Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Δήμος Έδεσσας: Ολοκλήρωση διαδικασίας υποβολής προτάσεων στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»Ολοκληρώθηκε εμπρόθεσμα και χωρίς προβλήματα η διαδικασία υποβολής προτάσεων του Δήμου και της ΔΕΥΑ Έδεσσας στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης». 
Κατατέθηκαν 12 προτάσεις συνολικού προϋπολογισμού 19 εκατομμυρίων ευρώ περίπου, ενώ μαζί με τα έργα που έχουν ενταχθεί και υλοποιούνται στο πρόγραμμα «Φιλόδημος» υπερβαίνουν το όριο των 24 εκατομμυρίων που έχει τεθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών.
Συνοπτικά οι προτάσεις αφορούν:
- Έργα αστικής αναζωογόνησης σε Έδεσσα και Άρνισσα
- Αγροτική οδοποιία
- Πολύκεντρα ανακύκλωσης
- Ενεργειακή αναβάθμιση δημοτικών κτηρίων
- Αναβάθμιση σχολικών αυλών και αθλητικών χώρων
- Ευφυή συστήματα για την πολιτική προστασία (πυρκαγιές, πλημμύρες κλπ) και διαχείριση ενέργειας
- Αντισεισμική προστασία
- Προμήθεια ηλεκτρικών οχημάτων και σταθμών φόρτισης
- Δημιουργία επισκέψιμου χώρου στο Βαρόσι
- Ηλεκτρικούς υδρομετρητές και σύστημα ελέγχου διαρροών (ΔΕΥΑ)
- Ενεργειακή αναβάθμιση υποδομών ύδρευσης (ΔΕΥΑ) 
Ο Δήμαρχος Έδεσσας, κ. Δημήτρης Γιάννου, δήλωσε σχετικά:
«Οι προτάσεις μας στο πρόγραμμα, μαζί με τις εντάξεις έργων που ήδη έχουμε, αφορούν αναπτυξιακά έργα που υπερβαίνουν το όριο των 24.000.000€ που έχει τεθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών και φιλοδοξούμε να ενταχθούν και να υλοποιηθούν όλες!
Νοιώθω έντονη την ανάγκη να ευχαριστήσω όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους, διότι οι αποφάσεις για την υποβολή των προτάσεων ήταν ομόφωνες και αποδείξαμε για μια ακόμη φορά ότι όταν πρόκειται για την ανάπτυξη του Δήμου Έδεσσας έχυμε την δύναμη να αφήνουμε πίσω μας τις παρατάξεις και ενώνουμε τις φωνές μας για να στηρίξουμε όλοι μαζί την κοινή προσπάθεια.
Επίσης, ευχαριστώ θερμά τα στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας και του Προγραμματισμού για την έντονη προσπάθεια που κατέβαλαν όλο αυτό το διάστημα. Το αποτέλεσμα των κόπων τους θα έχει θετικότατο αντίκτυπο στους δημότες!
Όλοι μαζί συνεχίζουμε την προσπάθεια να βελτιώνουμε συνεχώς την καθημερινή ζωή των πολιτών και να δημιουργούμε συνθήκες για την ανάπτυξη του τόπου».

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΔΕΥΑ ΕΔΕΣΣΑΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ»

ΑΤ01
Προμήθεια ηλεκτρικών υδρομετρητών και συστήματος ελέγχου διαρροών (ΔΕΥΑ Έδεσσας)
5.016,858,00
Στο έργο περιλαμβάνονται αντικαταστάσεις στα εσωτερικά δίκτυα Περαίας, Φλαμουριάς και περιοχών στην πόλη της Έδεσσας, καθώς επίσης και προμήθεια ψηφιακών υδρομέτρων και ολοκληρωμένου συστήματος τηλεμετρίας και τηλεελέγχου διαρροών σε όλο τον Δήμο, πλην της πόλης της Έδεσσας στην οποία το σύστημα έχει ήδη εγκατασταθεί. 

ΑΤ03
Ενεργειακή αναβάθμιση των υποδομών ύδρευσης της ΔΕΥΑ Έδεσσας
1.713.963,55
Προμήθεια εξοπλισμού για την ενεργειακή αναβάθμιση αντλιοστασίων και εγκατάσταση συστήματος φωτοβολταϊκών για την επίτευξη του στόχου της ενεργειακής αυτονομίας. 

ΑΤ04
Ολοκληρωμένο πρόγραμμα Γωνιών Ανακύκλωσης Δήμου Έδεσσας
1.488.000,00
Το έργο αφορά στη δημιουργία τεσσάρων πολύκεντρων ανακύκλωσης υλικών, με επεξεργασία στην πηγή και παροχή οικονομικού εργαλείου προς τους δημότες.

ΑΤ05
Αγροτική οδοποιία δήμου Έδεσσας (Ριζαρίου και Παναγίτσας)
728.076,00€
Ασφαλτόστρωση αγροτικών δρόμων στην Παναγίτσα (1.750 μ.) και το Ριζάρι (2.500 μ.)

ΑΤ06
Αστική αναζωογόνηση Δήμου Έδεσσας
3.235.000,00€
Το έργο αφορά δύο πολύ σημαντικές παρεμβάσεις: την ανάπλαση της περιοχής της οδού 25ης Μαρτίου της Έδεσσας σε όλο της το μήκος και την 3η φάση ανάπλασης της Άρνισσας.

ΑΤ08α
Έξυπνη διαχείριση ενέργειας δημοτικών κτηρίων Δήμου Έδεσσας
1.444.290,00€
Εγκατάσταση έξυπνων συστημάτων τηλεελέγχου και τηλεχειρισμού της ενεργειακής κατανάλωσης σε δημοτικά κτήρια. Θα εγκατασταθεί κέντρο ελέγχου με διασύνδεση σε 27 σημεία για περιορισμό της ενεργειακής κατανάλωσης.

ΑΤ08β
Ευφυείς τεχνολογίες και ανάπτυξη συστημάτων για ενίσχυση της προστασίας του δήμου Έδεσσας από φυσικά φαινόμενα μεγάλης κλίμακας (πυρκαγιές, πλημμύρες, σεισμούς) και πανδημίες
1.798.868,00€
Αφορά την εγκατάσταση ολοκληρωμένου συστήματος πολιτικής προστασίας, συντονισμού και διαχείρισης κρίσεων. Το σύστημα περιλαμβάνει λογισμικό συντονισμού, σύστημα ανίχνευσης και διαχείρισης δασικών πυρκαγιών, σύστημα παρακολούθησης εξέλιξης κατάστασης πλημμυρικών φαινομένων, σύστημα ανίχνευσης πιθανών περιστατικών Covid-19 με χρήση θερμογραφικών καμερών.

ΑΤ09
Ωρίμανση έργων και δράσεων Δήμου Έδεσσας
846.497,98 €
Πρόκειται για την χρηματοδότηση εκπόνησης των απαραίτητων μελετών για την ολοκλήρωση του καινούριου γηπέδου, που αφορά μελέτη ανέγερσης κερκίδων και διαμόρφωσης υπαίθριου χώρου ανοιχτού γηπέδου, καθώς και μελέτη κυκλοφοριακής σύνδεσης του νέου Αθλητικού κέντρου με τον αστικό ιστό της Έδεσσας.

ΑΤ10
Αναβάθμιση αύλειων χώρων σχολείων και χώρων αθλητικών δραστηριοτήτων Δήμου Έδεσσας
420.277,15€
Το έργο αφορά την συντήρηση και επισκευή των ανοιχτών γηπέδων του Ριζαρίου, του Άγρα και της Άρνισσας, καθώς και προμήθεια εξοπλισμού και ταπήτων για βελτίωση των αύλειων χώρων των σχολικών μας μονάδων.

ΑΤ11
Αντισεισμική προστασία και προσεισμικός έλεγχος
92.383,05 €
Αφορά τον πρωτοβάθμιο και δευτεροβάθμιο προσεισμικό έλεγχο των κτηρίων του Δήμου Έδεσσας, καθώς και δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού σε θέματα διαχείρισης του σεισμικου κινδύνου.

ΑΤ12
Προμήθεια Ηλεκτρικών Οχημάτων
1.185.055,00 €
Αφορά την προμήθεια μίας σειράς οχημάτων για την κάλυψη των επιχειρησιακών αναγκών του Δήμου Έδεσσας. Τα οχήματα είναι δύο επιβατηγά μεταφοράς προσωπικού, ημιφορτηγό κλειστού τύπου – συνεργείο, ημιφορτηγό, μικρό ανατρεπόμενο όχημα, απορριμματοφόρο, βυτιοφόρο, ανυψωτικό, πολυμηχάνημα, πλυστικό δρόμων, ενώ στην πρόταση περιλαμβάνονται και πέντε σταθμοί φόρτισης.

ΑΤ14
Αποκατάσταση πρώην οικίας Ζήμνα και επανάχρηση ως επισκέψιμου χώρου
1.009.935,62€
Το έργο αφορά στη μελέτη και τις εργασίες αποκατάστασης του ακινήτου, που βρίσκεται στο Βαρόσι, την παραδοσιακή συνοικία της Έδεσσας. Επίσης, περιλαμβάνει την δημιουργία καινοτόμων ηλεκτρονικών εφαρμογών για την προβολή της συμβολής της Έδεσσας στους απελευθερωτικούς αγώνες και εξοπλισμό λειτουργίας.

Γραφείο Τύπου Δήμου Έδεσσας
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.