Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Επιστολή Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Έδεσσας - Αλμωπίας στον υπουργό εσωτερικών για τις Σχολικές Καθαρίστριες



Επιστολή του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Έδεσσας - Αλμωπίας προς τον υπουργό εσωτερικών Μάκη Βορίδη: 
Προς
Τον Υπουργό  Εσωτερικών κ. Μάκη Βορίδη   
Κοιν.: κ. Γεώργιο Καρασμάνη        Βουλευτή Ν. Πέλλας   
          κ. Διονύσιο  Σταμενίτη          Βουλευτή Ν. Πέλλας 
          κ. Βασίλειο Βασιλειάδη         Βουλευτή Ν. Πέλλας                                                                          κ. Θεοδώρα Τζάκρη              Βουλευτή Ν. Πέλλας 
          κ. Δημήτριο Γιάννου              Δήμαρχο Έδεσσας
          κ. Χρήστο Μπάτση               Δήμαρχο Αλμωπίας                                   
          κ. Κατερίνα Ιγνατιάδου         Δήμαρχο Σκύδρας  

κ. Υπουργέ,
σας εστάλη ανοιχτή επιστολή από 31 Σωματεία Εργαζομένων στην Καθαριότητα Σχολικών Κτιρίων από τα οποία το Σωματείο Σχολικών Καθαριστριών –Καθαριστών Ν. Πέλλας ανήκει στην δύναμη μας, στο οποίο διαμαρτυρόντουσαν για το υπ’ αριθμ. 56982/30.7.2021 έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών όπου καλείτε όλους τους δήμους της χώρας να προχωρήσουν σε προκηρύξεις των θέσεων για την καθαριότητα των σχολικών μονάδων όλης της χώρας για το διδακτικό έτος 2021-2022, ακριβώς με τον ίδιο αριθμό εγκεκριμένων ανθρωποωρών, αλλά με δυνατότητα 6.008 επιπλέον προσλήψεων -ακόμα και δίωρης ημερήσιας απασχόλησης- καταδικάζοντας έναν κλάδο των 9.474 εργαζομένων (τώρα πλέον 15.482), σε μισθούς κυριολεκτικά πείνας. Κύριε Υπουργέ με την απόφασή σας αυτή θα μειωθούν οι αποδοχές των σχολικών καθαριστριών στα 180€ από τα 700€ της πλήρους απασχόλησης και τα 330€ της μερικής.
Αν μπορείτε να διαθέσετε επιπλέον κεφάλαια ώστε να πληρώνονται οι επιπλέον καθαρίστριες πολύ καλά κάνετε και δίνετε την δυνατότητα πρόσληψης και σε άλλους εργαζομένους. 
Δεν πρέπει όμως σε καμμιά περίπτωση να μειωθούν οι ώρες και οι μισθοί των σχολικών καθαριστριών που εργάζονται αυτήν την στιγμή.
Είδη με το ζόρι συντηρούν τις οικογένειες τους, τι θα γίνει μετά την μείωση? 
Σας παρακαλούμε έγκαιρα να δώσετε λύση στο πρόβλημα για να μην έχουν ένα άγχος επιπλέον στο λειτούργημα που επιτελούν με τόση αυταπάρνηση. 
 
Για την Διοίκηση
 Ο Πρόεδρος                                Ο Αν. Γ. Γραμματέας
Ν. Γκοτζαμάνης                                    Χ. Τόπκας
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.