Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Μετά τα Γιαννιτσά προς ματαίωση (και) οι εμποροπανηγύρεις σε Άγιο Μάμα και Αιγίνιο



Μετά την εμποροπανήγυρη Γιαννιτσών, προς ματαίωση, για δεύτερη συνεχή χρονιά, λόγω της πανδημίας, οδεύουν οι δύο μεγάλες εμποροπανηγύρεις της Κεντρικής Μακεδονίας, σε Άγιο Μάμα και Αιγίνιο. 
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα voria.gr οι τελικές αποφάσεις από τις διοικήσεις των δήμων Νέας Προποντίδας και Πύδνας Κολινδρού αντιστοίχως, πρόκειται να ληφθούν μέσα στις επόμενες ημέρες, ωστόσο τα επιδημιολογικά δεδομένα, σε συνδυασμό με τις ιδιαιτερότητες αυτών των διοργανώσεων, δεν επιτρέπουν αισιοδοξία.

Σύμφωνα με τα ισχύοντα, μία από τις προϋποθέσεις για τη διοργάνωση εμποροπανήγυρης είναι το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων στην περιφερειακή ενότητα στην οποία ανήκει ο δήμος που τη διοργανώνει να έχει υπερβεί το 50%. Αυτή τη στιγμή το ποσοστό αυτό, τόσο στη Χαλκιδική όπου ανήκει ο Άγιος Μάμας όσο και στην Πιερία, όπου υπάγεται το Αιγίνιο, είναι γύρω στο 40% και θεωρείται σχεδόν αδύνατον μέσα στις επόμενες μία με δύο εβδομάδες, οπότε θα πρέπει να ληφθούν οι αποφάσεις, το ποσοστό να υπερβεί το 50%.
Ωστόσο, ακόμη και εάν με κάποιο τρόπο επιτυγχάνονταν αυτός ο στόχος, η εξέλιξη της πανδημίας, λόγω της επέλασης της μετάλλαξης Δέλτα, προκαλεί έντονο προβληματισμό και επιφυλάξεις στους αρμοδίους. Σε αυτό συντελούν και οι ιδιαίτερες συνθήκες οι οποίες επικρατούν στις εμποροπανηγύρεις, όπου παρατηρείται συνωστισμός, και η τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων είναι παντελώς αδύνατη.

Χωρίς εμποροπανήγυρη φέτος τα Γιαννιτσά και η Κρύα Βρύση
Υπενθυμίζουμε ότι πριν από λίγες ημέρες, το Δημοτικό Συμβούλιο Πέλλας με ομόφωνη απόφασή του ανέστειλε (και) για φέτος την λειτουργία της Εμποροπανήγυρης Γιαννιτσών και της Κρύας Βρύσης, λόγω των επιδημιολογικών δεδομένων και συνθηκών.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

7 comments:

  1. στα Γιαννιτσά προχθές είχε πανηγύρι και μάλιστα καλύτερο απο το κανονικό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το ενδεχόμενο να καταργηθεί εντελώς το από ετών ξεπερασμένο και επικίνδυνο από κάθε άποψης υγειονομικού και τεχνικού κανόνα ασφαλείας πανηγύρι ( ο Θεός να το κάνει τέτοιο) δεν παίζει κ.κ δημοτικοί άρχοντες;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ποιος αποφασιζει για το αν θα γινει το πανηγυρι ξερη κανεις να μας πει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κατερίνα πάει πάλι το πανηγύρι κρίμα δεν θα έχεις φιέστα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΛΑΤΕ ΣΚΥΔΡΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ COVIT FRE

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. εξω η βρωμια από την πόλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ξεμείνατε απο εσώρουχα και κάλτσες ; Ελάτε Σκυδρα η δήμαρχος μας φροντίζει για την προσωπική σας υγιεινή κ σε οικονομικες τιμές! Θέλετε να φάτε και να πιείτε και να ρίξετε και καμία γκομενα ; Για εσάς φροντίζουμε βρε κουτά μου πλάσματα ελάτε Σκυδρα η δήμαρχος της καρδιας μας φροντίζει για όλα Όταν όλα τα πανηγύρια σταματάνε στη Σκυδρα συνεχίζουμε τι κι αν έχουμε κορονοιο και πρασινα άλογα μην ακούτε τους ψεκασμένους για έλατε Σκυδρα να την βρεις να γλεντήσουμε τουγκεδερ η ανάμνηση απο τη Σκυδρα θα σου μείνει για φορεβερ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.