με ποδήλατο!
Ο ακούραστος ποδηλάτης πρόκειται να διανύσει φέτος συνολικά περίπου 3.300 χιλιόμετρα και θα πραγματοποιήσει μια διαδρομή με αρκετές δυσκολίες, αλλά με πλούσια φυσική ομορφιά και τοπία.
Ο Γιάννης Ουζουνίδης, εδώ και 42 χρόνια γυρίζει όλη την Ελλάδα με το ποδήλατό του, αφιερώνοντας κάθε φορά τη διαδρομή σε κάποιον συγκεκριμένο σκοπό, σε κάποια συγκεκριμένη ιδέα και αξία.  "Φέτος, τον 21ο ποδηλατικό γύρο της Ελλάδας τον αφιερώνω στα 200 χρόνια από την κήρυξη τού απελευθερωτικού Αγώνα, στα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, στα 200 χρόνια από την έναρξη του αγώνα της εθνικής απελευθέρωσης από τον οθωμανικό ζυγό", σημειώνει στην Η.Ε. karatzova.com ο Κρυοβρυσιώτης ποδηλάτης. 

Τρεις φορές στο βιβλίο Γκίνες!
Ο κ. Ουζουνίδης μας μίλησε για μια ακόμη φορά για το εγχείρημά του και την αγάπη που έχει για το ποδήλατο. Υπενθυμίζουμε ότι έχει καταγραφεί τρεις φορές στο βιβλίο Γκίνες: το 1986 για τον πρώτο γύρο της Ελλάδας με ποδήλατο, το 1987 για το γύρο της Ευρώπης (έκανε 8.500 χλμ) και το 1994 πάλι για το γύρο της Ελλάδας. 
Καθ’ όλη τη διάρκεια των διαδρομών του διανυκτερεύει σε σκηνή ή ξενοδοχεία για λόγους ατομικής υγιεινής, κουβαλάει συνολικό βάρος 40 κιλών (σκηνή, υπνόσακο, τρόφιμα) και καταναλώνει καθημερινά τουλάχιστον 30 γρ. αλάτι, λόγω του κινδύνου της αφαλάτωσης. Να σημειωθεί ότι κατά το παρελθόν έχει διανύσει αξιοσημείωτες αποστάσεις και εκτός Ελλάδας. 
Εκτός από το ποδήλατο, ο Γιάννης Ουζουνίδης είναι λάτρης της συγγραφής, έχοντας εκδώσει αρκετά βιβλία, ενώ είναι και ερασιτέχνης ηθοποιός καθώς συμμετέχει σε παραστάσεις θεατρικού σχήματος από την Κρύα Βρύση.

Φωτογραφικά στιγμιότυπα από το παρελθόν:






Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.