Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τέλος τα δωρεάν self test στα φαρμακεία από 19 Ιουνίου - Πώς θα συνεχιστεί η διάθεση



Ολοκληρώνεται η πολιτική δωρεάν διανομής self test στον πληθυσμό μέσω των φαρμακείων για τον μήνα Ιούνιο έως τις 19 Ιουνίου, όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook ο Άκης Σκέρτσος, ο οποίος προσθέτει ότι "η πολιτική της δωρεάν διάθεσης θα συνεχιστεί και τους επόμενους μήνες του καλοκαιριού σε ομάδες δικαιούχων και από κανάλια διανομής που θα εξειδικευθούν τις επόμενες ημέρες". Αναλυτική ολόκληρη η ανάρτησή του αναφέρει τα εξής:

"Η πολιτική δωρεάν διανομής self test στον πληθυσμό μέσω των φαρμακείων ολοκληρώνεται για τον μήνα Ιούνιο έως 19/6, με τη διάθεση 3 τεστ στις ομάδες δικαιούχων (όπως αυτές ορίζονται από τα αρμόδια υπουργεία Εργασίας, Εσωτερικών και Παιδείας) κατά τη διάρκεια αυτής και της επόμενης εβδομάδας. Συγκεκριμένα, την τρέχουσα εβδομάδα μπορούν να λαμβάνουν από 3 τεστ όλοι οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα καθώς και όλοι οι αυτοαπασχολούμενοι. Την επόμενη εβδομάδα μπορούν να λαμβάνουν από 3 τεστ όλοι οι μαθητές, εκπαιδευτικοί και διοικητικό προσωπικό πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και όλοι οι πολίτες 18-30 ετών.

Η πολιτική της δωρεάν διάθεσης self test θα συνεχιστεί και τους επόμενους μήνες του καλοκαιριού σε ομαδες δικαιούχων και από κανάλια διανομής που θα εξειδικευτούν τις αμέσως επόμενες ημέρες. Σημειώνεται ότι από τις 12/4 που τέθηκε σε εφαρμογή αυτή η πολιτική δημόσιας υγείας έχει καταγραφεί, με την ταυτόχρονη συνδρομή του εμβολιασμού και της στοχευμένης δειγματοληψίας του ΕΟΔΥ, η ακόλουθη πτώση στους εξής δείκτες:

- 73% κρούσματα COVID
- 65% νοσηλευόμενοι λόγω COVID
- 0,73% λόγος εισαγωγών προς εξιτήρια στα νοσοκομεία για ασθενείς COVID
- 53% μείωση δείκτη θετικότητας".
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

8 comments:

  1. Φτάνει καταξοδεύτηκαν.
    Που θέλετε και δωρεάν self test μπεεεεε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το "μπεεεεε" δείχνει την καταγωγή σου,απαράδεκτε με τα κατά καιρούς απαράδεκτα σχόλια σου.
      Αφού,οπως έλεγες στο παρελθόν,δεν εξυπηρετούν τα self tests τώρα γιατί ειρωνευεσαι;Έγινε αυτό που ήθελες..... απαράδεκτε.

      Διαγραφή
  2. Για το καλό σας...8 Ιουνίου 2021 στις 7:01 μ.μ.

    Καταντησατε γραφικοί με τα self-test για την αξιοπιστία τους και τώρα μαλώνετε για το πάπλωμα. Κυβέρνηση και Φαρμακοποιοί για 0.20 € στα κάγκελα όταν όλοι γνωρίζουμε την αστοχία τους καθώς και την ταλαιπωρία που υποβάλλεται ο πολίτης από τα ψευδη αποτελέσματα αυτών. Δεν υπάρχει κανένας να πει στο αρμόδιο υπουργείο ότι το δικαίωμα στην διάγνωση της λοίμωξης το έχουν όλοι και θα έπρεπε να γινεται συνταγογράφηση, έτσι ώστε να μειώθει η πανδημία και να αποφορτιστει το επινοσο κλίμα που επικρατεί; Μοναδική λύση είναι ο εμβολιασμός και μάλιστα δίχως προνόμια παρά μόνο συνειδητά. Όσο για την υποχρεωτικοτητα του εμβολιου στους υγειονομικούς είναι και συνταγματική και συνετή. Το Σύνταγμα γράφει για ελεύθερη επιλογή μέχρι το σημείο που δεν βλάπτεται το αγαθό της δημόσιας υγείας. Αυτά τα λίγα για όσους διαθέτουν νου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προσπαθώ να συμφωνήσω μαζί σου αλλά δεν μπορώ,τουλάχιστον ως προς το πρώτο σκέλος.
      Νομίζω πως τα self tests βοήθησαν πάρα πολύ.
      Αυτα έλεγαν την αλήθεια.
      Οι άνθρωποι δεν την έλεγαν.
      Δεν ήταν καθόλου άστοχα και δεν το γνωρίζουμε όλοι όπως λες.
      Τέλος πάντων.
      Έστω.
      Η αποστολή τους πέτυχε αποδεδειγμένα.
      Οι γιατροί και η κυβέρνηση είναι προφανές πως πέτυχαν τον στόχο,που ήταν η μείωση των κρουσμάτων,των διασωληνωμενων και των θανάτων σε πείσμα κάποιων λίγων κουτοπονηρων ή πονηρών,οι οποίοι μιλάνε πλέον εκ του ασφαλούς.

      Διαγραφή
    2. Μειώθηκαν τα κρούσματα κ.λ.π; φάε το σανο σου στο δελτίο των 8 των 9 όποιο . Μπεεεεεεε

      Διαγραφή
    3. 9:08 μ.μ.απο τα μοοουυυυυ εχεις παει στα μπεεεεε καλό σημάδι αυτό!!!

      Διαγραφή
    4. Για το καλό σας...9 Ιουνίου 2021 στις 1:15 π.μ.

      Το να συμφωνήσω εγώ κι εσύ δεν έχει νόημα. Στην ιατρική μιλάνε τα δεδομένα και οι μελέτες. Τα αυτοδιαγνωστικα τεστ είναι μια ηλίθια μέθοδος που εμπεριέχει μονον οικονομικά οφέλη για κάποιους. Η μείωση των νοσούντων και η προσωρινή αποσυμφόρηση των μονάδων υγείας δεν οφείλεται στα self-test αλλά στα rapid και PSR που εκτελούνται από ειδικούς. Χιλιάδες συνάνθρωποι μας έχασαν τον ύπνο τους και τα χρήματα τους από αυτήν την αναξιόπιστη αυτοδιαγνωση. Πήγαιναν από δημόσια σε ιδιωτική δομή και το αντίθετο για να διαπιστώσουν στο τέλος ότι έφταιγε ο Χατζηπετρης γιατί πάνω από τα μισά ήταν ψευδώς θετικά και το χειρότερο μεγάλος αριθμός που εφησυχάσε λόγω αρνητικής ένδειξης νοσουσε και μετέδιδε (ειδικά τα παιδιά και οι έφηβοι λόγω ασυμπτωματικοτητας). Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν συμφωνείς στην συνταγογράφηση τους και την εκτέλεση από τους ειδικούς. Τέλος παντων μπορεί ο καθένας να έχει την άποψη του αλλά καλά θα κάνεις να ακούς τους επιστήμονες και όχι την κυβέρνηση και τους δημοσιογραφους-παπαγαλους των συστημικων τηλεοπτικων μέσων.

      Διαγραφή
    5. Για το καλό σας...9 Ιουνίου 2021 στις 8:04 π.μ.

      Εκ παραδρομής: * PCR *

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.