Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αγροτικός Σύλλογος Σκύδρας στην κυβέρνηση για τις αποζημιώσεις: "Παραμείνατε στα ΘΑ ΚΑΙ ΘΑ… και κάθεστε με σταυρωμένα τα χέρια"!



Σφοδρή "επίθεση" στην κυβέρνηση εξαπολύει ο Αγροτικός Σύλλογος Δήμου Σκύδρας σχετικά με τις αποζημιώσεις (που δεν δόθηκαν ακόμη από τον ΕΛΓΑ) για τις ολοκληρωτικές και καταστροφικές ζημιές στις καλλιέργειες 
"Αφήστε επιτέλους το φαίνεσθαι και τις προσωπικές σας προβολές και στηρίξτε έμπρακτα πλέον των μόχθο και τον ιδρώτα όλων των  αγροτών της  ΠΕΛΛΑΣ  και κάντε πράξη, όλα εσείς οι ίδιοι υποσχόσασταν πριν λίγο καιρό. "Παραμείνατε στα ΘΑ ΚΑΙ ΘΑ……και στο ότι γνωρίζετε το μέγεθος της ζημιάς άλλα εξακολουθείτε να κάθεστε με σταυρωμένα τα χέρια", αναφέρει χαρακτηριστικά ο Σύλλογος με ανοιχτή επιστολή του που κοινοποιείται στα μέσα ενημέρωσης:

Ολόκληρη η επιστολή- καταγγελία του Αγροτικού Συλλόγου Σκύδρας έχει ως εξής:
"Μετά την παράταση που δόθηκε και το τέλος των δηλώσεων ζημιάς, την ΠΙΣΤΩΣΗ χρόνου που ζητήσατε, τον  οργασμό δηλώσεων και υποσχέσεων στήριξης όλων εμάς των αγροτών, μετά λύπης μας διαπιστώνουμε ότι ακόμη είμαστε στο σημείο μηδέν. 
Πάρα τις δηλώσεις της κυβέρνησης ότι περιμένουμε να καρπίσουν τα δέντρα (αν και όλοι οι αγρότες γνωρίζουμε ότι δεν πρόκειται να καρπίσουν κύριοι τα δέντρα,  γιατί πολύ απλά υπάρχει ολική καταστροφή και τα λίγα που είχαν μείνει καταστράφηκαν από τις έντονες χαλαζοπτώσεις), για να έχουμε καλύτερη εικόνα της κατάστασης και  παρά τις  υποσχέσεις του ίδιου του Πρωθυπουργού στον αντιπεριφερειάρχη Πέλλας ότι γνωρίζει το όλο θέμα και δεν θα αδικηθεί κανείς παραγωγός, απλά θέλουν να γίνουν  ρεαλιστικές αποτυπώσεις κι εκτιμήσεις ζημίας, δεν βλέπουμε κάτι το συγκεκριμένο. 
Ούτε κουβέντα για άμεσες προκαταβολές, συμψηφισμό, αποζημίωση στο 100% και για όλα τα υπόλοιπα μέτρα που απαιτήσαμε σαν δενδροκαλλιεργητές του Ν.ΠΕΛΛΑΣ. 
Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο χρόνος τρέχει, ο παγετός περνά στα ψιλά  γράμματα, οι υποσχέσεις ξεφτίζουν, τα μεγάλα λόγια φύγανε κι εμείς όμως είμαστε πάλι μετέωροι, χωρίς να γνωρίζουμε τις προθέσεις της κυβέρνησης για τα θέματα που χρήζουν άμεσης λύσης και αυτό που διαπιστώνουμε, είναι ότι δεν υπάρχει διάθεση για να αποζημιωθούμε και να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις  υποχρεώσεις μας (γιατί μάλλον ξεχάσατε ότι πρόκειται για δενδροκαλλιέργεια και πρέπει να γίνουν όλες οι καλλιεργητικές φροντίδες έτσι ώστε να παράγουμε και την επόμενη χρονιά. Γεωπόνοι, καύσιμα, ΤΟΕΒ, ΓΟΕΒ, ΔΕΗ, αλλά και όλες οι υποχρεώσεις σε ταμεία και τράπεζες.).

Μετά από τόσες και τόσες φωτογραφίες επίσκεψης σε κατεστραμμένα κτήματα, δηλώσεις επί δηλώσεων  κυβερνητικών παραγόντων (Υπουργού ΑΑΤ, Πρόεδρος και αντιπρόεδρος ΕΛΓΑ, Περιφερειάρχης, Αντιπεριφερειάρχης και Βουλευτές, διάφορα αυτοδιορισμένα όψιμα βαπτισμένα κομματικά στελέχη ), παραμείνατε στα ΘΑ ΚΑΙ ΘΑ……και στο ότι γνωρίζετε το μέγεθος της ζημιάς άλλα εξακολουθείτε να κάθεστε με σταυρωμένα τα χέρια. 

Λυπούμαστε  κύριοι,  γιατί συνεχίζεται  την ίδια τακτική. Ευχολόγια, υποσχέσεις, κάντε υπομονή, εργαζόμαστε για εσάς .Κάντε επιτέλους αυτά που πρέπει ΧΘΕΣ γιατί αύριο θα είναι αργά για όλον τον αγροτικό και όχι μόνον κόσμο της Πέλλας.
Αφήστε επιτέλους το φαίνεσθαι και τις προσωπικές σας προβολές και στηρίξτε έμπρακτα πλέον των μόχθο και τον ιδρώτα όλων των  αγροτών της  ΠΕΛΛΑΣ  και κάντε πράξη, όλα εσείς οι ίδιοι υποσχόσασταν πριν λίγο καιρό. 
Φτάνει  πια  με τον αποπροσανατολισμό και την κοροϊδία (βλέπετε αναδιάρθρωση, πακέτο Χατζηγάκη και ότι άλλο μπορείτε να σκεφτείτε κύριοι τις κυβέρνησης). 
Σας δώσαμε ΛΟΓΟ κι εσείς σιωπήσατε, σας δώσαμε ΔΥΝΑΜΗ  κι εσείς  οπισθοχωρήσατε, σας δώσαμε ΒΗΜΑ κι εσείς πήγατε απέναντι. 

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ. 
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΑΜΕΣΑ... ΛΥΣΗ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ. 
ΚΑΝΤΕ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ. 
ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ, ΜΕ ΟΛΕΣ ΣΑΣ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ, ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ, ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΗΣ ΠΕΛΛΑΣ."
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

10 comments:

  1. Πρόεδρε, καλά τα λες ,μόνο που δεν είστε αξιόπιστοι.Την μια μιλάτε για ολική καταστροφή ,την άλλη διαμαρτύρεστε που δεν έρχονται εργάτες γης και χάνετε η παραγωγή,την άλλη από εκεί που δεν θα δουλεύανε τα κονσερβάδικα ,ενώ ζητούν προσωπικό .Από την άλλη, συνάδελφοι ενώ δεν παθανε ζημιά κάνανε δηλώσεις στο 100% ζημιά.Αλλοίμονο σ'αυτούς που ο πάγος τα έκαψε και δεν έχουν ούτε ένα ευρώ . Κοντά στα ξερά καίγονται και τα χλωρά. Έτσι είναι Κύριε Πρόεδρε .Σοβαρότητα είδος σε ανεπάρκεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ενώ η κυβέρνηση σου από σοβαροτητα;ΑΡΙΣΤ(ΟΙ)

      Διαγραφή
    2. Φιλε μου το οτι υπαρχουν καποια μεμονομενα κτηματα με λιγη παραγωγη δεν σημαινει οτι ολα καλα. Η εξαιρεση δεν κανει τον κανονα. Το προβλημα ειναι υπαρκτο και μαλιστα σοβαροτατο. Το οτι δεν εχει καρπους δεν σημαινει οτι δεν τρεχουν εξοδα (ραντισμα, καταστροφεα, φρεζα, ποτισμα, ζιζανιοκτονια, εφκα, οικονομικες υποχρεωσεις και αλλες δουλειες που προφανως δεν γνωριζεις γιατι μαλλον εισαι ασχετος για να μιλας μ'αυτο το τροπο). Οσο για τις μετακλησεις εργατων που αναφερεις αυτες δεν ειναι μονο για την δενδροκαλλιεργεια, εχει κι αλλες παραγωγες ο καμπος μας. Πρεπει να καταλαβουν ολοι οτι ο κινητηριος μοχλος της περιοχης μας ειναι ο αγροτικος τομεας. Εαν η τσεπη μας ειναι αδεια συμπαρασυρει κι αλλες δραστηριοτητες στον μαρασμο. Οχι μονο οι λεβεντες-βουλευτες μας να μοστραρουν την φατσα τους σε δελτια τυπου και μετα αντε γεια.
      Και στην τελικη δεν ζηταμε ελεημοσυνη. Αποζημιωση απαιτουμε απο την ασφαλιστικη μας καλυψη που πληρωνουμε εχουμε δεν εχουμε ζημια. Κατι αναλογο οπως ενα τροχαιο ατυχημα με υλικες ζημιες. Εχεις την απαιτηση να αποζημιωθεις. Πιστευω να εγινα κατανοητος και να μην μπαινουμε στο τρυπακι της αντιπαλοτητας.
      Φιλικα ενας αγροτης που εχει ψηλα το κεφαλι και δεν ζηταει ελεημοσυνη.

      Διαγραφή
  2. Οι αγωνες κερδιζονται στα μπλοκα και οχι στα καφενεια συναδελφοι αγροτες......μην περιμενετε απο κανεναν πολιτικαντη να αγχωθει για μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΆΚΗΣ ΜΕ ΤΙΣ ΠΟΛΛΈΣ ΦΩΤΟ ΚΑΙΙ ΤΑ ΛΆΙΚ ΠΟΥ ΘΑ ΈΔΙΝΕ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΈΣ ,ΜΕ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΉ 100% ΣΑΝ ΤΟ ΙΑΝΌ.ΛΟΓΙΑ ΠΑΧΙΆ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ , ΑΛΜΠΙΝΙΚΙ ΚΑΙ ΚΛ@ΝΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τον Λάκη που λες, πολλοί μπορεί και εσύ παρακαλάς να φέρει γρήγορα τα Αλβανικά χέρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εσύ Πρόεδρε που διαμαρτύρεσαι(άλλοι σε βάζουν να τα λες), στο χωριό σου έχετε δεν έχετε ζημιά 20%. Ψέματα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Βουλευτες εχουν στην καρδιτσα,επιασαν τον κουλη απο τα αχαμνα και σε 2 μηνες αποζημειωθηκαν.Εδω εχουν περασει 2 μηνες και δεν ξερουμε τιποτα,δωστε προκαταβολες δεν εχουμε τιποτα να μαζεψουμε, πεθενουμε καθε μερα που περναει,δωστε γιατι θα μας βρειτε μπροστα σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ρε πάτε καλά, έχετε γίνει ρεζίλι .Ποιές καλλιέργειες του κάμπου θέλουνε 10 χιλιάδες εργάτες.Εσύ που επικαλείσαι την Καρδίτσα,μάλλον πρέπει να είσαι ούφο. Στην Καρδίτσα 3 μέτρα νερό ,πνίγηκαν άνθρωποι,καταστράφηκαν περιουσίες μηχανήματα, πλημμύρισε όλος ο κάμπος. Και συγκρίνεις την Καρδίτσα με την ζημιά που κάθε μέρα ανακαλύπτεται το παραμύθι .Τρανή απόδειξη αυτό που σε εγραψε ο 4,41 που τα κονσερβαδικα ψάχνουν εργάτες,από εκεί που θα ήταν κλειστά. Το κεράσι πάει τρένο.Λυπάμαι μόνο τους αγρότες που πραγματικά δεν έχουν ούτε ένα κιλό.Όμως ο σύλλογος το πετσακι του παίζει και τους αδικεί.Δεν λέει την αλήθεια και δεν κάνει προτάσεις εφικτές και πώς να δώσει προκαταβολές σ'αυτούς που δήλωσαν 100% ζημιά ενώ έχουν ξεσκιστεί στο τάληρο.Σας πιάσανε με την γίδα στην πλάτη παραμυθάδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ναι,αλιμονο στα ελάχιστα χωρια που δεν θα μαζεψουν ουτε κιλο φετος.Η περιοχη μας δεν εχει τιποτα Δάφνη,Καλυβια,Σανδαλι...κ.α τίποτα!!!
    Τα εξοδα ολα ομως κανονικα,δεν σταματουν.Βοηθηστε τους αγροτες επιτέλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.