Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ο “Ερωτευμένος Καίσαρ” -Το νέο μυθιστόρημα του συντοπίτη μας δημοσιογράφου-συγγραφέα Παναγιώτη Χανού



Η αποκάλυψη, ενός επικίνδυνου μυστικού, που κυριολεκτικά αλλάζει την Ελληνική Ιστορία καραδοκεί μέσα στις σελίδες του νέου Ιστορικού Μυθιστορήματος με τίτλο “Ερωτευμένος Καίσαρ”, του συντοπίτη μας δημοσιογράφου (κατάγεται από τα Γιαννιτσά) Παναγιώτη Χανού, που κυκλοφόρησε στα βιβλιοπωλεία από τις Εκδόσεις “24 Γράμματα”.
Η υπόθεση του «Ερωτευμένου Καίσαρα» εκτυλίσσεται παράλληλα στο εγγύς μέλλον, στη σύγχρονη Ελλάδα, με φόντο το δράμα των προσφύγων στη Λέσβο και τον αόρατο πόλεμο των κατασκόπων στις δύο πλευρές του Αιγαίου, αλλά και στο παρελθόν, στα τέλη Φλεβάρη του 1453, πίσω από τα θαλάσσια τείχη της πολιορκημένης, από τους Οθωμανούς, Κωνσταντινούπολης. Ανάμεσα σε αυτούς τους δύο κόσμους, σχοινοβατούν η αρχαιολόγος Ντόροθι Γλαυκία και ο ιδιοφυής βυζαντινολόγος Έρασμος Βιεννέζης, αναζητώντας αρχαία σύμβολα και επιγραφές μέσα στον λαβύρινθο μιας υπόγειας πολιτείας, στο λημέρι της μυστικής Αδελφότητας των Ιπποτών του Δράκου. Αναζητώντας την απάντηση για το μεγαλύτερο απόκρυφο της ελληνικής Ιστορίας, για ένα επικίνδυνο μυστικό, που καραδοκεί επί έξι αιώνες αθόρυβα και καρτερικά, στη χοάνη του Θρύλου και της Λήθης. 
Ένα μυθιστόρημα με ενδελεχή και εις βάθος έρευνα που εκτός από το μυστήριο και τη φαντασία, τις ιστορικές και αστυνομικές πτυχές του, τα φιλοσοφικά ή θεολογικά του διλήμματα, γράφτηκε κυρίως και ως ένα είδος ύμνου, μιας νοερής σπονδής, προς την πεισματώδη μάχη, την «ιερή» θυσία του Έρωτα για να νικήσει τον Θάνατο. Γιατί τελικά… τα μικρά και ασήμαντα «αν» που ραδιουργούν αδιάλειπτα μέσα στο μεδούλι των καταστάσεων, των σχέσεων, των εξαρτήσεων και των συναισθημάτων… είναι αυτά που γράφουν την ιστορία.   
Να σημειωθεί ότι το κύριο μέρος του -συνολικά 574 σελίδων- μυθιστορήματος γράφτηκε σε διάστημα περίπου τριών μηνών (Αύγουστος-Οκτώβριος 2019) για τις ανάγκες του Πανελλήνιου λογοτεχνικού διαγωνισμού με θέμα: «ΜΟΡΙΑ ΛΕΣΒΟΥ, 2.500 ΧΡΟΝΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ» που προκηρύχθηκε από τον Πολιτιστικό Οργανισμό «Culture4All», σε συνεργασία με την «Εθνική Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών». Ωστόσο η σπερματική ιδέα και σε μεγάλο βαθμό η ιστορική έρευνα είχαν προηγηθεί αρκετούς μήνες πριν τη συγγραφή. 
Σελίδες: 574, Σχ. 14χ21
Κυκλοφορεί σε όλα τα βιβλιοπωλεία

Βιογραφικό του συγγραφέα
Ο Παναγιώτης, Σεραφείμ, Χανός κατάγεται από πρόσφυγες γονείς από την Καλλίπολη και τη Μάδυτο του Ελλησπόντου, παιδιά των διωγμών, των χαμένων πατρίδων και του πολέμου που κατέληξαν στη Βόρεια Ελλάδα. Γεννήθηκε στον «κάμπο» (Γιαννιτσά), ωρίμασε στην Πόλη. Η αλλοτινή συμβασιλεύουσα Πόλις του έκλεψε τα πρώτα χρόνια της άκρα της νιότης. Τριγυρνώντας και αλητεύοντας στις γειτονιές της Δελφών, της Βασιλίσσης Όλγας, της Άνω Πόλης, της Ιασωνίδου, της Εθνικής Αμύνης, της Παλαιών Πατρών Γερμανού και της Καμάρας. Ταξιδεύοντας με τους ήχους της Τζαζ και της Ροκ μουσικής στα παλιά στέκια του «Μανδραγόρα», του Alehouse, του Microcafe, της «Σελήνης» και του De Facto.
Ύστερα στην Αθήνα… σε ένα υπόγειο στα Πατήσια, να βλέπει από τις χαραμάδες των παραθύρων τα πόδια των περαστικών, να βιώνει τις άγριες νύχτες στην Ομόνοια, να περιπλανιέται στο Κουκάκι και στις γειτονιές του Νέου Κόσμου, να μυείται στην ξιφασκία στου Ζωγράφου και να βρίσκει το καταφύγιο του στο Παγκράτι. Εκεί έμαθε να ονειροπολεί, να ερωτεύεται και να γράφει…
Σπούδασε τη δημοσιογραφία στη Θεσσαλονίκη και την Κοινωνιολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Μεταπτυχιακά αναζήτησε τη γνώση ως «Σύμβουλος Επικοινωνίας στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης» και ως υποψήφιος Διδάκτωρ του Παντείου στην Κοινωνιολογία της Λογοτεχνίας. Εργάστηκε στις εφημερίδες «Αυριανή», «Απογευματινή», «Ελληνικό Βορρά» και «Μακεδονία», στο MEGA Channel, στην ΕΤ3 και στην TV100, στο δημοτικό ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης, σε γραφεία Τύπου και περιοδικά των δήμων: Θεσσαλονίκης, Κορδελιού-Ευόσμου, Νέας Καλλικράτειας και Πυλαίας-Χορτιάτη.
Είναι τακτικό μέλος της Ε.Σ.Η.Ε.Μ-Θ, ενώ διετέλεσε αιρετό μέλος του Διοικητικού της Συμβουλίου, του Μορφωτικού της Ιδρύματος και του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού της Συμβουλίου.
Το λογοτεχνικό του έργο έχει διακριθεί σε πανελλήνιους και διεθνείς λογοτεχνικούς διαγωνισμούς και βραβεύτηκε από συλλόγους Πολιτισμού, Τέχνης και Λόγου (Εθνική Εταιρεία Ελλήνων Συγγραφέων, Ελληνική Αμφικτιονία, Φεστιβάλ Ποίησης Θεσσαλονίκης, Ενωτική Πορεία Συγγραφέων, Οργάνωση Πολιτισμού «Αργοναύτες», Πολιτιστικό Σωματείο «Culture4All – Πολιτισμός για Όλους», Πνευματικοί Ορίζοντες Λεμεσού, International Art Society κλπ).
Το 1990 κυκλοφόρησε συλλογή με ποιητικά και σημειωτικά κείμενά του με τίτλο «Οι ρομαντικοί βλέπουν καλά μέσα στη νύχτα» και το 1998 εκδόθηκε (Εκδόσεις Όμηρος) συλλογή διηγημάτων του με τίτλο «Η ουρά της τίγρης».
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.