Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Πέλλας: Οι νοσοκομειακοί γιατροί δεν εκφοβίζονταιΗ Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Πέλλας καταγγέλλει ως απαράδεκτη την ενέργεια του Αναπληρωτή Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Πέλλας, Διοικητή του Νοσοκομείου Γιαννιτσών, που με έγγραφο του απειλεί με πειθαρχική δίωξη τον Διευθυντή της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Γιαννιτσών, της Κλινικής που βρέθηκε όλους αυτούς τους μήνες της πανδημίας στο μάτι του κυκλώνα, σηκώνοντας μέγιστο βάρος σε αντίξοες συνθήκες ελλείψεων και προβλημάτων.

     Πρόκειται δυστυχώς για νέο κρούσμα αυταρχισμού, μια προσπάθεια εκφοβισμού των γιατρών και συνολικά των εργαζομένων στα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας της περιοχής. Επιδιώκουν να εμποδίσουν κάθε φωνή που αντιστέκεται, κάθε φωνή καταγγελίας, επειδή δεν θέλουν να γνωρίζει ο λαός της περιοχής τι πραγματικά συμβαίνει στις δημόσιες δομές Υγείας.

     Ο Διευθυντής της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Γιαννιτσών έκανε το αυτονόητο. Αντιτάχθηκε στην αποδυνάμωση του Τμήματος και στη λογική των υποχρεωτικών  μετακινήσεων ιατρικού προσωπικού. Με το έγγραφό του προειδοποίησε για τα σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία της Παθολογικής Κλινικής που αντικειμενικά ανακύπτουν από την αναγκαστική μετακίνηση των δύο στελεχών της Παθολογικής Κλινικής την οποία αποφάσισε η Διοίκηση του Νοσοκομείου, εν μέσω μάλιστα του τέταρτου κύματος της πανδημίας.

     Η ενέργεια της Διοίκησης του Νοσοκομείου Γιαννιτσών κατά του Διευθυντή του Παθολογικού Τμήματος είναι πέρα για πέρα αδικαιολόγητη. Με έγγραφο της αναφέρεται με προσβλητικό τρόπο στο πρόσωπο του, καθώς επί τοις ουσίας του προσάπτει κακόβουλη πρόθεση αυθαίρετης αναστολής λειτουργιών της Κλινικής.

     Αν κάτι απειλεί να υποβαθμίσει και ως εκ τούτου να δυσφημίσει τα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας του ΕΣΥ, δεν είναι η αποκάλυψη στο λαό της περιοχής των προβλημάτων και οι διεκδικητικοί αγώνες των νοσοκομειακών γιατρών αλλά οι μεγάλες δυσχέρειες και τα προβλήματα στην παροχή ιατρικών υπηρεσιών από τις αναγκαστικές μετακινήσεις και την επακόλουθη αποδυνάμωση των τμημάτων που συστηματικά αποφασίζουν Διοικήσεις Νοσοκομείων, Υγειονομικές Περιφέρειες και Υπουργείο Υγείας, όπως επίσης και η κυβερνητική πολιτική που αντί να ενισχύσει το ΕΣΥ, περικόπτει και φέτος τα κονδύλια για την Υγεία κατά 600 εκ. ευρώ -εν μέσω μάλιστα πανδημίας- και εξαγγέλλει συγχωνεύσεις νοσοκομείων στη λογιστική λογική ότι είναι πολυτέλεια η λειτουργία δύο νοσοκομείων σε ένα νομό. 

     Η επίκληση της ανάγκης κάλυψης εκτάκτων κενών για να δικαιολογηθούν οι αναγκαστικές μετακινήσεις δεν ευσταθεί, καθώς το πρόβλημα της υποστελέχωσης της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Έδεσσας -όπως και μιας σειράς άλλων κλινικών του Νοσοκομείου- είναι χρόνιο και επιδεινώθηκε ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα.

     Ακούμε συχνά από αυτούς που έχουν την ευθύνη των μεγάλων ελλείψεων προσωπικού στα νοσοκομεία, το αφήγημα ότι «γίνονται προκηρύξεις αλλά οι γιατροί δεν έρχονται στο ΕΣΥ». Η πραγματικότητα είναι ότι, από τη μία, οι προκηρύξεις μόνιμων θέσεων ιατρών γίνονται κυριολεκτικά «με το σταγονόμετρο» και από την άλλη, την ευθύνη για το ότι ορισμένες προκηρύξεις καταλήγουν άγονες την έχει εξ’ ολοκλήρου τόσο αυτή η κυβέρνηση, όσο και οι προηγούμενες, που έχουν «μεριμνήσει» για την εργασιακή και μισθολογική απαξίωση του ιατρού του ΕΣΥ, οι κυβερνήσεις που με την πολιτική τους όλα αυτά τα χρόνια δυσχεραίνουν και υπονομεύουν το έργο του νοσοκομειακού ιατρού, που συντηρούν ένα εργασιακό καθεστώς «γαλέρας» σε αρκετά τμήματα. Αυτές οι συνθήκες, τα μόνιμα προβλήματα είναι που οδηγούν γιατρούς του ΕΣΥ σε παραίτηση και πολλούς συναδέλφους, ιδιαίτερα νέους, στην μετανάστευση.

     Η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Πέλλας ξεκαθαρίζει προς κάθε κατεύθυνση, ότι οι νοσοκομειακοί γιατροί δεν εκφοβίζονται. Όπως έπεσαν στο κενό οι μέχρι τώρα προηγούμενες αυταρχικές ενέργειες της κυβέρνησης, έτσι και αυτή θα πέσει στο κενό. Θα συνεχίσουμε να ενημερώνουμε τον λαό για κάθε πρόβλημα και θα υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα του για αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν, υψηλού επιπέδου Υγεία, αντίστοιχη των σύγχρονων αναγκών του και των επιτευγμάτων της επιστήμης. 

Η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Πέλλας απαιτεί:

- Να μην προχωρήσει η Διοίκηση του Νοσοκομείου Γιαννιτσών σε πειθαρχική δίωξη σε βάρος του Διευθυντή της Παθολογικής Κλινικής.
- Να ανακληθούν άμεσα οι μετακινήσεις των δύο παθολόγων της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Γιαννιτσών. Να ανακληθούν όλες οι αναγκαστικές μετακινήσεις με εντέλλεσθε που είναι σε ισχύ και να επιστρέψουν οι γιατροί στις δομές όπου εργάζονται.
- Να παρθούν εδώ και τώρα όλα τα μέτρα και να θεσπιστούν όλα τα αναγκαία κίνητρα ώστε με ταχύτατες διαδικασίες να καλυφθούν οι ανάγκες στα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας της ΠΕ Πέλλας, με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
- Να μονιμοποιηθούν άμεσα χωρίς όρους και προϋποθέσεις όλοι οι επικουρικοί συνάδελφοι μας.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΠΕΛΛΑΣ
 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                               
Αποστολίδης Χαράλαμπος  

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Σανίδας Αρρργύρης
Share on Google Plus

  Blogger Comment
  Facebook Comment

11 comments:

 1. Μια ζωή τα ίδια Παντελάκη μου τα ίδια Παντελή μου

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Πρόκοψε η ανθρωπότητα με τόν κουμουνισμο θα προκόψει και ο συνδικαλισμός τών γιατρών..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Με το φασισμό να δεις προκοπή που είδαμε και βλέπουμε, να τρων οι 5 και οι 105 να ξεροσταλιαζουν και χωρίς περίθαλψη. Ουστ ρε

   Διαγραφή
 3. Μπράβο στους γιατρούς μας που εργάζονται με αντίξοες συνθήκες για να σώσουν ζωές.Στηριξετε τα νοσοκομεία Έδεσσας και Γιαννιτσών, ο πολύς κόσμος απευθύνεται στα νοσοκομεία μας και όχι σε ιδιωτικές κλινικές, λόγω της υπάρχουσας οικονομικής κατάστασης.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Την ανικανότητα διοίκησης θα την πληρώσουν οι πολίτες. Παραίτηση τώρα διοικητή και αναπληρωτή διοικητή

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Γιατί ρε φίλε δεν πηγαίνεις εσύ να διοικήσεις τα Νοσοκομεία Έδεσσας & Γιαννιτσών εθελοντικά αφού ζητάς την παραίτηση των σημερινών Διοικητών; Ο παπαγαλισμος, η πολιτική προπαγάνδα και ο συνδικαλισμός σε έχει τρελάνει. Βγες επώνυμα και γράψε μας τον λόγο που τους ψεγεις και θα απαιτήσουμε όλοι οι πολίτες της Πέλλας από τον αρμόδιο Υπουργό να σε διορίσει δίχως κριτήρια για να μας σώσεις. Έχω διαβάσει δεκάδες ανακοινώσεις του οργάνου που συνέταξε το παραπάνω δελτίο τυπου για το οποίο σχολιάζουμε και παρατηρώ ότι όλα είναι ακριβώς ίδια και μάλιστα συνεταγμένα από Περισσό μεριά. Κλείνοντας το σχόλιο μου θα ξαναγράψω ότι αν στα Γιαννιτσά υπήρχε άλλος Διοικητής και όχι ο σημερινός θα είχαμε υπερπολλαπλασιους διασωληνομενους και νεκρούς στις δύο φάσεις της πανδημίας.

   Διαγραφή
  2. Σωστή η απάντηση σου ΚΟΝΤΡΑ CH. Όποιον δεν του αρέσει ας πάει στον ιδιωτικό τομέα. Ο διοικητής του Νοσοκομειου Γιαννιτσών (επειδή παρακολουθώ τα σχόλια σου γιατί έχεις πάντα χίλια δίκαια) είναι εξαιρετικός και ευγενικός. Είναι προσιτός και προσβάσιμος από όλους τους πολίτες της ευρύτερης περιοχής της Πέλλας. Κανεις πολύ καλά που τον στηριζεις σε οποιαδήποτε ανάρτηση που τον αφορά. Μπράβο μαζί σου κι εγώ...

   Διαγραφή
  3. Το μόνο που έκανε ο διοικητής του νοσοκομείου Γιαννιτσών ήταν να χτυπάει παλαμάκια στους γιατρούς τίποτα άλλο. Ναι σίγουρα τα πήγαμε καλα στα Γιαννιτσά γιατί την διαχείριση την έκαναν οι γιατροί.

   Διαγραφή
  4. Πλάκα έχετε.. Δηλ ποιος ήθελες να είναι πάνω από τα περιστατικά. Ο Λόγγος? Μήπως να έκανε και καμιά διασωληνωση για να μην κουραστείς παραπάνω?

   Διαγραφή
 5. Μιά ζωή οι ίδιες αριστερίστικες βλακείες. Η μία κλινική εχει 8 γιατρούς και θα αποδυναμωθεί με την προσωρινή μετακίνηση των 2 και ή άλλη κλινική που έχει απομείνει με ένα γιατρό ούτε που τους νοιάζει. Μην ξαναξούσουμε την ίδια καραμέλα για επείγουσα κάλυψη των θέσεων αφου μετά από 4 προκηρύξεις δεν καταθέτει υποψηφιότητα κανείς. Πως λοιπόν φωστήρες μου θα καλυφθούν οι θέσεις;;;;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Ωραία και μετά την τρίμηνη απόσπαση τι θα γίνει θα λυθεί το πρόβλημα για την παθολογικη κλινική της Έδεσσας;Αφού λέτε ότι έχουν προκηρύξει θέσεις και δεν υπάρχει ενδιαφέρον. Το μόνο που θα γίνει είναι.να παραιτούνται γιατροί οι οποίοι εργάζονται στα Γιαννιτσά και δεν θα έρθουν καινούργιο με τον φόβο της απόσπασης. Σε αυτήν την περίπτωση η λύση είναι να ενισχυθεί η κλινική Γιαννιτσν στην οποία υπάρχει από παθολογους και να καλύπτει όλο τον Νομο και τις γύρω περιοχες

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.