Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Δήμος Παιονίας: "Πρώτα ο δρόμος και μετά διόδια"«Διόδια Ευζώνων και Πολυκάστρου»

Το 2017   αποφασίστηκε από τα αρμόδια υπουργεία   η καθιέρωση μετωπικών διοδίων  στους Ευζώνους και  πλευρικών διοδίων στο  Πολύκαστρο.
Η προηγούμενη διοίκηση του δήμου Παιονίας στις 5 Οκτωβρίου του 2017 κατέθεσε στο Συμβούλιο της Επικρατείας  (ΣΤΕ)  αίτηση ακύρωσης και αίτηση αναστολής κατά της κατασκευής των διοδίων.
Το 2021 με την ΚΥΑ 70/21 ΦΕΚ 137/Β/19-01-2021 αποφασίστηκε η λειτουργία των πλευρικών διοδίων του Πολυκάστρου. Η σημερινή διοίκηση του δήμου Παιονίας έχοντας προετοιμαστεί για το ενδεχόμενο αυτό,    τρεις ημέρες μετά την δημοσίευση του ΦΕΚ, στις 22/1/2021, κατέθεσε στο Συμβούλιο της Επικρατείας  (ΣΤΕ)  την υπ.αρ. Ε/180/21 αίτηση ακύρωσης και αναστολής κατά της λειτουργίας των διοδίων 
με αίτημα προσωρινής διαταγής.
Στο πλαίσιο αυτό κατέθεσε υπόμνημα με όλους τους λόγους και όλα τα σχετικά έγγραφα που αποδεικνύουν τους ισχυρισμούς, καταδεικνύουν την παράνομη, καταχρηστική και αδικαιολόγητη λήψη αυτού του μέτρου και προέβη σε αυτό ώστε το δικαστήριο να έχει εξοπλιστεί με το σύνολο των πληροφοριών και να μπορεί να εκδώσει απόφαση προσωρινής αναστολής λειτουργίας  σε περίπτωση που τα διόδια θα λειτουργούσαν πριν την εκδίκαση της αίτησης ακύρωσης.
Οι δύο αυτές προσφυγές του 2017 και του 2021 προσδιορίστηκαν να συζητηθούν από το ΣΤΕ στις 20/4/2021 και αναμένουμε την έκδοση απόφασης.
Παράλληλα όλο αυτό το διάστημα οι διοικήσεις του δήμου      από το 2017 μέχρι και σήμερα  παρουσίασαν τις δίκαιες θέσεις τους δήμου σε όλους τους αρμόδιους εμπλεκόμενους κυβερνητικούς παράγοντες  εγγράφως ή με παραστάσεις, ζητώντας  για τα μεν διόδια των Ευζώνων την εξαίρεση των μονίμων κατοίκων των πέριξ οικισμών από αυτά  και για  δε τα διόδια του Πολυκάστρου  να  λειτουργήσουν   μόνο όταν ο δρόμος γίνει σύγχρονος και ασφαλής.
Από νομικής πλευράς ο δήμος Παιονίας προχώρησε σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες, εξαντλώντας το σύνολο των νομικών εργαλείων που μπορούσε να χρησιμοποιήσει.
Οι αιτιάσεις που προέβαλλε είναι λογικές, νόμιμες και πλήρως εμπεριστατωμένες.
Το αίτημα των κατοίκων πλησίον των διοδίων των Ευζώνων δεν έχει ικανοποιηθεί και τα πλευρικά διόδια του Πολυκάστρου δεν λειτούργησαν μέχρι σήμερα κατόπιν κυβερνητικής παρέμβασης από τον κ. Γεωργαντά.
Ευελπιστούμε ότι το  Συμβούλιο της Επικρατείας θα αντιληφθεί ότι είναι αδιανόητη η λειτουργία διοδίων σε δρόμο που κατασκευάστηκε πριν 50 χρόνια και που είναι η κύρια αιτία να χάσουν την ζωή τους και να τραυματιστούν σοβαρά εκατοντάδες συνάνθρωποι μας.
Η απαίτηση των δημοτών  όπως εκφράστηκε και αποτυπώθηκε στο δημοτικό συμβούλιο της 30ης Οκτωβρίου 2019 παραμένει ακέραιη «ΠΡΩΤΑ ΔΡΟΜΟΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΔΙΟΔΙΑ»
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.