728x90

Τα εμβόλια Covid-19 φαίνεται να «φρενάρουν» και τις νέες μεταλλάξεις


Όχι μόνο αποτρέπουν την αρρώστια και τον θάνατο, αλλά τα εμβόλια κατά της Covid-19 μπορεί επίσης να βάζουν ένα «φρένο» στην ταχεία εξέλιξη του κορονοϊού SARS-CoV-2, περιορίζοντας τον αριθμό των νέων μεταλλάξεων, άρα και των παραλλαγών (στελεχών) του που δυνητικά θα μπορούσαν να διαφεύγουν από τα αντισώματα. Αυτό είναι το ενθαρρυντικό συμπέρασμα μιας νέας μικρής επιστημονικής μελέτης, της πρώτης του είδους της, τα ευρήματα της οποίας θα πρέπει να επιβεβαιωθούν από μεγαλύτερες έρευνες.

   Οι ερευνητές, οι οποίοι έκαναν τη σχετική προδημοσίευση στο medRxiv, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς, ανέλυσαν γενετικά δείγματα του κορονοϊού από 30 ασθενείς με Covid-19 που δεν είχαν εμβολιαστεί και άλλους 23 εμβολιασμένους που, παρόλα αυτά, είχαν μολυνθεί (κάτι που, αν και σπάνιο, μπορεί να συμβεί). Η μελέτη εστίασε στην αναζήτηση γονιδίων που σχετίζονται με μεταλλάξεις στην πρωτεΐνη-ακίδα με την οποία ο ιός διεισδύει στα ανθρώπινα κύτταρα και η οποία αποτελεί το βασικό στόχο των εμβολίων και των παραγομένων αντισωμάτων μετά τον εμβολιασμό.

   Όσο συχνότερα και πιο εκτεταμένα μεταλλάσσεται η εν λόγω πρωτεΐνη, τόσο λιγότερο αποτελεσματικά γίνονται τα αντισώματα των εμβολίων. Διαπιστώθηκε ότι, σε σχέση με τους ανεμβολίαστους, οι εμβολιασμένοι που είχαν μολυνθεί από τον κορονοϊό, εμφάνιζαν σημαντικά λιγότερες μεταλλάξεις στην ακίδα.

   Σύμφωνα με τους ερευνητές, «η μελέτη παρουσιάζει τις πρώτες γνωστές ενδείξεις πως τα εμβόλια Covid-19 περιορίζουν θεμελιωδώς τις εξελικτικές και αντιγονικές οδούς διαφυγής του ιού SARS-CoV-2. Το κοινωνικό όφελος του μαζικού εμβολιασμού συνεπώς είναι πολύ μεγαλύτερο από τη μείωση του κινδύνου μόλυνσης από τον κορονοϊό και της μετάδοσης στην κοινότητα, καθώς περιλαμβάνει επίσης τον περιορισμό της αχαλίνωτης εξέλιξης του ιού».

   Όσοι περισσότεροι άνθρωποι μολύνονται, κυρίως επειδή δεν έχουν εμβολιαστεί, τόσες περισσότερες ευκαιρίες έχει ο κορονοϊός να μεταλλαχθεί, να πολλαπλασιάζεται ευκολότερα μέσα στο σώμα λόγω μικρότερης ανοσολογικής αντίστασης που συναντά, καθώς επίσης να μεταδίδεται πιο εύκολα από άνθρωπο σε άνθρωπο λόγω του μεγαλύτερου ιικού φορτίου όσων μη εμβολιασμένων έχουν μολυνθεί.

Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

  1. Καφε κανει? Αρε γιδοπροβατα νεοελληνες, που πιστευετε τον καθε γκαβο και σκορδαλια.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ποια μελέτη ειναι αυτη;;;; Βάλτε την μελέτη με την διεύθυνση. Υπαρχουν και αλλες μελετες που λενε αλλα παλι απο επιστημονες. Πλεον ειναι δυο πλευρές επιστημόνων. Τα ΜΜΜ Λέτα μονο την μια την καθορισμένη απο τον ΠΟΥ. Στο Israel υπαρχουν αλλα δεδομενα. Η καθε χωρα εχει διαφορετικό κλίμα δεν ειναι παντου τα ιδια δεδομενα. Ο κορονοιος με βαση επιστημονικές ερευνες μεταλλασεται οταν υπαρχει αντίσταση λογο αντισωμάτων αρα οταν πολλαπλασιάζεται κανει μεταλαξη λογο των τεχνητών αντισωμάτων αρα τα εμβολια δημιουργησαν μετάλλαξη σε πολυ πιο γρήγορο βαθμό. Ο ιος ο καθε ιος προσπαθεί να επιβιώσει. Απορρω γιατι οι επιστημονες δεν ενημερώνεται τον κοσμο για το τι γινεται με τους ιους με βαση τα παγκοσμια ιατρικά αρχεία πολλών ετών. Αυτο που γινεται σημερα ειναι μια νεα τεχνολογια εμβολίων σε εναν ιο ο οποιος ειναι πολυ ισχυρός ισως ο πιο ισχυρός που εχει υπάρξει στον ανθρωπο οι επιστήμη εφαρμόζει μια μέθοδο χωρις να ξερει τα αποτελέσματα κανουν πράξη με βαση την γνωση που υπαρχει εδω και χρονια απλα αυτο ειναι διαφορετικό δεν ξερουν τις συνέπειες δεν μπορουν να σας πουνε αν οι ιδιοι θα κανουν τον ιο ενα τέρας με τα εμβολια που τελικα τα ιδια τα εμβολια δημιουργούν στον ιο τις προϋποθέσεις να κανει πιο γρηγορα μετάλλαξη. Τι λετε να βγει ο ΠΟΥ και να πει τελικα αυτο μας πηγε στραβά;;; Εχει γινει ποτε κατι τετοιο;;; Η δεν εχει κανει λαθη η επιστήμη χωρις να θελει;;; Οι ιοι δεν πεθαίνουν το ανοσοποιητικό πεθαίνει που του βαζουν την πληροφορία να κανει αντισωματα σε καποιον που δεν εχει κολησει και αν εχει καποιο αλλο προβλημα υγειας τοτε το ανοσοποιητικό θα καταρευσει η η αλλη ασθένεια θα βρει ευνοϊκό εδαφος να κανει το εργο της. Κριμα που οι ελληνες επιστημονες δεν γράφουν να μάθει ο κοσμος την αληθεια. Ισως το εμβολιο σε αυτην την φαση να ειναι μονόδρομος αλλα να λεμε και ολες τις παραμέτρους και επισης οτι αλλο μπορει να συμβεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

Ad Code