Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Παν. Μπογιατζίδης: "Δεν πιέζεται ακόμη το σύστημα στα νοσοκομεία της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας"



"Η εικόνα για τα νοσοκομεία στη Βόρεια Ελλάδα δεν είναι αυξητική στις νοσηλείες"

"Σύμφωνα με τα δεδομένα που έχουμε, η κατάσταση, όπως είναι διαμορφωμένη σήμερα, δεν πιέζει το σύστημα υγείας στα νοσοκομεία της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας. Ενδεικτικά αναφέρω ότι στα νοσοκομεία της 3ης Υ.ΠΕ. οι κλίνες που διαθέτουμε για covid περιστατικά τα οποία είναι και αντίστοιχα επιβεβαιωμένα, δεν ξεπερνούν το 26%." 

Αυτό επισήμανε σε συνέντευξή του στο statusfm 1077 της Θεσσαλονίκης και στον δημοσιογράφο Χρήστο Μάτη, ο Διοικητής της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Παναγιώτης Μπογιατζίδης, προσθέτοντας: "Γενικά η εικόνα για τα νοσοκομεία στη Βόρεια Ελλάδα δεν είναι αυξητική στις νοσηλείες. Η κάλυψη στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (Μ.Ε.Θ.) είναι στο 24%. Ο ρυθμός εισαγωγών στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης δεν διαφοροποιείται από μέρα σε μέρα, δεν είναι σημαντικά μετρήσιμος και ούτε μας ανησυχεί." Ο Διοικητής της 3ης Υ.ΠΕ υπογράμμισε ότι "αυτό συμβαίνει σταθμισμένο και στα υπόλοιπα νοσοκομεία της Κεντρικής Μακεδονίας, όπως της Πιερίας, της Ημαθίας, της Πέλλας και οφείλεται στους εμβολιασμούς αλλά και στο γεγονός ότι στο 3ο κύμα η Βόρεια Ελλάδα έχει δοκιμαστεί. Αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτε, πρέπει να συνεχιστούν οι εμβολιασμοί", τόνισε με έμφαση.

Οι εμβολιασμοί
Σχετικά με τους εμβολιασμούς στο χώρο της Υγείας στην 3η ΥΠ.Ε. σύμφωνα με τα στοιχεία της 3ης ΥΠ.Ε., το ιατρικό προσωπικό εμβολιάστηκε σε ποσοστό 75%, ακολουθεί το διοικητικό προσωπικό και έπεται το νοσηλευτικό. Σε αυτό το σημείο ο κ. Μπογιατζίδης εξέφρασε τον προβληματισμό του για το υγειονομικό προσωπικό που δεν εμβολιάζεται, τονίζοντας: "Πως είναι δυνατόν αυτοί οι άνθρωποι που καλούνται στην πρώτη γραμμή να αντιμετωπίσουν τον covid, που βρίσκονται μέσα στα νοσοκομεία, παρέχουν υπηρεσίες, βλέπουν εισαγωγές, βλέπουν ανθρώπους που δεν έχουν εμβολιαστεί να νοσούν και να χρίζουν παροχής βοήθειας, πως αυτοί οι άνθρωποι λοιπόν δεν θέλουν να εμβολιαστούν;"
Τέλος, στο ερώτημα για το πως θα αντιμετωπισθεί το κενό των εργαζομένων που θα λείψει από τα νοσοκομεία όταν υλοποιηθούν τα μέτρα υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού σε υγειονομικές υπηρεσίες, ο κ. Μπογιατζίδης σημείωσε ότι "βρισκόμαστε στο στάδιο προετοιμασίας ενός σχεδίου για την αντιμετώπιση του προβλήματος."
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

3 comments:

  1. μεγαλη στελεχαρα.Αν εχουν λιγη τσιπα στη νδ αγαλμα πρεπει να του στησουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτός μια χαρά με ΠΑΣΟΚ είναι ΠΑΣΟΚ με ΝΔ είναι ΝΔ αύριο θα είναι κάτι άλλο ! Η επιτομή του ..... πόσο κουτοί είστε εκεί στην ΝΔ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε μου γεννήθηκε πρόεδρος, τι δεν κατάλαβες

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.