Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Νοσοκομειακοί γιατροί για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό: Όχι στο "βούρδουλα" της υποχρεωτικότηταςΑνακοίνωση της Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. 
"Η κυβέρνηση κατέθεσε στη Βουλή τροπολογία για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού.
Φέρνει την υποχρεωτικότητα λέγοντας χοντροκομμένα, ανερυθρίαστα  ψέματα, ότι δήθεν εξάντλησε όλα τα περιθώρια ενημέρωσης των εργαζομένων στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και ατόμων με αναπηρία καθώς και στις μονάδες υγείας. 
H αλήθεια είναι ότι καμία στοχευμένη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για τον εμβολιασμό δεν υπήρξε. Καμία  προσπάθεια να απαντηθούν ερωτηματικά, να ξεπεραστούν δισταγμοί. Απεναντίας κυβερνητικές  παλινωδίες, ξεχείλωμα των υγειονομικών πρωτοκόλλων για τις ανάγκες των τουριστικών ομίλων, αντιεπιστημονική παραφιλολογία εκ μέρους της ίδιας της κυβέρνησης, επιστημονικοφανή «επιχειρήματα» κυβερνητικών παραγόντων που εμφανίζονται ως «έγκριτοι επιστήμονες» για να δικαιολογούν προειλημμένες κυβερνητικές αποφάσεις, η μετατροπή μιας επιστημονικής κατάκτησης όπως είναι το εμβόλιο σε προϊόν συναλλαγής και εξαγοράς. Αυτές είναι οι αιτίες για τους φόβους και επιφυλάξεις όσων δεν είναι αρνητές ή ανορθολογιστές. Αυτά ρίχνουν νερό στο μύλο του ανορθολογισμού, των θεωριών συνομωσίας, βολικό αντίπαλο της κυβέρνησης για να απεμπολήσει τις δικές της ευθύνες. 
Η κυβέρνηση έγραψε στα παλαιότερα των υποδημάτων της ακόμα και τις συστάσεις της  εθνικής επιτροπής βιοηθικής  για «εκστρατείες στοχευμένης ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για εκούσιο εμβολιασμό, προσαρμοσμένες σε κάθε επαγγελματική ομάδα, οι οποίες θα βασίζονται σε επιστημονικά στοιχεία που επικαιροποιούνται συνεχώς με προϋπόθεση την προηγούμενη κατανόηση των φόβων και των γενικότερων αντιλήψεων». 
Στόχος της είναι να ενισχύσει το αφήγημα της ατομικής ευθύνης, να καλλιεργήσει τον κοινωνικό αυτοματισμό, για να ξεπλύνει τις εγκληματικές της ευθύνες για την διαχείριση της πανδημίας. Τις ευθύνες της για το τραγικά υποστελεχωμένο δημόσιο σύστημα υγείας, για την ανύπαρκτη ΠΦΥ, το συνωστισμό στα ΜΜΜ, το ξεχείλωμα των υγειονομικών πρωτοκόλλων στους χώρους δουλειάς, τους δειγματοληπτικούς ελέγχους στις πύλες εισόδου της χώρας προς όφελος του τουριστικού κεφαλαίου, τις καθυστερήσεις στο πρόγραμμα του εμβολιασμού.
Η υποκρισία ξεχειλίζει. Κόπτεται δήθεν η κυβέρνηση για τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού τη στιγμή που 7 μήνες μετά την έναρξη του προγράμματος εμβολιασμού, με αποκλειστικά δική της ευθύνη:
-οι εμβολιασμοί  κατ’ οίκον ξεκίνησαν μόλις την προηγούμενη εβδομάδα
- στους οίκους ευγηρίας δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί
- το 97% των φιλοξενούμενων στις δομές προσφύγων παραμένουν ανεμβολίαστοι 
Θέλει μεγάλο θράσος να λέει ο Υπουργός Υγείας ότι όσοι υγειονομικοί δεν έχουν ακόμα εμβολιαστεί δε σέβονται  τον ανθρώπινο πόνο και την αξία της ανθρώπινης ζωής, τη στιγμή που η κυβέρνηση άφηνε διασωληνωμένους ασθενείς να ξεψυχούν  εκτός ΜΕΘ, για να μην πειράξουν ούτε τρίχα από τους ομίλους στην ιδιωτική υγεία .
Όλοι οι νοσοκομειακοί γιατροί όπως και  η  πλειοψηφία του υπόλοιπου υγειονομικού προσωπικού, είτε είναι εμβολιασμένοι είτε  έχουν ανοσία επειδή έχουν νοσήσει. Τα ποσοστά είναι  υψηλότερα από τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες. Αδιάψευστο κριτήριο το γεγονός ότι πριν τον εμβολιασμό, ως τον Φεβρουάριο του 2021 θρηνούσαμε δεκάδες συναδέλφους υγειονομικούς όλων των κλάδων. Αρρώστησαν και έχασαν τη δουλειά τους από COVID19. Μετά τον Φεβρουάριο του 2021 δεν έχουμε καταγράψει σχεδόν καμία απώλεια. Παρεμπιπτόντως, όχι μόνο δεν αναγνωρίστηκε η απώλεια  ως εργατικό ατύχημα, αλλά ούτε καν κάποιο συλλυπητήριο μήνυμα δεν μπήκαν στον κόπο να στείλουν.
Η κυβέρνηση εδώ και καιρό, σκόπιμα παραπληροφορεί  και στοχοποιεί τους υγειονομικούς για να κουκουλώσει τις τεράστιες ευθύνες της. Σκόπιμη και υποβολιμιαία παραπληροφόρηση, με τους υπουργούς της κυβέρνησης σε μοιρασμένους ρόλους. Άλλα να  λέει ο υπουργός Υγείας και άλλα  υπουργοί της ίδιας κυβέρνησης άσχετων υπουργείων. Σκόπιμα σήκωσαν επικοινωνιακό «κουρνιαχτό» δυσφήμισης, για να έρθουν στη συνέχεια να νομοθετήσουν την υποχρεωτικότητα. Με την επίκληση της δημόσιας υγείας, την οποία η ίδια η  κυβέρνηση εκθέτει σε κίνδυνο, και με πρόσχημα τον αναγκαίο εμβολιασμό, που η ίδια υπονομεύει, φέρνουν τροπολογία που ανοίγει  το δρόμο για απλήρωτη δουλειά, περικοπές μισθών και απολύσεις. 
Η ΟΕΝΓΕ, οι Ενώσεις Νοσοκομειακών Γιατρών μέλη της ΟΕΝΓΕ, όλοι οι νοσοκομειακοί γιατροί της χώρας από την πρώτη στιγμή ριχτήκαμε στη μάχη της επιστημονικής ενημέρωσης υπέρ του καθολικού εμβολιασμού. Ως ΟΕΝΓΕ είχαμε διοργανώσει τον Ιανουάριο επιστημονική ημερίδα με θέμα την νόσο COVID19 και την αξία του εμβολιασμού. Οι γιατροί του δημόσιου συστήματος υγείας έχουμε καθοριστική συμβολή στον εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού στα εμβολιαστικά κέντρα  των δημόσιων νοσοκομείων και των ΚΥ αλλά και στα εξωτερικά εμβολιαστικά κέντρα. Παρά τις αντίξοες συνθήκες, τις δυσκολίες και την απαράδεκτη στάση της κυβέρνησης που επιδίωξε να μας  εξαναγκάζει σε εξοντωτική και απλήρωτη υπερεργασία. Ακόμα δεν έχει εξασφαλίσει την πληρωμή όσων δουλεύουν στα εμβολιαστικά κέντρα τις καθημερινές πέραν του τακτικού ωραρίου. Από την πρώτη στιγμή είχαμε απαιτήσει τον καθολικό εμβολιασμό των ίδιων των υγειονομικών. Είχαμε καταγγείλει τις απαράδεκτες καθυστερήσεις στον προγραμματισμό του εμβολιασμού των υγειονομικών δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Είχαμε αντιδράσει στις αθλιότητες να  τρέχουν να εμβολιαστούν πρώτοι πρώτοι, πριν τους υγειονομικούς και τις ευπαθείς ομάδες, εκτός σειράς, διάφοροι κυβερνητικοί παρατρεχάμενοι.
Πάει πολύ να μας κουνάνε το δάκτυλο!
Τα εμβόλια είναι κατάκτηση της ανθρωπότητας και της επιστήμης με αποδεδειγμένα αποτελέσματα στη μείωση ή εξάλειψη λοιμωδών νοσημάτων. Δεν είναι  προϊόν εξαγοράς συναλλαγής ούτε μέσο εκβιασμών και απειλών σε βάρος των εργαζομένων. Ο καθολικός, σύμφωνα με τις επιστημονικές ενδείξεις, μαζικός εμβολιασμός είναι αναγκαίος για την αντιμετώπιση της  πανδημίας.
Δε θα σας επιτρέψουμε να τον αξιοποιήσετε σαν δούρειο ίππο για την κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης το όπλο που έχουμε στα χέρια μας για την προστασία της υγείας και της ζωής μας. Δε θα σας αφήσουμε να το μετατρέψετε σε όπλο για να χτυπήσετε τα δικαιώματά μας. 
Η κυβέρνηση έχει σοβαρότατες ευθύνες για την υπονόμευση της καθολικότητας του εμβολιασμού και τώρα επισείει «το βούρδουλα» της υποχρεωτικότητας. 
Απαιτούμε να αποσυρθεί άμεσα η απαράδεκτη τροπολογία της κυβέρνησης. Δεν πρόκειται να  δεχτούμε καμία διαθεσιμότητα, καμία απόλυση συναδέλφου.
Διεκδικούμε: 
-Καθολικό πρόγραμμα δημόσιου δωρεάν εμβολιασμού με όλα τα αποτελεσματικά και ασφαλή εμβόλια. Εκστρατείες στοχευμένης ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για εκούσιο εμβολιασμό, οι οποίες θα βασίζονται σε επιστημονικά στοιχεία που επικαιροποιούνται.
-Δωρεάν πλήρη προληπτικό ιατρικό έλεγχο πριν τον εμβολιασμό και κατοχύρωση για όσους πρέπει να εξαιρεθούν ότι δε θα υφίστανται καμία συνέπεια ή διάκριση. 
-Εξασφάλιση της αναγκαίας φαρμακοεπαγρύπνησης με σταθερή παρακολούθηση των εμβολιασμένων για έγκαιρη παρέμβαση σε τυχόν παρενέργειες και επιστημονική καταγραφή των αποτελεσμάτων του εμβολιασμού
-Στελέχωση με όλο το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό και αποφασιστική ενίσχυση με υποδομές και εξοπλισμό των νοσοκομείων και της ΠΦΥ 
-Μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία, στις σχολές, στα ΜΜΕ
-Εκτεταμένη ιχνηλάτιση και επιδημιολογική επιτήρηση.
Συνεχίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις τον αγώνα για να σταθούμε όρθιοι και υγιείς. 
Ενάντια στα εγκληματικά σχέδια της κυβέρνησης για το νέο ΕΣΥ, ενάντια στη συρρίκνωση και το κλείσιμο τμημάτων, κλινικών και νοσοκομείων. Ενάντια στην ενίσχυση της ιδιωτικοποίησης –εμπορευματοποίησης της υγείας.
Συνεχίζουμε τον αγώνα για την ανατροπή της διαχρονικής αντιλαϊκής πολιτικής, για να είναι η υγεία κατοχυρωμένο κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα!"

Share on Google Plus

  Blogger Comment
  Facebook Comment

10 comments:

 1. ...ότι δήθεν εξάντλησε όλα τα περιθώρια ενημέρωσης των εργαζομένων.....
  Αφού είστε ¨¨τούβλᨨ, κατά τον Μιζοτάκη, αφού δεν παίρνετε από λόγια και δεν μπορείτε να αντιληφθείτε ποιο είναι το καλό σας.
  Οι άριστοι με επικεφαλής τον χαρβαντοπληκτο, αποφασίζουν να σας καρφώσουν το μπόλι

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ποια ενημέρωση; Πέρσι η κυβέρνηση έλεγε οποιαδήποτε αυθεραισια της κατέβαινε στο κεφάλι, πχ ότι τα παιδιά δεν τον μεταδίδουν ενώ τώρα σχεδιάζουν να εμβολιασουν τα παιδιά, τα μέτρα ήταν πρόχειρα και της τελευταίας στιγμής. Έχουν απαντήσει με στατιστικά ποιες ειναι οι παρενέργειες, τι θα συμβεί αν ο ίδιος άνθρωπος κάνει διαφορετικά εμβόλια, πόσο ακριβώς είναι το διάστημα ανοσίας, πόσες δόσεις χρειάζονται και ένα σωρό άλλες ερωτήσεις που έχει κάποιος με λίγη κοινή λογική? εδώ και πάνω από ένα χρόνο η κάθε χώρα δίνει διαφορετικές απαντήσεις. υπάρχουν μελέτες που ακολουθεί η επιτροπή των ιατρικών επιστημόνων της κυβέρνησης? Η μόνη "ενημέρωση" ήταν απειλές ότι όσοι δεν εμβολιαστούν θα γίνουν πολίτες β κατηγορίας. Ευτυχώς ζω στο εξωτερικό και τέτοιες απειλές είναι ανήκουστες εδώ

   Διαγραφή
  2. Εσένα σε κόβω από το Γέηλ του Λέχοβου...συμφοιτητή του Αλέκσι του φούιτ.

   Διαγραφή
 2. Αν δεν τούς αρέσει ο δρόμος γιά ιδιωτικά ιατρεία είναι ανοιχτός
  Φαντάσου στη Κούβα η στην Κορέα να διαμαρτυρηθούν οι γιατροί γιά τον υποχρεωτικό εμβολιασμό.....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Μην πας μακρυά.Στην καλή Γερμανία του 1940 ,εκείνου του καλού ανθρώπου του Χίτλερ ,τί θα γινόταν;Θα τολμούσε παλιοεβραίος να μην εμβολιαστεί;Όχι,πες μου.

   Διαγραφή
  2. ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΒΟΛΕΣ ΜΕ ΕΙΔΩΛΟ ΤΟΝ ΜΕΓΚΕΛΕ.
   ΤΟΤΕ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΙΛΗ ΤΩΝ ΟΠΛΩΝ, ΤΩΡΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΠ@@@@@Ο
   ΚΟΥΛΗ ΘΕΕ ΚΑΡΦΩΣΕ ΤΟΥΣ ΟΛΟΥΣ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ.
   ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ

   Διαγραφή
 3. Ούτε η Παπαρήγα να το έγραφε το άρθρο

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Απαραιτητο να το κανετε!! Στην αρχη του covid φοβοσασταν για τις ζωες σας και για την οικογενεια σας!! Τωρα καντε εσεις και οι οικογενειες σας το εμβολιο για να ειστε σιγουροι πως θα ειστε υγιεις!! Χαθηκαν καποιοι συνναδελφοι σας αδικα ....Εμβολιο και μην βγαζετε αχνα!! Η κυβερνηση βεβαια να θυμηθει και να υλοποιησει αυτα που ελεγε....βαρεα και ανθιυγιεινα..

  Το ξεχασε ο κικιλιας????

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Εσυ τι ξυνεσαι ρε φιλε που δεν το κανουν εχεις θεμα με το δικο τους προβλημα?τοσο πολυ νοιαζεσαι γιαυτους και δηλωνεις κηδεμονας τους?αντε τραβα να γυαλισεις τα παπουτσια του κικιλια σου και ασχολεισου με την κουζινα βαλε και την ποδια σου και αντε στο καλο της παναγιας

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Έτσι ακριβώς όλα ψέματα είναι κορονοιος δεν υπάρχει τα εμβόλια είναι γιά το τζιπακι . Άρα νοσοκομεία οι ανεμβολιαστοι γιατροί δεν είναι κίνδυνος ... και μετά ψεκασαν ..

   Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.