Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

«Λαβράκια» με τις δηλώσεις ΟΣΔΕ εντόπισαν ελεγκτικά κλιμάκια του ΟΠΕΚΕΠΕ«Λαβράκια» έβγαλαν οι έλεγχοι από τα αρμόδια κλιμάκια Οργανισμού Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ), οι οποίοι συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς σε όλα τα μήκη και πλάτη της χώρας, μετά από εντολή του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιου Λιβανού.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το γεγονός ότι επιτήδειοι δήλωναν καλλιεργήσιμες εκτάσεις στο Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης και Ελέγχου (ΟΣΔΕ) οι οποίες βρίσκονταν ...εκτός ελληνικής επικράτειας και συγκεκριμένα στη Βόρεια Μακεδονία.

Για την υπόθεση, όπως ανέφεραν στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων στελέχη του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, «πραγματοποιήθηκε επιτόπια επίσκεψη ελεγκτών της Περιφερειακής Μονάδας Ηπείρου και της Δυτικής Μακεδονίας στην εν λόγω περιοχή, όπου κατόπιν της συνάντησή τους με στελέχη της Περιφέρειας Βορείου Ελλάδας αλλά και των τοπικών υπηρεσιών και κατόπιν υπόδειξης των εν λόγω αγροτεμαχίων, διαπιστώθηκε ότι αυτά βρίσκονται εκτός της ελληνικής επικράτειας και εντός της επικράτειας της Βόρειας Μακεδονίας».

Σε ό,τι αφορά την περιοχή βόρεια του ορίου της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας, οι περιοχές που αποκλείστηκαν αφορούν σε δηλούμενες εκτάσεις έτους 2020 της τάξης των 13.440 στρεμμάτων, που αντιστοιχούν σε 106 ΑΦΜ.

Όπως επισήμαναν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ τα ίδια στελέχη έχει ξεκινήσει «η διαδικασία για τη ανάκτηση των αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών για τα προηγούμενα έτη βάσει των καθ' έτος δηλωθέντων στοιχείων».

Έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν και στις εκτάσεις που έχουν δηλωθεί ως αγρανάπαυση, σύμφωνα με την αίτηση ΟΣΔΕ 2020. Το δείγμα των ελέγχων αφορά συνολικά 3.687 τεμάχια τα οποία αντιστοιχούν συνολικά σε 1.939 αιτήσεις γεωργών.

Σύμφωνα με στοιχεία οι συνολικές εκτάσεις που είχαν δηλωθεί αφορούσαν 330.141 στρέμματα, από τα οποία εγκρίθηκαν «μόλις» τα 111.307 στρέμματα.

Όπως χαρακτηριστικά είπαν τα στελέχη του ΥΠΑΑΤ στο ΑΠΕ-ΜΠΕ «προκύπτει ότι από τον έλεγχο απορρίφθηκαν 218.834, στρέμματα δηλαδή το 66,28 % που αντιστοιχεί περίπου σε 4.420.454,88 ευρώ βασικής ενίσχυσης».

Τέλος, όπως προέκυψε από τους ελέγχους εντοπίστηκαν πέντε ψευδείς δηλώσεις ΟΣΔΕ γεωργών στη λίμνη Κάρλα. Από πλευράς των ελεγκτικών κλιμακίων εντοπίστηκε χωρικά η αναφερόμενη έκταση ενώ εντοπίστηκαν και ταυτοποιήθηκαν οι πέντε καταγγελλόμενοι.
Share on Google Plus

  Blogger Comment
  Facebook Comment

3 σχόλια:

 1. Περυσινά παραμύθια όλο της ίδιες ιστορίες λένε ας βρουν καμία άλλη

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Κάντε έναν πραγματικό ελενχ στα ορεινά του νομού και θα πάθετε πλάκα.αμα δείτε τι δηλώνουν.αλλα τα ξέρετε καλύτερα τα γράμματα και κάνετε μουγγα.ολα για την καρέκλα.ουστ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. μπορεί ο κόσμος να μην μιλάει ,αλλά η προσοχή όλων είναι στις ορεινές και δασικές εκτάσεις.Κανείς δεν μπορεί να δικαιωθεί ούτε τ.μ. όταν είναι δίπλα σε δάσος ή ορεινή περιοχή.Προφανώς περιμένουμε επιστροφές επιδοτήσεων και πρόστιμα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.