Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Κοινωφελής Εργασία: Ξεκινούν οι δηλώσεις – Πότε οι προσλήψειςΈφτασε το έγγραφο για να δηλώσουν οι δήμοι της ειδικότητες που θέλουν, όσον αφορά την Κοινωφελή Εργασία.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, στην καθιερωμένη ενημέρωση προς τους δημάρχους ο πρόεδρος του ΔΣ της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου υπενθύμισε ότι αφού δηλωθούν οι ειδικότητες σε πρώτο στάδιο, θα γίνει κι ένα δεύτερο φιλτράρισμα. Αυτό θα γίνει ώστε να μπορέσουν οι δήμοι σε περίπτωση που δεν υπάρχουν αυτές οι ειδικότητες στον ΟΑΕΔ, να συμπληρωθούν από τους δήμους με άλλες.
Υπενθυμίζεται ότι στην προηγούμενη Κοινωφελή καλύφθηκαν 26 χιλιάδες θέσεις από τις 35.000 θέσεις εργασίας που προκηρύχθηκαν.
Επίσης, όπως είχε γράψει η aftodioikisi. gr έχει ανοίξει η πλατφόρμα για τη νέα Κοινωφελή εργασία.  Το άνοιγμα της πλατφόρμας αφορούσε τη δήλωση των θέσεων από τους δήμους.
Εκτιμάται ότι οι προσλήψεις των ωφελούμενων θα γίνουν τον Οκτώβριο.
Το νέο πρόγραμμα των 25.000 ωφελούμενων θα αφορά εργασία οκτάμηνης διάρκειας με μισθό 551 ευρώ (καθαρά).

Ποιοι έχουν δικαίωμα συμμετοχής
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ που ανήκουν σε μία τουλάχιστον από τις παρακάτω κατηγορίες:
• εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ
• εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς
• εγγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ
• άνεργοι πτυχιούχοι πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα, εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, για την κάλυψη θέσεων με βάση τα τυπικά τους προσόντα
• εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ άνω των 29 ετών
• εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ
• εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, δικαιούχοι του «Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης» (ΚΕΑ).
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.